Kysymys:
Mihin tai keneen "kaikki" viittaa Yhden renkaan kirjoituksessa?
b_jonas
2014-06-03 20:13:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muista, että Sauron on kirjoittanut Yhden renkaan seuraavilla sanoilla.

Yksi rengas hallitsee heitä kaikkia, yksi rengas löytää ne,
yksi rengas tuo ne kaikki sisään pimeys sitoo heidät

Mihin tai keneen "ne kaikki" viittaavat tässä kirjoituksessa? Tarkoittaako se muita vallanrenkaita? Herrat, joilla on muut vallan renkaat? Tai kaikki haltiat, kääpiöt ja ihmiset? Vai jätetäänkö tarkoituksella epämääräiseksi, ketä tai mitä rengas hallitsee?

Katso myös aikaisempi kysymys Onko renkaan runo hieman epätarkka? Kuka kirjoitti sen?

"He kaikki" viittaa sekä renkaisiin että niiden kantajiin, tai mikä on järkevää hallita? Sormukset eivät tee päätöksiä, renkaat eivät anna käskyjä. Sormuskantajat tekevät. Ja mihin Sauronin kaltainen paha olento salaliitosta tekisi? Ohjaus. Sormusten hallinta ei todellakaan auta häntä saavuttamaan tummia tavoitteitaan Keski-Maan suhteen, ellei niiden kautta hän voisi vaikuttaa alempien renkaiden kantajien päätöksiin ja seuraajiin. Haltia- ja kääpiörenkaiden numerot käsitellään muissa viesteissä. Riittää sanoa, että hallitseminen kuolevaisissa miehissä (heidän hallussaan olevien renkaiden kautta) on kommentti rodun heikkoudesta
Neljä vastused:
#1
+60
Travis Christian
2014-06-03 20:20:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koko jae on:

Kolme rengasta taivaan alla oleville tonttu-kuninkaille

Seitsemän kääpiö-lordeille kivihalleissaan,

Yhdeksän kuolemaan tuomituille kuolevaisille miehille,

Yksi pimeä herra pimeällä valtaistuimellaan

Mordorin maassa, jossa varjot sijaitsevat.

Yksi rengas hallitsee heitä kaikkia. Yksi rengas löytää ne,

Yksi rengas tuo ne kaikki ja sitoo heidät pimeydessä

Mordorin osavaltiossa, jossa Varjot valehtelevat.

Jae kokonaisuutena kuvaa voiman renkaita. Ensimmäisellä puoliskolla luetellaan heidät, ja toisella puoliskolla perustetaan Yksi isäntänsä. Koska muut renkaat liittyvät kumpaankin koko kilpailuun, implisiittisesti yksi on tarkoitettu hallitsemaan kaikkia kilpailuja muiden renkaiden kautta, mutta kirjaimellinen sanamuoto viittaa itse renkaisiin.

#2
+51
user8719
2014-06-03 21:19:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä käy selväksi esseessä Voiman sormuksista ja kolmannesta ajasta , joka on julkaistu lehdessä The Silmarillion :

Now tontut tekivät monia renkaita; mutta salaa Sauron teki yhden renkaan hallitsemaan kaikkia muita , ja heidän voimansa oli sidottu siihen, olemaan täysin sen alainen ja kestämään vain niin kauan kuin sen pitäisi kestää.

Lausekkeen valinta voi tuskin olla vahingossa tässä: on selvää, että Yhden renkaan tarkoitus oli hallita muita renkaita eikä hallita niiden kantajia.


Linkitetyn kysymyksen (joka on IMO: n oikea) hyväksytystä vastauksesta huomautus, että osa "Yksi rengas hallitsemaan kaikkia ..." (ts. Itse Ring-kirjoitus) koostettiin ensin, muut henkilöt tai henkilöt lisäsivät rivit tuntematon myöhemmin. Tuolloin, kun muut renkaat tehtiin, seitsemän ja yhdeksän välillä ei todellakaan ollut eroa, ja vain nämä kolme olivat millään tavoin erilaisia.

+1, koska se on toistaiseksi ainoa vastaus alkuperäisen tekstin luontaiseen epäselvyyteen ja tuo sitaatit oikeaan tulkintaan.
Loistava vastaus, loistava tarjous lainauksesta.
Hmmm. "Kestää vain niin kauan kuin senkin pitäisi kestää"? Mutta elokuvassa Galadriel käytti edelleen voimarengasaan Sauronin tuhoutumisen jälkeen. Jacksonin tekemä valvonta tai liiallinen kirjaimellisuus puolestani
Gandalf käytti myös (Havensissa) kirjaansa, mutta onko vain yhden pukeutuminen välttämättä sen voiman käyttämistä? Vai oliko pikemminkin tapaus, että niiden avoin käyttäminen lopussa symboloi Ringbearersin lähtöä? Katso myös Gandalfin sanat Aragornille: "Kolmen renkaan voima on myös loppunut".
@Blazemonger: n "Valvonta" on paljon ystävällisempi termi kuin olisin valinnut, mutta kyllä, periaatteessa Jackson ei voinut enää vaivautua seuraamaan kirjoja tällä yhdellä hämärällä yksityiskohdalla kuin hän voisi juonella tai muulla tavalla hänen työstään.
Kuinka "hallitset" rengasta? Vaikuttaa oudolta. Sormuksen kantajan hallitseminen näyttää olevan vain järkevää.
Ainakin @PaulDraper: llä sanotaan olevan oma tahto, ja sitä kuvataan melkein aktiivisena hahmona. Silloin ei ole kovin venytetty olettaa, että muut _renkaat_ voisivat olla _it_: n alaisia.
Luulen, että "sääntö" on luultavasti tarkoitus ottaa metaforisesti eikä kirjaimellisesti täällä.
@MatthewNajmon On epäselvää, onko kirjassa Galadriel todella käyttänyt rengasta Sauronin tuhoutumisen jälkeen, mutta varmasti hänellä oli se mukanaan: "... kerääntyvästä sumusta tuli salama; ja sitten he eivät nähneet enää mitään. Frodo tiesi sen Galadriel oli pitänyt renkaansa korkealla jäähyväiset. "
Luulen, että hän todennäköisesti piti sormustaan;varmasti Gandalf teki: 'Kun hän kääntyi ja tuli heidän luokseen, Frodo näki, että Gandalf piti nyt avoimesti kädellään Kolmatta rengasta, Suurta Naryaa, ja kivi sen päällä oli punainen kuin tuli.Sitten ne, jotka olivat menossa, olivat iloisia, sillä he tiesivät, että myös Gandalf ottaa laivaa mukanaan. 'Ja @Blazemonger, kuten jo huomautettiin, vain siksi, että niiden sisällä oleva voima loppui, ei tarkoita sitä, etteivät he käyttäneet niitä.Haluan sanoa, että kahdella muulla oli yllään ne, en vain löydä tosiseikkaa.Ei siksi, että anteeksi Jacksonille hänen uskottomuudesta kaanoniin.
#3
+8
CandiedMango
2014-06-03 20:16:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"ne kaikki" viittaa muihin renkaisiin, jotka Sauron loi yhden renkaan tarkoituksenaan hallita 3 tonttu-, 7 kääpiö- ja 9 miesten rengasta.

Muut 19 rengasta valmisti Eleg Smiths Eregionista Celebrimborin johdolla.

Hän toivoi voivarenkaiden avulla vietävän Keski-Maan suuret hallitsijat kohti pahaa. IIRC kirjoissa Elrondilla on yksi haltiasormus, Galadrielilla toinen ja Gandalfilla kolmas haltiasormuksista. Uskotaan, että kääpiörenkaat ovat kadonneet, ja me kaikki tiedämme tarinan yhdeksästä.

Niille, jotka eivät: Yhdeksän miesten rengasta annettiin voimallisille miehille, Kings ja Warriors 3 olivat Numenorealaisia. , nämä miehet olivat turmeltuneet renkaasta ja muuttuneet rengaskokoajiksi.

Sanoisin, että siinä ei viitata vain renkaisiin, vaan myös hallitsijoihin, jotka käyttävät renkaita välityspalvelimen kautta.

#4
-2
Andy
2016-12-08 08:27:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten voimanrenkaat soittivat kantajien luonteen heikkoudelle ja Sauronin sormus sitoi kaikki niitä käyttävät siihen. Sormukset olivat työkalu, jonka avulla Sauron yritti valloittaa Keski-Maan valtakunnan. Tolkienin taustan perusteella Sauron edustaa Saatanaa ja renkaita, jotka symboloivat syntiä; Sauronin väärentäminen salassa tapahtui samalla tavalla kuin Saatanan kapina oli hengellisessä (näkymättömässä) valtakunnassa, mutta keski-maan ihmisille annetut renkaat tekivät koettelemuksensa muille näkyviksi. Joitakin ei vietelty eikä kontrolloitu oikeudenkäynnissä, toiset, kuten yhdeksän, kulutettiin kokonaan ja niistä tuli orjia jopa kuolemassa.

Joten… "heillä kaikilla" tarkoitetaan ketään, joka käyttää voiman rengasta?
Tämä on väärin.Tolkien ei pitänyt allegoriasta, eikä siihen sisältynyt suoria esityksiä, jotka olisivat "X Keski-Maassa vastaa Y: tä todellisessa maailmassa".Lisäksi Sauron ei ollut alkuperäinen "paha kaveri", hän oli vain alkuperäisen (ja paljon voimakkaamman) pahan, Melkorin, palvelija.Eräänlainen vaikea väittää, että Sauron on "saatana", kun kirjoissa on voimakkaampi ja pahempi olento.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...