Kysymys:
Mikä on takaisinkytkentä tai taannehtiva jatkuvuus?
Kyle
2011-01-20 11:42:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän, että se on lyhenne taannehtivasta jatkuvuudesta, mutta voisiko joku selittää käsitteen ja antaa esimerkkejä havainnollistamiseksi?

Kuulostaa enemmän Writers.SX-kysymykseltä, koska se ei rajoitu SciFi: hen
Retcon on tuotu esiin useita kertoja Scifissä tänään / eilen yksin ja se on hyvin yleinen asia sarja-sci-fi: ssä. Se on okei kysymys täällä.
Luin toisen viestin, jossa puhuttiin heistä täällä, joten ajattelin, että oli enemmän kuin asianmukaista kysyä - tässä - mitä se oli.
LOL! Tajusin juuri, miksi Torchwoodin amnesiapillereitä kutsutaan retconiksi.
Retcon on tärkeä käsite, joka on ymmärrettävä tieteen suhteen, joten uskon, että se soveltuu hyvin tälle sivustolle.
Kolme vastused:
#1
+31
user366
2011-01-20 11:51:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokainen riittävän monimutkainen asetus tuo mahdollisuuden juoni-aukkoihin: tämä vaikeutuu, kun kirjoittajia on useita (televisio-ohjelmien ja elokuvien tapauksessa) ja kun samassa maailmassa on useita teoksia (franchising- ja Sarjat).

Kirjoittajat ja kirjoittajat eivät usein tiedä yksityiskohtien tasosta johtuen, kuinka heidän tarinansa ovat vuorovaikutuksessa muun asetuksen kaanonin kanssa, ja muissa tapauksissa he päättävät jättää sen huomiotta. hyvän kertomisen vuoksi.

Näissä tapauksissa asetuksen ylläpitäjillä on kaksi vaihtoehtoa: he voivat joko jättää ongelman huomiotta tai ottaa käyttöön taannehtivan jatkuvuuden (retcon) ongelman korjaamiseksi. : molemmilla on etunsa ja haittansa, mutta yleiskatsaus esitellään yleensä sijoittuneille faneille, jotka muuten vieraantuisivat yksityiskohtien huomiotta jättämisen vuoksi.

Hyvä esimerkki yhteyden muodostamisesta uudelleen löytyy kohdasta Star Trek selittää ero vanhan tyylin klingonien välillä, jotka näyttävät ja toimivat kuten ihmiset, ja modernityyliset klingonit, jotka näyttävät ja toimivat selvästi eri tavalla. Todellinen syy tähän oli, koska vanhemmilla sarjoilla ei ollut meikkibudjettia, jotta ne näyttävät todella erilaisilta, mutta myöhemmillä sarjoilla ei ollut tällaista rajoitusta.

Yli vuosikymmenen ajan he jättivät ongelman huomiotta, mutta toivat siihen syyn uudelleen prequel-sarjassa Star Trek: Enterprise : klingonit kärsivät heikentävästä sairaudesta, joka sai heidät näyttämään ja käyttäytyä kuten ihmiset. Tässä tapauksessa retconia käytetään selittämään juoni-aukko, joka on asetettu ongelmien korjaamiseksi.

Toinen esimerkki olisi Tähtien sota -sarja: Uudessa toivossa opimme, että Voima on jokin kattava asia, joka sitoo kaikki maailmankaikkeudessa ja Jedisissä ovat melkein maagisia kykynsä mukautua siihen. Mutta julkaisussa The Phantom Menace , joka on myös ennakko, opimme, että Jedit pystyvät hyödyntämään voimaa mikroskooppisten loisorganismien, joita kutsutaan midiklooriksi, suurten pitoisuuksien vuoksi.

Tässä tapauksessa retcon otettiin kuitenkin käyttöön, koska näyttää siltä, ​​että Lucas ei ollut tietoinen voiman alkuperäisestä perusta tai unohti sen.

"Yli vuosikymmenen ajan he jättivät ongelman huomiotta, mutta etsivät syy siihen uudelleen ennakkosarjassa Star Trek: Enterprise: Klingonit kärsivät heikentävästä sairaudesta, joka sai heidät näyttämään ja toimimaan kuten ihmiset." - He mainitsivat sen lyhyesti Deep Space 9 * -jaksossa "Trials and Tribble-ations", jossa Worfilta kysyttiin asiasta, ja vastasivat yksinkertaisesti "Emme keskustele siitä ulkopuolisten kanssa". Se on parempi retcon, että * Enterprise's *, IMHO. Hyvä vastaus BTW.
Itse asiassa Lucas keskustelee midikloorilaisista jo 1970-luvulla, jo ennen TESB: n ilmestymistä. Joten he eivät olleet oikeastaan ​​retcon, koska heitä ei vain peitetty näytöllä ennen TPM: ää.
#2
+9
HorusKol
2011-01-21 06:37:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen esimerkki Tähtien sodasta - Han Solon surullisen 'parsec' -käyttö käytettäessä Millenium Falconin nopeutta.

Hän teki Kessel Runin kahdentoista parsekissa

Se yhdistettiin lopulta yhteen laajennetun maailmankaikkeuden kirjoista (noin kymmenen vuotta sitten) selittämällä, että mausteiden salakuljettajien oli ohitettava mustan aukon joukko - mitä nopeammin alus, sitä lähempänä he voisivat pudota klustereiden painovoimakenttään ja sitä lyhyempi matka heidän on matkustettava kiertääkseen sen.

#3
+4
Kerry
2011-01-21 04:04:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen esimerkki löytyy sarjakuvista. Marvel Comics loi hahmon nimeltä "The Beyonder" koomisessa rajoitetussa sarjassaan "Secret Wars". Hahmo oli alun perin ainoa voimakkain olento Marvel Universumissa. Beyonderin osoitettiin olevan voimakkaampi kuin kaikki muut Marvel-universumin 'kosmiset olennot'; Elävä tuomioistuin, ikuisuus, kuolema, taivaalliset, Galactus, kaaos ja järjestys jne. Hahmo kuitenkin myöhemmin "kytkettiin uudelleen" ja tehtiin alaspäin kypsymättömäksi "kosmiseksi kuutikoksi" eikä kaikkivallalliseksi olennoksi, jonka hän ajatteli olevansa. Kaikki tämä paljastettiin myöhemmin Fantastic Fourin sarjakuvassa. Myöhemmin Beyonder sulautui The Molecule Maniin ja siitä tuli tunteva kosminen kuutio. Hahmo oli käynyt läpi uusia muutoksia sen jälkeen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...