Kysymys:
Mitä tehdään sotavankien kanssa Westeroksessa?
user28711
2014-06-26 12:32:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä tapahtuu tavallisille sotilaille (ei esimerkiksi Jaime Lannisterille), jotka vangitaan Westeroksen sodan aikana?

 • Onko vankileirejä heidän pitämisekseen ?
 • Ovatko he juuri vapautettuja?
 • Otetaanko vankeja vain, jos henkilö on jollain tavalla tärkeä tai syntynyt jalo ja kaikki vain teloitetaan?

Erityisesti olen kiinnostunut maininnoista siitä, mitä tässä tapahtuu viiden kuninkaan sodan aikana.

Maailmankaikkeuden ulkopuolella sotavankeja keskiajalla tapettiin, vahingoitettiin / ryöstettiin tai lunnaattiin, jos heillä oli varakkaita sukulaisia; http://en.wikipedia.org/wiki/Prisoner_of_war#Middle_Ages_and_Renaissance
@Richard Luulen, että melkein sama tapahtuu myös aSoIaF: llä
He lähettävät myös ihmisiä seinälle liittymään Yövartioon.
On selvää, että joskus he katkaisivat kädet potkuista.
Kaksi vastused:
Möoz
2014-06-27 04:40:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TL;DR

Pohjimmiltaan se riippuu sodasta, kuka on voittava puoli, kuka on uhri ja kuka käyttää miekkaa


VAROITUS:
Tämä vastaus sisältää sisältöä julkaisuista Varisjuhla ja Tanssi lohikäärmeillä ; älä lue eteenpäin, jos et halua pilata.

Esimerkkejä

Valtaistuinpeli

Kuninkaiden törmäys

 • Jon lumi antaa vapaan kansan (hänelle tunnetaan nimellä Wildlings) lumi tuolloin), jonka he hyväksyvät (kun Jon todistaa arvonsa).

 • Mutta kun Ygritte antautuu Jonille aikaisemmin, Qhorin käskee Jonin tappamaan hänet.

 • Ser Lorasin lähitaistelussa ja Brienne Renlyn leirillä, Loras antautuu hänelle ja on ilmeisesti säästynyt - koska se on vain lähitaistelu.

 • Kun Arya ja hänen läheisensä ovat vuoren ja hänen miestensä ympäröimissä; Lommy antaa periksi, mutta turhaan, koska hänet tapetaan joka tapauksessa - tämä johtuu siitä, että hän on loukkaantunut eikä ole vaivan arvoinen.

Myrsky Miekat

 • Jaime käskee Lord Crakehallia:

  "Kerro heille, että hullu kuningas on kuollut", hän käski. "Säästä kaikki ne, jotka antavat ja pitävät heitä vankina",
  -Jään ja tulen laulu: Miekkamyrsky, ensimmäinen osa - teräs ja lumi, Jaime.

 • Tywin tarjoaa, että kaikki, jotka antavat [linnansa], säästetään:

  "Tarkoitan tarjoavan antelias ehdot. Kaikki linnat, jotka tuottavat meille säästetään ",
  -Jään ja tulen laulu: Miekkamyrsky, toinen osa - veri ja kulta, Tyrion.

 • Jaime löytää tämän myöhemmin:

  “Donnel haavoittui taistelussa ja antautui Ser Elwood Hartelle. Hänet lunastettiin jälkikäteen ja hän lupasi herransa kuningas Joffreylle, samoin kuin monet muut vangit. ”
  -Jään ja tulen laulu: Miekkamyrsky, toinen osa - veri ja kulta, Jaime.

Varisleipä

 • Kun Areo Hotah ja hänen miehistönsä vainoavat Ariannea ja hänen kanssaan, hän tarjoaa heille anteeksi, minkä he tekevät, ja he säästetään (paitsi Arys)

  “Tuotto , prinsessani, kapteeni kutsui, "muuten meidän on tapettava kaikki paitsi lapsi ja itsesi isäsi sanalla."
  -Jään ja tulen laulu: Juhla variksille, Queeenmaker.

 • Harras Harlaw säästää kaksi seitsemästä ihmisestä, jotka hyökkäsivät häntä vastaan, koska he antoivat:

  “Ritari otti Grimstonin yksin . Hän istutti standardinsa linnan alle ja uhmasi grimmejä kohtaamaan hänet. Yksi teki ja sitten toinen ja toinen. Hän tappoi heidät kaikki ... hyvin, tarpeeksi lähellä, kaksi antoi periksi. "
  -Jään ja tulen laulu: Varisjuhla, Reaver.

 • Jaime ja hänen seuransa kohtaavat joukon ihmisiä, jotka Brotherhood Without Banners ripustaa:

  "Tulimme joidenkin kanssa edellisenä päivänä", kertoi Jaime. Addam Marbrandin partiolaiset olivat löytäneet heidät , roikkuu mustapinta rapupuun alla. Ruumis oli riisuttu alastomaksi, ja jokaisella miehellä oli ravistelija työnnetty hampaidensa väliin. Kukaan ei kantanut haavoja; selvästikin he olivat antautuneet.
  -Laulu Jää ja tuli: Varisjuhla, Jaime.

Tanssi lohikäärmeillä vahva>

 • Vapaakansalaisten piirityksen jälkeen muuria vasten heidät kukistetaan ja laitetaan varastoon.
  Myöhemmin, Kun he ovat julistaneet höyrystymisensä Stannisille, heidät laitetaan mökkeihin tms. Mole's Townin / sen ympärille.

Noudata sääntöjä

Käteisraha
Lisäksi "tuotto" voi olla tulonlähde, koska vangitsija voidaan lunastaa heidän perheelleen tai isännälleen vapauttamista varten. Tämä on paljon houkuttelevampaa hyökkääjälle kuin suoraan tappaminen.

Yhteenvetona

On odotettavissa, että säästät, jos antaisit. Vaikkakaan kaikki eivät aina seuraa sitä.

Asha Greyjoy tiivistää tämän parhaiten, kun hän harkitsee mahdollisuutta antautua Lady Gloverin kehottaa:
[ Dance With Dragons spoileri]:

... "anna minulle takaisin lapseni, eikä sinun tarvitse vahingoittaa sinua. Eikä miehillesi."

Viimeinen osa oli valhe, Asha tiesi. Hänet voidaan vaihtaa ehkä lähetetään takaisin Rautasaarille miehensä rakastaviin käsivarsiin. Myös hänen serkkunsa lunnaat, kuten myös Tris Botley ja muutama hänen seurastaan, ne, joiden sukulaisilla oli tarpeeksi kolikkoa ostaakseen ne takaisin. Loput ovat kirves, solmu tai seinä. Heillä on kuitenkin oikeus valita.
-Jään ja tulen laulu : Tanssi lohikäärmeillä, viisas morsian.

+1 Hyvä yhteenveto ja esimerkkiluettelo. Voit lisätä jotain Dunk & Egg -sovelluksesta, esimerkiksi kun Dunk sai Aerionin tuottamaan.
+1.Tuli tänne kirjoittamaan vastauksen, mutta sinun ei jätä mitään arvokasta, mikä puuttuu täällä.: 3
Vau, sinulta tuleva @Aegon, Arvostan sitä todella!
Theik
2014-06-26 14:23:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Seitsemän ritarina sinun on hyväksyttävä vastustajan antautuminen. Jos he antavat anteeksi, sinun ei tule tappaa heitä kylmäverisinä, sinun on tarkoitus viedä heidät vankiin. Tietenkään kaikki sodassa taistelevat eivät tule olemaan ritareita, ja jopa ritarilla on parempia asioita kuin vankien vetäminen ympäriinsä, joten on todennäköistä, että vaikka antaisitkin, sinut voidaan silti tappaa.

Kaikki riippuu siitä, kuka sieppaa tarkalleen, mutta yleensä et tule saamaan kovin hyvää nimeä, jos kävelet ympäri tappaessasi kaikkia, joita kohtaat. Lähes kaikki eivät pidä Gregor Cleganesta, hän ei noudata sodan etiikkaa.

Vaikuttaa siltä, ​​että fealtyjen vannominen on melko iso "juttu" Westeroksessa. Vannon, ettet koskaan enää ota aseita minua tai perhettäni vastaan, ja minä päästän sinut menemään. Jos olet rikkaasta perheestä, yskä myös rahaa, kun olet siinä.

IRL, ritari-sääntöjä sovelletaan vain ritareihin. Joten saatat tulla pahamaineiseksi kourallisen vangittujen ritarien kylmästä tappamisesta (tavanomainen kohtelu oli pitää heidät vankeudessa ja lunastaa heidät), mutta pisteiden ja puolustamattomien talonpoikien tappamista ei pidetty häpeänä.
FWIW, keskiaikaisessa Euroopassa, josta ASOIAF vie paljon, mahdollisuutesi joutua vankeuteen ja lunnaiksi kasvoivat suoraan suhteessa asteeseen tai aatelistoon. Tavallisena sotilana, jolla on vähän lunastusmahdollisuuksia, te teurastitte yhtä todennäköisesti omaisuuttanne kuin vankina pidettyjä. Vankeja on vartioitava ja ruokittava: paljon helpompaa ja halvempaa vain tappaa heidät ja ottaa tavaransa.
Ei ole liian kielteinen, mutta sinun pitäisi todennäköisesti huomauttaa, että suuri osa tästä vastauksesta on oma mielipiteesi ja johtopäätöksesi. Ja / tai anna viitteitä tai lainauksia tosiasioiden tueksi. Henkilökohtaisesti en muista, että olisin koskaan lukenut mitään ASOIAF: ssa siitä, että ritarien pitäisi säästää ihmisiä, jotka antavat anteeksi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...