Kysymys:
Onko Hitchhiker's Guide -oppaassa oleva Encyclopaedia Galactica viittaus Asimovin säätiön Trilogy Encyclopædia Galactica -sivustoon vai kunnianosoitus Carl Saganille?
rogcg
2013-03-17 09:42:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luettuani Hitchhikerin opasta galaksiin ajattelin, onko kirjassa mainittu Encyclopaedia Galactica sama kuin Asimovin säätiön trilogian Encyclopædia Galactica? Voisiko se olla jonkinlainen humoristinen kunnianosoitus Asimovin trilogialle ??

HGTTG: ssä mainitun tavan perusteella näyttää siltä, ​​että Encyclopaedia Galactica on jo julkaistu ennen nykypäivää, ja säätiön trilogiassa se tapahtuu kaukana tulevaisuudessa.

Ehkä se on vain metaviite. Ei tiukka kaanon.

Jotkut sanovat, että Carl Sagan käytti spekulointiaan Encyclopedia Galacticasta TV-sarjassaan Cosmos . Ehkä se oli kunnianosoitus Carl Saganille, koska minusta tuntuu, että he olivat aikalaisia ​​ja toiset sanovat, että Carl Sagan viittasi todennäköisesti myös säätiöön. Hän oli ilmeisesti suuri Asimovin fani ja heistä tuli ystäviä.

Mikä on todellinen yhteys, jos sellaista on? Voisiko se olla viittaus Asimoviin, Carl Saganiin vai onko se vain sattumanvarainen viittaus?

IMHO on vain looginen ekstrapolointi Encyclopaedia _Britannica_ -palvelusta.
@MartinSchröder, josta myös afaik Asimov sai idean. Voi silti tarkoittaa, että Adam viittasi Asimoviin eikä Britannicaan ainakin suoraan.
FYI: tä, Encyclopedia Galacticaa käytetään myös viiteteoksena Legion of Super Heroes -sarjakuvassa, lähinnä Levitz / Giffen-vuosina.
Kolme vastused:
user3069
2013-03-17 23:14:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On mahdollista, että viittaus Encyclopedia Galacticaan oli vitsi Asimovin kustannuksella, eikä kunnianosoitus hänelle - kuten THHGttG sanoo: "Monissa galaksin ulkomaisen itäosan reunan rennommissa sivilisaatioissa Hitchhiker's Guide on jo syrjäyttänyt suuren Encyclopaedia Galactican, joka on kaiken tiedon ja viisauden vakiomuotoinen arkisto ".

Muualla (kuten on kirjattu Älä hermostu! - alun perin Neil Gaiman). Luin Asimovin säätiön trilogian. Ideat ovat kiehtovia, mutta kirjoittaminen! En palkkaisi häntä kirjoittamaan roskapostia! "

Dan Kelly
2013-03-18 15:41:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulisin, että se oli pikemminkin viittaus Encyclopedia Britannica -ohjelmaan

Täällä on jo pitkään ollut hauskaa, että perheet haluavat saada täyden sarjan tietosanakirja ja jopa lahjoita se Willsissä.

Tietysti nyt meillä on Wikipedia

(Hups eivät nähneet martin-schroderin kommenttia)

Blackwood
2016-06-11 22:44:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Danin ja Martinin tavoin epäilen, että Adams käyttää Encyclopedia Galacticaa on Encyclopedia Britannica : n laajennus.

Mielestäni sama on totta Asimovin nimen käytöstä Foundation -sarjassa. Koska ensimmäinen Foundation -tarina julkaistiin vuonna 1942, on täysin mahdollista, että Adams oli siitä tietoinen.

Carl Saganin Cosmos-sarja oli kuitenkin ensimmäinen lähetettiin vuonna 1980, kaksi vuotta sen jälkeen, kun The Hitchhiker's Guide to the Galaxy lähetettiin ensimmäisen kerran radiossa. Ellei hän kirjeenvaihtoa Saganin kanssa kirjoittaessaan Cosmos ia, Adams ei olisi voinut olla tietoinen Saganin käyttämästä nimeä.

Siellä oli myös vuonna 1978 julkaistu kirja, joka perustui ostamaani Battlestar Galactica -sarjaan.En tiedä onko se kytketty Hitchhikers-viitteeseen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...