Kysymys:
Miksi vain harvat silminnäkijät pystyivät tunnistamaan teloittajan Kodosin?
Keith Thompson
2014-12-30 07:49:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alkuperäisen sarjan jaksossa "Kuninkaan omatunto" Kodos, joka tunnetaan nimellä teloittaja Kodos, on ollut Tarsus IV -siirtokunnan kuvernööri. Hän määräsi teloittamaan 4000 siirtomaata, ja vain yhdeksän selviytynyttä (kapteeni Kirk mukaan lukien) pystyi tunnistamaan hänet. Kodos oli piiloutunut näyttelijä Anton Karidianiksi. Useat eloonjääneistä todistajista kuolivat salaperäisissä olosuhteissa, oletettavasti osana Kodosin henkilöllisyyden suojaamista.

Kysymykseni on seuraava: Kuinka kaikkien silminnäkijöiden tappaminen suojaisi Kodoksen henkilöllisyyttä? Kodos oli ollut planeettakuvernööri, tuskin hämärä hahmo. On järkevää, että lähes kaikkien liittovaltion ihmisten käytettävissä olisi runsaasti valokuvia. Itse asiassa Kirk pystyy hakemaan kuvan Kodosista (ja yhden Karidianista) Enterprise-tietokoneelta. Hänen ulkonäkönsä oli muuttunut 20 vuoden aikana, mutta kaikkien, jotka olivat nähneet valokuvia Kodosista ja Karidianista, pitäisi ainakin epäillä, että he ovat sama henkilö. (Kasvojentunnistusohjelmiston pitäisi muuttaa epäilys melkein varmuudeksi, mutta sitä ei todennäköisesti olisi voitu odottaa, kun jakso kirjoitettiin vuonna 1966.)

Kuvittele Osama bin Laden nykyaikaisen rinnakkaisuuden takia silmissä kuin kiertävä näyttelijä. Hänen ei tarvitse olla silminnäkijä tunnistaakseen hänet.

Oletan, että se on yksinkertaisesti juoni-aukko, mutta onko olemassa universumin sisäistä selitystä?

Yksi selitys siitä, että Minusta kävi ilmi, että (spoileri):

hänen tyttärensä Lenore, joka tappoi todistajat, ei ollut täysin järkevä, ja siksi hänellä saattaa olla vain ajatus että näin toimimalla suojeltaisiin hänen isäänsä.

Mutta kaikki mukana olleet hahmot, erityisesti sekä Kirk että Spock, näyttivät hyväksyvän, että todistajien tappaminen oli järkevää.

Hänen ulkonäönsä oli muuttunut huomattavasti, mutta epäilen, että ajatus oli, että joku, joka oli tavannut hänet, pystyi erottamaan hänet hänen manieristaan ​​ja puhemalleistaan. Lisäksi on melko kohtuullinen mahdollisuus, että hän on yksinkertaisesti vihainen.
Minulla ei ole vastausta, mutta tämä on minulle melkein koko Star Trekin heikoin juoni. Nuorena teini-ikäisenä rakastin tätä jaksoa. Jostain syystä en nähnyt sitä monien vuosikymmenien ajan ja näin lopulta aikuisena enkä voinut uskoa kaikkia siinä olevia aukkoja.
Lisäksi viisaasti huomautat siitä, mitä monet ohittavat: kysymys kasvojentunnistusohjelmistosta, joka toimi, mutta jota ei edes suunniteltu vuonna 1966. Voit myös lisätä siihen DNA-testauksen. Meidän on muistettava aika, jolloin teos luotiin.
Jos tulemme olemaan realistisia siinä, voimme kohtuudella ennustaa, että 2300-luvulla kosmeettinen leikkaus, joka voi tehdä hänestä täysin tunnistamattoman, tulee pillereiksi. Muista, että tämä on Star Trek, jonka määrittelee yhtä paljon se, mitä tulevaisuudessa ei ole, kuin mitä se tekee.
@Beta: Toki - mutta näimme * vierekkäisiä valokuvia Kodoksesta ja Karidianista, ja he näyttävät samalta henkilöltä 20 vuoden välein.
Entä hänen äänensä? Kasvoja voidaan muuttaa, mutta ehkä hänen äänensä, ja kuten @Richard kirjoitti, hänen puhekuvioitaan ja tapojaan ei voida peittää niin helposti.
Tähän historian pisteeseen mennessä ympäri galaksia elää kirjaimellisesti miljardeja ihmisiä.Olisi hämmästyttävää, jos et löytäisi kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka näyttivät tarpeeksi häneltä huijata kasvojen tunnistamista.
@JamesSheridan: Katsottuaan jakson uudelleen äskettäin, he todella vertailevat äänen tulosteita (paperitulosteina) ja näyttävät alustavan ottelun.
Jos haluat enemmän tietoa Tarsuksessa tapahtuneesta aiheesta, lue Dianne Carreyn 'Star Trek-Best Destiny'.Siinä on vähän tarkempaa tietoa paitsi kuusitoista-vuotiaan Jimmy Kirkin näkökulmasta myös George Kirkin näkökulmasta.
Kaksi vastused:
Kyle Jones
2014-12-31 05:25:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voidaksesi nostaa asian Karidiania vastaan, et voi vain verrata kahta valokuvaa ja sanoa "se on kaveri". Valokuvauksen tyyli riittää herättämään epäilyksiä, mutta et voi kiinnittää 4000 ihmisen murhaa jonkun päälle pelkästään valokuvan perusteella. Tarvitset omakohtaista todistajaa todistajilta, jotka voivat viedä Karidianin paikalle antamaan teloitusmääräyksiä. Ilman todistajia ei ehkä ole edes ollut oikeudenkäyntiä.

Mitä Kodos / Karidian olisi voinut välttää, ota huomioon, että Radovan Karadžić kieltäytyi vangitsemisesta yli vuosikymmenen ajan huolimatta siitä, että hän oli kansainvälisen metsästyksen kohteena. Hän teki sen asettamalla matalaksi jonkin aikaa ja sitten esiin raskailla kasvojen hiuksilla ja muilla ulkonäön muutoksilla, jotka antavat hänen liikkua vapaasti ja työskennellä.

Kodos väärennti omaa kuolemaansa, joten ei ollut metsästystä; on vaikea nähdä mitä etsit. Kodos oli planeettakuvernööri, mutta planeetan väkiluku oli ennen verilöylyä vain noin kahdeksan tuhatta. Kodos oli enemmän kuin pikkukaupungin pormestari kuin planeetan johtaja, kuten luulisimme sellaisen. Kasvoin pienessä kaupungissa, en muista 20 vuoden takaisia ​​pormestarin kasvoja.

Ollakseni oikeudenmukainen, epäilen, että pormestarisi murhasi puolet kaupungin väestöstä. Se on voinut terävöittää muistiasi jonkin verran.
mch
2016-03-20 00:55:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On mahdollista - ja minun on tarkistettava jakso uudelleen - että todellinen teloitus tapahtui tallennetun median ulkopuolella, jopa silloin tällöin, joten ei tarvita todistajia siitä, onko Karidian Kodos (valokuva- ja muu henkilötekniikka) tulevaisuuden voi tehdä sen), mutta onko hän määrittänyt / johtanut teloitukset. Jos muistan oikein, kun Kirk on Karidianin lausunut teloitusmääräyksen, se on käsky, jonka Kirk vei muistista silmä- / korvatodistajaksi eikä muistista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...