Kysymys:
Mikä on filkkimusiikki?
MatthewMartin
2011-01-13 19:04:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulin äskettäin, että oli olemassa scifi-musiikkimuoto nimeltä "Filk".

Mikä on Filk? Mistä saan tietää siitä?

eikö tällainen luettelokysymys, joka ei näytä olevan SE pov: ssa.
@benstraw En kutsuisi tätä kysymystä luettelokysymykseksi tai pyytäisi suosituksia, ja en ole varma, miksi merkitsit sen uudelleen sellaisenaan.
Emme todellakaan ole älykkäämpiä kuin Wikipedia: http://fi.wikipedia.org/wiki/Filk
@Wikis Tästä eteenpäin jokaiselle tämän sivuston kysymykselle pitäisi saada vähintään yksi vastaus tai kommentti, joka linkittää Wikipediaan.
@nellius, eikö hän pyydä suositusta mistä löytää filkki?
Kaksi vastused:
#1
+28
Mike Scott
2011-01-13 19:26:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Filk on SF-fanien kirjoittama ja / tai esittämä musiikki, usein aiheista, jotka liittyvät SF: ään tai SF-fandomiin. Termi on peräisin kirjoitusvirheestä ("kansanmusiikille") SF-vuosikongressin ohjekirjassa jo 1950-luvulla.

Täällä on melko hyvä esittelyartikkeli.

Löydät sen seuraamalla muita linkkejä yllä mainitulla verkkosivustolla.

Se ei oikeastaan ​​ollut ohjelmakirja, vaan artikkeli, joka lähetettiin fani-julkaisuun. katso [Lee Goldin artikkeli] (http://www.fanac.org/Fan_Histories/filkhist.html).
#2
+6
Danielle Ackley-McPhail
2013-08-21 05:24:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Edelliseen vastaukseen lisätään, että filkkikappaleet ovat usein parodioita olemassa olevista kappaleista tai vievät musiikin tunnetulle kansanlaululle ja kirjoittavat siihen uusia, yleensä humoristisia sanoituksia. Koska filing on usein epävirallinen tapahtuma, jossa jokainen osallistuu laulamiseen, tutun musiikin käyttäminen auttaa osallistujia saamaan kappaleen oikein, vaikka se laulaisi sanoja ensimmäistä kertaa. Kappaleet perustuvat usein fantasiaan tai tieteiskirjallisuuteen, mutta eivät aina.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...