Kysymys:
Miksi tulitikut toimivat, mutta aseet eivät ammu Amberin kaupungissa?
Marc Eikelenboom
2017-07-19 18:27:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amberin kotiulottuvuudessa normaali ruuti on inertti, mutta voit käyttää tulitikkuja. Miksi tämä on mahdollista?

Ruudin ei sanottu olevan inertti, vain ei räjähtänyt.Palamisen ja räjähtämisen välillä on paljon eroja.
@Mithoron Itse asiassa ainoa ero "palavien" ja "räjähtävien" materiaalien välillä on palamisnopeus, ts. Kuinka nopeasti ne palavat.
@RBarryYoung Ja se on ratkaiseva ero, mikä tarkoittaa reaktiomekanismin muutosta.
@RBarryYoung-ruuti vaatii rajoitetun tilan räjähtää, muuten [se vain palaa] (https://www.youtube.com/watch?v=zCznFpxpZx8).C4 vaatii äärimmäisen iskuja (siksi siellä on räjäytyshattu), muuten [se myös vain palaa] (https://www.youtube.com/watch?v=GUFSR2zTo7c).
Palamisen ja räjähtämisen välillä on kuitenkin hyvin vähän eroa, se on vain asteen kysymys.Kaikki, mikä palaa tarpeeksi nopeasti, katsotaan räjähdykseksi, eikä niiden välillä ole selkeää eroa.
@RBarryYoung: Mielestäni palamisnopeudella ei ole suoraa yhteyttä eroon.AFAIK se on enemmän polttamisen reaktiota.Jos materiaalin tilanmuutos vaatii tilaa eikä tällaiselle tilalle ole tilaa, mutta palamisen kemiallinen reaktio jatkuu, se itse asiassa aiheuttaa räjähdyksen.Ainakin näin ajattelin aina mitä räjähdys on.Joten oikeastaan siinä on suuri ero, koska jos oletamme, että tietyllä ulottuvuudella (en tiedä meripihkan aikakirjoja) ei ole muutoksia reaktion osissa, se tarkoittaisi, että FMPOV-räjähdykset ovat mahdottomia, kun polttaminen ei ole
@Zaibis Vakuutan teille, että ainoa todellinen ero on kuinka nopeasti aine hapettuu.Hapettumisnopeus on tärkein tekijä, joka määrittää kuinka luokittelemme ja ymmärrämme sen: Hyvin nopeaa hapettumista kutsutaan "räjähdykseksi".kohtalaisia nopeuksia kutsutaan "palaviksi", hidasta hapettumista kutsutaan "höyryiksi" ja hyvin hitaita nopeuksia kutsutaan "ruostumisiksi" tai "syövyttäviksi".Suojauksella on merkitys siinä, että mitä tahansa, joka palaa tarpeeksi nopeasti, voidaan käyttää räjähdyksen tai * suuremman * räjähdyksen muodostamiseen suojarakennuksen kautta.Mutta jos se palaa tarpeeksi nopeasti, se räjähtää myös ilman eristystä.
-1
Kolme vastused:
Zeiss Ikon
2017-07-19 18:36:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maailmankaikkeudessa selitys on, että ruuti (joko musta tai savuton, ilmeisesti, ainakin kuten Shadow Earth tunnetaan) ei toimi; alukkeista ei sanota mitään.

Sotilaalliset alukkeet, jopa Amber-romaanien julkaisuvaiheessa, käyttivät kloraattiseosta, jota kutsutaan "syövyttäväksi pohjustukseksi", joka on melkein identtinen turvatikkupäässä olevan sekoituksen kanssa, mutta siviili-ammuksia tuolloin melkein yleisesti käytetty lyijystyfnaattipohjainen aluke, joka ei jättänyt syövyttäviä jäännöksiä, mutta jolla ei ollut syövyttävän pohjustuksen säilyvyyttä. Jos Amberissa käytetyt tulitikut olisivat olleet myös maapallolta (hyvin mahdollisia, koska useat Corwinin sisarukset olivat ilmeisesti käyneet siellä joko "etsimässä häntä" tai piilossa pitäneet häntä silmällä), sotilasaseiden ammut olisivat todennäköisesti toimineet, mutta tekemällä niin inertin ponneaineen kanssa, ampuma-ase poistettiin käytöstä ("squib" -kuormitus sijoittaa luodin reikään).

Tulitikut, joita Corwin käytti vankilassa Amberin alla, olivat kirjan ottelut, joissa fosfossi oli erotettu ottelupäästä ja asetetaan iskevään nauhaan. Päät ovat erittäin hyvä analogi syövyttäville alukkeille, fosforin ollessa sytytin. Tämä viittaa vahvasti siihen, että ponneaine on ainoa inertti komponentti maasta peräisin olevissa ammuksissa. Corwin olisi voinut käyttää jalokivikauppiaita Avalonista epävarmuuden takia; hän oli ollut Shadow Earthissa jo kauan ennen tulitikkujen keksimistä ja hän ei ehkä olisi tiennyt, että ne ja kemiallisesti samanlaiset syövyttävät alukkeet toimisivat siellä. Hän oli toisaalta varma (aikaisempien kokeiden vuoksi), että rouge toimii molemmille.

Kemiallisesti ottaen musta jauhe on tarpeeksi samanlainen, jotta se sopisi yhteen pään sekoitteen kanssa, joten näyttää siltä, ​​että sen pitäisi toimia Amberissa - mutta ilmeisesti sitä oli kokeiltu useita kertoja ennen Corwinin amnesiaa (tai mahdollisesti viittaus aseisiin muista varjoista kuin maasta) . Tämä merkitsee sitä, että typpikemia (ainoa kemiallinen yhteisyys mustan jauheen ja savuttoman välillä, typen ollessa myös osa lyijystyfnaattia) ei toimi samalla tavalla kuin täällä - mutta kloraatit näennäisesti toimivat.

Huomaa, että ottelut, joita Corwin käyttää Amberin vankiloissa, ovat _matchbooks_, jotka yleensä viittaavat nykyaikaisiin turvaotteluihin.
Joten se toimii - mikä myös viittaa vahvasti siihen, että syövyttävät alukkeet toimisivat, ja syy nykyaikaisen ampumatarvikkeen epäonnistumiseen on se, että savuton jauhe tai siviili-lyijypohjaiset alukkeet ovat inerttejä - ja todennäköisesti musta jauhe oli vuosisatojen ajan se oli varjoaMaa.Muokataan vastausta.
>!Korjaa minut, jos olen väärässä, on kulunut jonkin aikaa siitä, kun luin tämän kirjan ja >!ei sitä ole kanssani.Ei!Corwin menee varjo maahan ja tekee >!joukko palata takaisin ja mennä Ericin jälkeen?
@Scath Hän antoi ampumatarvikkeita ja osti aseita * varjo-maaltamme Amberin hyökkäykseen - mutta alukkeet ja ponneaine olivat jalokivikaulaa hänen omasta Avalonistaan (tai riittävän sen kaltaisesta paikasta).BTW, spoileritunnisteet eivät näytä toimivan kommenteissa, mutta nämä kirjat ovat neljäkymmentä vuotta vanhoja, epäilen, että spoilerit ovat iso juttu.
Hah siellä minua vanhempi: P, unohdin jalokivikauppiaan.Kiitos tiedoista spoileritunnisteista.
Voi jumalat!40 vuotta?Nyt tunnen itseni todella vanhaksi, ja ymmärrän, etten todellakaan ole kenenkään Amberin veren jälkeläinen.Varjot eivät koskaan valehtele minulle.Hitto!
Pääongelma eri kemian pohjalta on se, että * mikä tahansa * hiili- tai typpikemian muutos saa maan ihmiset kuolemaan saavuttaessa.Kehomme ovat myös "polttavia asioita" selviytyäkseen, ja monet reaktioista ovat äärimmäisen hienojakoisia reaktioenergian suhteen.
-1
@docwebhead Sama minulle.En voi koskaan kävellä täältä paikkaan, jossa todella haluan olla ...
Ewan
2017-07-20 05:03:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Miksi tämä meren osa, meripihkan kaksoispuolella, on niin erilainen kuin muualla olevat vedet?" Kysyin. "Koska se on tällä tavoin", sanoi Deirdre, joka ärsytti minua.

Tiedän sen yleensä harhaanjohtavan vastauksen, mutta otan Amber-maailmankaikkeuden logiikan mukaan sen työskentelemisen mystinen taso eikä fyysinen.

ts. Aseet eivät toimi keltaisena, koska Amberin luonteen määritteli Dworkin kuin Arthurin legenda. Miekat ja noituus.

Ardenin metsä on ikuisesti vihreä ja aboraalinen, koska se on ihanteellinen metsä, Rebma on olemassa, koska heijastukset ovat todellisia jne.

Kun Corwin tuo aseita, ne eivät toimi jalokivikauppiaiden kemialliset ominaisuudet nousevat, mutta koska Corwinin luonne on foxy-taktikko, joka keksii fiksuja ratkaisuja. Hän muuttaa meripihkan luonnetta. tai pikemminkin tuo esiin sen tämän näkökulman.

Näemme samanlaisen tavan kummallisemmissa varjoissa, joihin hahmot matkustavat, tai kun he matkustavat varjoihin, joilla on 'veljen ominaisuus' auttamaan minua ". Se ei ole varjon fysiikka, jota he muuttavat tai valitsevat, vaan sen kerronta.

Voit väittää, että ainoa syy, miksi varjo maa muuttuu rutonilontoosta nykypäivään, on se, että Corwin on läsnä siinä ja vaikuttaa muutokseen. Koko ajan Rein ja Joplin istuvat muuttumattomana Amberissa, eivät keksineet uusia asioita tai muuttavat yhteiskuntaa.

Erinomainen arvio!Monet ihmiset saattavat hylätä tämän vastauksen, mutta uskallan sanoa, että Zelazny olisi tyytyväinen siihen, että joku napasi hänen universumiaan niin perusteellisesti.
Pidän molemmista vastauksista, ja epäilen, että myös RZ!Hän oli tunnetusti kiinnostunut tällaisista asioista: "Onko valon herra tieteiskirjallisuutta vai fantasiaa?""Ehdottomasti!"
Hyvä nähdä, että on joku toinen, joka jakaa mielipiteeni Amber-universumista.
Äänestät vastaustasi samasta syystä kuin @docwebhead kommentoi.Kolikon kaksi sivua.
amaster
2017-07-20 21:08:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Samoista syistä useimmilla elokuvilla, tv-ohjelmilla ja peleillä on omat säännöt,

Koska se on komentosarjassa

Se miten autot räjähtävät heitetyn savukkeen alle, luodit voivat kaartua täydellisen ympyrän ja monia muita tapahtumia. Joillakin asioilla ei ole tieteellistä järkeä, mutta tieteiskirjallisuudessa se on juuri "fiktio", jotta he voivat tehdä mitä tahansa skriptejä ja CGI: n erikoistehosteita, antaa heidän tehdä sen

Ihmiset pyrkivät etsimään vastauksia maailmankaikkeudessa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...