Kysymys:
Ensimmäinen "iso" science fiction -romaani kolonisaatiosta?
Michael Stum
2013-02-27 12:12:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritän selvittää, mikä oli ensimmäinen "iso" tieteiskirjallisuusromaani, joka käsitteli ihmisen siirtokuntaa muilla planeetoilla? Kun sanon "iso", tarkoitan menestyvää ja vaikuttavaa tuleville sukupolville (tai ainakin kirjoittajalta, joka saavutti tällaisen perinnön), ja ihmisten siirtomailla tarkoitan ihmisiä (maapallolta peräisin olevaa sivilisaatiota), jotka menevät muille planeetoille asumaan siellä.

Heinleinin maanviljelijä taivaalla (1953) olisi tällainen romaani, mutta ihmettelen, onko olemassa parempia / vaikuttavampia esimerkkejä?

_Farmer in the Sky_ ei ole "kolonisaatio muilla planeetoilla".Se on asetettu Ganymede, joka ei ole planeetta.Jos aiot sisällyttää kuut ja planeetat, kenties voisit muokata kysymystä sanoa niin, ja myös jos sisällytät muita tähtitieteellisiä kappaleita, kuten asteroidit ja ruskeat kääpiöt.
Viisi vastused:
Josiah Hester
2013-02-27 13:11:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vietin vain jonkin aikaa varhaisen sci-fi: n tutkimiseen Wikipediassa ja hänellä on todella mielenkiintoisia tarinoita, jotka kiinnittivät huomioni. Olen myös juuri päättänyt katsella Cosmosia uudelleen, joten kaikki tulee olemaan maalannut Carl Sagan vaikuttaa.

Jos haluat palata takaisin takaisin , voit sanoa, että Mahabharatha (400 eaa.) oli yksi ensimmäisistä nähdä ihmisten (kuningas Ravti) lähtevän maan jostakin muusta kaukaisesta paikasta, tässä tapauksessa tapaamaan luoja Brahman, ja palaa sitten maan päälle ja löytää monien aikojen kuluneen, tämä saattaa sopia paremmin ensimmäistä kertaa matkakertomukseen.

Toinen todella mielenkiintoinen esimerkki on Danten jumalallisen komedian vähemmän tunnetussa osassa, Taivas (1472). Dante matkustaa aurinkokuntamme kaikkien (tuolloin tunnettujen) planeettojen kuuhun ja tapaa ihmisiä, jotka tietyssä mielessä ovat asuttaneet nämä kuut kuoleman jälkeen. Tarkasteltaessa tätä sci-fi-näkökulmasta (henkilökohtainen teoreettinen) kuolema voidaan verrata primitiiviseen ymmärrykseen planeettojen välisestä matkustusmekanismista, joka antaa tien kuolleille, jotka asuttavat olennaisesti nämä kuut, varsin mielenkiintoinen.

Aikaisin työ, joka todella käsitteli ihmisten asuttamista ihmisissä, oli True History satiiri, jossa oli kolonisaation piirteitä. Vaikuttaa siltä, ​​ettei sillä ole vaikutusta.

Ehkä sopivampi työ olisi The Marian Chronicles (1951), kirjoittanut Ray Bradbury, joka käsittelee ihmiskunnan joutumista asuttamaan Marsin vastauksena lähestyy maan atomihävitystä. Tämä sarja mukautettiin moniin eri muotoihin, elokuviin, televisioon ja radioon.

Sanoisin, että Heinlein kirjoitti eniten muiden planeettojen (Starman Jones, Red Planet ja Farmer in the Sky) kolonisaatiosta, mutta ehkä Starship Troopers (1959) sopii parhaiten "vaikutukseen" ". Tämä romaanien taustana oli ihmiskunta, joka käsitteli muiden planeettojen asuttamista ja juoksi muihin (militantteihin) roduihin. Tällä nimenomaisella romaanilla oli valtava vaikutus moniin moderneihin sci-fiihin, esimerkiksi ensimmäisiin avaruusveneisiin, globaaliin hallitukseen, koneelliseen sodankäyntiin jne. Tässä uudessa kolonisaatio on enemmän taustaa ihmiskuntaa koskevien kysymysten käsittelemiseksi galaktisessa mittakaavassa , mutta jos aiot vaikuttaa, tämä on hyvä.

Heinleinillä ei ollut ensimmäisiä avaruusveneitä. Ennen Heinleiniä oli [tämä tarina] (http://www.isfdb.org/cgi-bin/title.cgi?81909), joka voi olla ensimmäinen tai ei.
Ainoa tunnettu kuu vuonna 1472 oli maapallon.Luulen, että tarkoitit sanoa, että Dante matkusti Kuuhun _ja planeetoihin;tämän muistan joka tapauksessa siitä, kun luin sen 30 vuotta sitten.
timday
2013-02-28 04:53:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olaf Stapledonin Viimeiset ja ensimmäiset miehet julkaistiin vuonna 1930 ja siinä on useita ihmiskunnan jälkeläisiä, jotka hyppäävät aurinkokunnan ympäri (Venukseen ja myöhemmin Neptunukseen) olosuhteiden muuttuessa. Parhaassa siirtomaa-tyylissä Venuksen aiemmat asukkaat hävitetään prosessin aikana, vaikka siirtomaa-ajan viidenet miehet eivät välttämättä täytä kriteereitäsi ihmisille: he ovat keinotekoinen laji, jonka ovat rakentaneet Neljännet, Neljännet Miehet jättimäiset aivot, jotka kolmannet miehet ovat itse rakentaneet ... Kirja oli varmasti vaikuttava (kyseinen sivu viittaa siihen, että sillä on vahva vaikutus muun muassa Aldissiin, Blishiin, Clarkeen, CS Lewisiin ja Lovecraftiin. Lewisin sanotaan olevan erityisen kauhistunut Venuksen kansanmurhan moraalittomuudesta, ja hänen oma " avaruustrilogia" esittää vaihtoehtoisen näkemyksen hyveellisestä rodusta, joka päättää kuolla omalla kuluneella planeetallaan. kuin asuttaa toisen).

Olen melko varma, että Stapledonin myöhemmässä 1937 kirjassa Tähtentekijä mainitaan moniplaneetat, jopa galaksia ulottavat sivilisaatiot ja kolonisaatio ( itse asiassa alla olevan linkitetyn tekstin etsiminen vahvistaa tämän), mutta kirjan mittakaava on niin suuri h umans tuskin saa mainintaa (näytän muistan, että Last and First Men -tapahtumia kosketetaan lyhyesti blipinä, merkityksetöntä toisen kirjan asteikkoalueilla).

Molemmat tekstit saatavilla Project Gutenbergin kautta : Viimeiset ja ensimmäiset miehet, Tähtien valmistaja.

Wayfaring Stranger
2013-02-28 00:25:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki nämä 50-luvun viitteet saivat minut ajattelemaan elokuvaa " Kun maailmat törmäävät" (1951). Se perustui samannimiseen kirjaan, joka julkaistiin vuonna 1933. Kirjalla oli jatkoa After Worlds Collide, joka julkaistiin 1934 . Jos planeetat vaihtelevat kiertoratoja ja kommunistisia uhkia ja muuta, asiat muuttuvat melko monimutkaisiksi, mutta siellä on melko paljon sanaa uuden maailman asuttamisesta. Päivinä ja 1960-luvulla nämä kaksi kirjaa eivät suinkaan olleet hämärät. / p>

Alcyone
2013-03-07 10:18:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Marion Zimmer Bradleyn Darkover-romaani "Darkover Landfall" inspiroi minua aina; ja Ursula Le Guinin Hainish-romaanien avulla he tutkivat muiden maailmojen ihmisten siirtokuntaa

.......... vuosi?
craig
2014-04-10 06:16:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kannatan Kim Stanley Robinsonin Mars-trilogiaa. Se on kuin käsikirja Marsin asuttamiseksi kaikilla poliittisilla, teknologisilla, sosiologisilla ja psykologisilla yksityiskohdilla. Se on vaikea SF ilman FTL- ​​tai sädekivääreitä, mutta perusteellisesti viihdyttävä ja ei niin mielikuvituksellinen kuin Bradbury.

.......... vuosi?
90-luvulla kirjoitetut Robinsonin romaanit eivät todellakaan ole aikaisempia kuin kysymyksessä mainittu Heinlein-romaani. Muista, että tämä kysymys ei * ole * luettelo mielenkiintoisista / vaikutusvaltaisista avaruuskolonisaatioromaaneista.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...