Kysymys:
Miksi Yoda uskoo, että Obi-Wan ei ole koskaan tarpeeksi vahva kohtaamaan Sidiousia?
rs.29
2017-03-03 00:51:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Youtube ja Obi-Wan Kenobi keskustelevat Sithin kosto -romaanikirjoituksessa käskyn 66 jälkeen, kuka joutuu kohtaamaan minkä sithien lordin. Obi-Wan haluaa lähteä Palpatinen jälkeen, koska Anakin / Vader on hänen entinen Padawan ja ystävänsä. Ja sitten, Yoda sanoo:

Riittävän vahva kohdataksesi tämän Lord Sidiousin, et koskaan tule olemaan. Kuolet kauheasti ja tuskallisesti.

Huomaa, että Yoda ei sano, että Kenobi ei yksinkertaisesti ole riittävän voimakas nyt. Hän toteaa ehdottomasti ja peruuttamattomasti, että Obi-Wanilla ei koskaan olisi koskaan mahdollisuutta Palpatineä vastaan. Kenobi on nuorempi kuin Palpatine ja molemmat ovat ihmisiä, hänestä tuli mestari suhteellisen äskettäin, hän pystyy oppimaan edistyneitä tekniikoita, kuten Force Ghost, hän osoittaa suurta viisautta ja rauhaa ... mutta Yodan mukaan hän ei koskaan ole tarpeeksi hyvä.

Tämä herättää kysymyksen, mikä on Yodan näkemys voiman herkkyydestä ja voiman kyvyistä? Uskooko Yoda midiklooripitoisuuteen? Onko Yodan mukaan voimaherkkyys yksinkertaisesti synnynnäinen, etkä voi mennä tason yläpuolelle riippumatta siitä, kuinka paljon yrität tai harjoittelet?

Onko se syy siihen, että hän ei kouluta voimaherkät henkilöt jedipuhdistuksen jälkeen, vaan yksinkertaisesti pysyy maanpaossa ja odottaa ehdokasta, jolla on riittävän korkea midiklooriluku (eli Luukas)?

Tässä näyttää olevan noin kuusi erilaista kysymystä.
@Valorum Mielestäni se on vain yksi kysymys, mutta OP antaa useita mahdollisia vastauksia.
Yoda ei sano, että Obi-Wan ei tule koskaan olemaan tarpeeksi hyvä *;hän sanoo olevansa koskaan tarpeeksi vahva *.
Tietenkin Yoda uskoo midiklooreihin.
Sinun tulisi kohdella sitä Yodan kieliopillisena virheenä.
üks vastaus:
Zoey Boles
2017-03-03 01:15:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voimaan tasapainottamiseen liittyvä profetia oli käskyyn 66 saakka suoraan sanottuna akateeminen. Jedi-neuvostolla ei ollut The Phantom Menace asti todellisia syitä uskoa, että sithit olivat uhka; jedipuhdistukseen asti he eivät tienneet, että Palpatine oli sith.

Jedimestari, edes neuvoston jäsen, ei ollut samanlainen kuin sith-lordi.

Kaksi sääntöä käytti hankausta vain taitavimpien ja tehokkaimpien sithien ylentämisessä Mestarin rooliin; päästäksesi pisteeseen, jossa Sidious voisi kääntää valitun , Sidiousin oli oltava uskomattoman voimakas, todennäköisesti jopa voimakkaampi kuin Anakin.

Yoda uskoi profetia ja tajusi, että vain Anakin voisi todella voittaa Sidiousin.

Yoda olisi sitten viettänyt aikaa tulevaisuuden tarkasteluun. Kyllä, se on sumea ja ei aina tarkka, mutta jopa se kumartuu Monte Carlon simulaatioon: etsi tulevaisuutta monta kertaa ja löydä sitten yhteisiä piirteitä.

Yoda tajusi, että ainoa tapa päästä eroon Sidiousin oli kääntää Vader, ja hän tajusi, että ainoa tapa kääntää Vader oli Luken kautta. Lukea olisi suojeltava, opastettava, opetettava.

Ei, hän ei tiennyt tarkkaa tapahtumasarjaa, joka saisi Luken kohtaamaan Vaderin ja Palpatinen, mutta tiesi sen olevan pakko. tapahtua. Ja paras tapa varmistaa tulevaisuus oli Obi-Wanin viedä Luke turvalliseen paikkaan ja pitää häntä silmällä, ja Yoda piiloutua jonnekin turvalliseen paikkaan, jotta hän voisi valmistautua kouluttamaan Lukea.

Jos Obi-Wan kohtaa Palpatinen, hän ei vain heitä resursseja (itseään), vaan myös vaarantaa koko pitkän pelin todelliseen voittoon. On tärkeää, että keisari ja Vader ajattelevat kaikkien jedien olevan sukupuuttoon; antaa heille mitään syytä ajatella muuten jepordizes kaiken.

Ironista on, että Sidious tappoi mestarinsa unessa ja pilasi siten kahden säännön koko kohdan.
Rehellisesti sanottuna, jos yoda tiesi, että luke olisi ainoa mahdollisuus, jonka hän olisi itse käynyt palpatiinilla.hän ajatteli, että hän voisi voittaa hänet ..... jopa yksin!
-1
Tämä vastaus näyttää olevan pääosin puhdasta spekulaatiota.Onko mistään lähteestä todellista näyttöä siitä, että Yoda ajatteli näin?
@Jack se ei ole "puhdasta spekulaatiota" sinänsä;ei, kaanon ei kerro, miksi Yoda sanoi kysyjän pyytämän.Mutta kaanonissa on joitain tietoja, mikä antaa uskottavan selityksen.Alkuperäisessä elokuvatrilogiassa Luukkaan ensisijaisuus hahmona oli ilmeinen;esiosat tekevät selväksi, että tarina kokonaisuutena on Anakinin, ei Luken, tarina ja Luukan ja Anakinin rinnakkaisuudet.
@rs.29 Ainoa syy, miksi Palpatine voitiin tappaa salametsästyksessä, johtui nimenomaan siitä, että Palpatine ei nähnyt Anakinia uhkana ... kukaan Jedi, joka lähestyi häntä, edes Luke, vartioi häntä.Pieni vihreä muppet esiintyminen olisi ilmeinen uhka.Ainoa tapa, jolla ilmeinen uhka voi voittaa Palpatinen, oli olemalla ylivoimaisesti voimakkaampi kuin Palpatine, joten sen pitäisi olla hyökkäys odottamattomalta neljännekseltä ... ja Palpatinen voimalla ei ollut tapoja lähestyä häntä tahattomasti.
@Thomas Palpatinen kanssa taistellessaan Yoda tajusi jopa, että yksinkertainen etuhyökkäys ei ratkaise tätä ongelmaa.Sen pitäisi olla jotain muuta.
@Terriblefan Itse asiassa se olisi hyvin kahden säännön odotusten mukaista.Sith-mestareiden on oltava vainoharhaisuuden asiantuntijoita;jos Palpatinen isäntä antoi itsensä tappaa unessa, niin mestari sai ansaitsemansa kahden säännön kautta.
-1
@Zoey Boles Profetia ei sano, että Valitun täytyy voittaa Sith rehellisessä taistelussa.Ei ole sääntöä, jonka mukaan jedit asettaisivat ansan Palpatineelle, joku häiritsee häntä samalla kun toinen iski takaapäin.Palpatinen tavallisella ylimielisyydellä soittaminen on täysin mahdollista.Mutta kysymykseni ei koske sitä, olen vain kiinnostunut siitä, kuinka Yoda määritteli Obi-Wanin voiman rajat :)
@ZoeyBoles Au contraire!Koko ajatus oli, että he voittavat isäntänsä ja todistavat itsensä vahvemmiksi sitheiksi.Sidious ei voittanut kyykkyä.Ja voisitko kuvitella * Yodan kanssa käydyn taistelun jälkeen * kuinka voimakkaasti paljon voimakkaampi, kahdeksan jalan pitkä sith-herra?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...