Kysymys:
Mikä oli Star Trekin Borgin alkuperä?
Reinstate Monica - Goodbye SE
2011-01-13 14:14:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko Borgin alkuperää Star Trekistä selitetty?

Olen nähnyt suurimman osan TV-ohjelmista, mutta en ole lukenut yhtään kirjaa - selitetäänkö se siellä?

Ei vastausta, mutta luulen, että jossain vaiheessa joku ehdotti, että V-yer, Star Trek: The Motion Picture, oli borgin luoja. Matkansa aikana se tosiasiallisesti matkusti menneisyyteen ja loi borgin onnettomuudeksi tai vastaavaksi.
@Pablo - joo, kuulin sen aiemmin. En tiedä missä.
Monien sivustojen spekulaatioihin vastataan usein vastauksilla, joissa sinua pyydetään varmuuskopioimaan vastaus tai yksinkertaisesti äänestämään. Se riippuu kontekstista. (Ihmiset näyttävät antavan anteeksi spekulaatiota kommenteissa kuin esimerkiksi vastauksissa.)
@neilfein - järkevää, kiitos.
@J.PabloFernandez Shatnerin "Paluu" viittaa siihen, että V'ger on osa Borgia: http://fi.wikipedia.org/wiki/The_Return_%28Star_Trek%29
Onko sinulla mitään suhdetta Nomadiin TOS: lta?
@J. Pablo Fernández, tipun, mutta se oli V'Ger, joka oli itse asiassa maapallolta käynnistetty Voyager 6 -koetin. Se laskeutui Borgin kotimaailmaan, missä he "korjaivat" sen ja lähettivät sen takaisin.
@Teknophilia olet oikeassa ja tiedän että se on V'Ger ... en ole varma mitä ajattelin kirjoittaessani kommentin.
Vanha kysymys, tiedän, mutta yksi William Shatner Star Trek -kirjoista (varmasti niiden * on oltava kaanonisia), jotka heidän on matkustettava Borgin kotimaailmaan. En voi ajatella yksityiskohtia tällä hetkellä, mutta uskon, että kirjassa oli myös vähän Borgin alkuperää. Yritän kaivaa sen ulos ullakolta myöhemmin ...
Kahdeksan vastused:
#1
+83
Mark Embling
2011-02-03 04:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tätä käsiteltiin David Mackin Star Trek: Destiny -sarjassa. Siitä, pidetäänkö tätä kaanonina vai ei, on keskustelua, mutta se on varmasti hyvä tarina. Yhteenvetona hyvin lyhyesti: on olemassa erittäin edistynyt ja muukalaisvihamielinen rotu, joka tunnetaan nimellä Caeliar, ja heidän tekniikkansa on sellainen, että he ovat korvanneet ruumiinsa (jotka luultavasti olivat biologisia luonteeltaan sellaisia ​​kuin omamme) hiukkasiksi, joita kutsutaan katomeiksi. Nämä kotelot antavat heille kaikenlaisia ​​kykyjä. Ne tarvitsevat kuitenkin energialähteen, joista yksi sijaitsee jokaisen Caeliar-kaupungin (/ avaruusaluksen) keskellä.

Tapahtui tapahtuma, jossa yksi näistä kaupungeista tuhoutui ja imettiin kaukaisiin menneisyyksiin. Tämän kaupungin virtalähteen häviäminen tarkoitti, että selviytyneet tarvitsivat energialähteen. Ajan myötä heistä tuli yhä epätoivoisempia, kunnes olennaisesti heidän järkevä mielensä (ja moraalinsa jne.) Menetettiin ja heidän kissojensa "vaisto" (paremman sanan puuttuessa) otti haltuunsa selviytymisen turvaamiseksi. Ajan myötä Borg syntyi: Borg-nanosondit ovat voimakkaasti vääntyneitä ja vaurioituneita (ja heikommin kykeneviä) versioita Caeliar-kissoista.

En pilaa kirjoja selittämällä, mitä Borgista tulee. .. ja olen melko teurastanut tarinan siellä. Kannattaa lukea niistä, jotta tämä olisi järkevää.

En pidä siitä: / ... Katsomasta paljon ST: tä;minulle he olivat täydennettyjä humanoideja tekoälyllä, joka otti näyttelyn ("pesämielen").Lopulta kuningatar ryntäsi.Loppu.
@n00dles, hän ei saanut tarinaa loppuun.Tapahtui, että Caeliar heitettiin ajassa taaksepäin joidenkin ihmisten kanssa, joiden selviytyneet vastustivat Caeliarin tarjousta sulautua heidän kanssaan, jotta molemmat ryhmät voisivat selviytyä vihamieliseltä planeetalta.Kun he pääsevät yhden eloonjääneen Caeliarin ja kolmen ihmisen luokse, viimeinen Caeliar pakottaa heidät sulautumaan hänen kanssaan, mutta siinä vaiheessa hän on hullu ja käyttää vaistoa, enimmäkseen nälkää ja tarvetta absorboida muita oman selviytymisen varmistamiseksi.Yksinäisestä naisesta (ihminen selviytynyt) tulee ensimmäinen kuningatar, yksinäisestä ihmispuolisesta miehestä ensimmäinen drone.
@KeithMorrison Ah, joka tuntuu hieman paremmalta.Onko se sitten Borgin yleisesti hyväksytty alkuperätarina?Vai nähdäänkö se vain yhtenä mahdollisena alkuperätarinana?
se on aika hieno tarina @n00dles - ja laaja-alaisen Nemesis-jälkeisen Trek-valaistun kaanonin kannalta (joka yrittää kovasti olla johdonmukainen itsessään), sen vaikutus on pitkä.Ellei lyhyt TV-sarja, se tekisi upean IDW-sarjakuvasarjan
#2
+71
StasM
2011-01-13 15:17:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän, ettei ole olemassa tarkkaa vastausta, mutta Memory-Alpha -lehdessä sanotaan, että Borg oli elävien organismien kyberneettisen lisääntymisen tuote, joka oli edennyt siihen pisteeseen, jossa ne eivät enää olleet lajeja, joita he olivat ennen sitä ja tuli Borg. Hive-mieli alkoi todennäköisesti viestinnän ja tiedon jakamisen välineenä (aivan kuten Internet), ja kun lajit luottivat siihen yhä enemmän (kuten me olemme Internetissä), he menettivät vähitellen kykynsä toimia ilman sitä (aivan kuten me ... no, ehkä vielä ei :) ja meistä tuli pesän mieli.

loistava linkki. Mutta näyttää siltä, ​​että alkuperä on pikemminkin spekulatiivinen kuin kanoninen - oikea?
Henkilökohtaisesti uskon, että olemme menossa tähän. Ja olen onnellinen.
Artikkelin perusteella, johon StasM linkittää, näyttää siltä, ​​että tämä johtuu useiden jaksojen liian niukkojen kappaleiden sovittamisesta yhteen. Memory-Alpha on melko hyvä [kiinni siitä, mikä on lopullisesti kaanon] (http://memory-alpha.org/wiki/Memory_Alpha:Canon_policy).
Borg voi toimia ilman Hive Mindia - heillä ei vain ole suunnitelmaa, mitä he tekevät, koska he eivät tiedä mitä tehdä yksin.
No, sanoisin, että olemme jo siellä. En usko, että voin toimia liian kauan ilman Internetiä.
@Bobby Se ei ole aivan tarkka. Yksi Borg-drone voi toimia täysin ilman yhteyttä kollektiiviin. Ainoa asia, joka muuttuu, on direktiivit. Ensimmäisestä tulee "palauttaa yhteys kollektiiviin hinnalla millä hyvänsä". Toisesta tulee mitä ikinä se toimi, kun yhteys katkesi.
@fredsbend: Se on totta, joillekin. Mutta näemme myös, että useimmat irrotetut dronit ovat melko hajautuneita, eivät todellakaan tiedä mitä tehdä ja alkavat joskus vaeltaa, koska heillä on yhtäkkiä oma mielensä. Ja että heillä on aikaa, ennen kuin he toipuvat ja soveltuvat ajattelemaan itse. Vaikka Seitsemän Yhdeksästä on erinomainen esimerkki Borgin toiminnasta ilman kollektiivia, dronit, joihin hän juuttui tälle planeetalle, eivät ole.
Videopelissä Star Trek: Legacy on Borgin alkuperätarina - vaikka henkilökohtaisesti en usko sen olevan kovin hyvä. Ilmeisesti ei kaanon.
Tämän teorian ongelmana on, että äskettäin omaksuneet olennot ovat riippuvaisia myös kollektiivista.Jotain on pakotettava tätä riippuvuutta.
#3
+27
Brian Ortiz
2011-03-15 07:48:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On mielenkiintoinen teoria, johon liittyy Memory Alpha -ohjelmassa mainittu Voyager 6 -koetin (V'Ger): http://memory-alpha.org/wiki/Voyager_6#Apocrypha

"Star Trek: Legacy" esitteli teorian, jonka mukaan 1900-luvun Borgin sivilisaatio oli rauhallinen rotu. Kun V'Ger kohtasi heidät, he tutkivat sen ohjelmointia, korjaivat koettimen ja lähettivät sen tehtäväänsä. Kun V'Ger palasi Sol-järjestelmään, se ei löytänyt luojaansa, vaan "biologisen tartunnan". Koetin palasi Borgin kotimaailmaan ja liittyi heidän kanssaan, ja sen ohjelmointi levisi koko kollektiivissa. Jotain sisällissota puhkesi. Massiivinen määrä tietoa, mukaan lukien maapallon sijainti, menetettiin syntyneessä konfliktissa, ja syntyi 24. vuosisadan Borg.

Mielestäni se on hieman venytys, mutta mielenkiintoinen, kun otetaan huomioon, että koneen planeetasta ei vielä tiedetä mitään.

Star Trekin asiaankuuluva osa: Perintö näkyy tässä videossa: Borgin alkuperä

Star Trek -verkkopeli ottaa tämän idean ja pelaa sen kanssa, koska Borgin ubership on ulkonäöltään samanlainen kuin V'Ger-koettimen 'sisäinen' runko
@ClaraOnager Se on mielenkiintoista! Melkein saa minut haluamaan pelata sitä.
Borgit ovat tuhansia vuosia vanhoja ... VGer ei ole.Siksi VGer ei olisi voinut luoda niitä
@Chris Ote ei väitä, että V'Ger "loisi" Borgin ollenkaan ...
#4
+8
Rob
2011-02-21 06:44:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Keinottelu: Star Trek: Voyagerissa, kun he tapaavat ensimmäisen kerran Borgin, sanotaan (ehkä Janewayn mukaan), että Borg saa uutta tietoa vain assimilaation avulla. He eivät (tai eivät kykene) tekemään omaa tutkimustaan ​​(minkä vuoksi Voyager saatetaan Borg-tilan yli). Oletan, että Borgit olivat jossain vaiheessa primitiivinen elämänmuoto (minulle ei ole selvää, mitä Borg ovat ), joka harjoitti evoluutiota omaksumisen kautta - ja jossain vaiheessa heistä tuli teknisesti edistyneitä ( ja sen vuoksi nimen arvoinen)

Pidän spekulatiivisesta ajatuksesta - aivan erilainen kuin perinteinen, "ne olivat orgaanisia ja kokeilivat väärentämiseen menevää lisäystä".
Jos muistan, ajattelin tuolloin (ehkä joku sanoi tämän tuossa jaksossa), koska Borgista puuttui paljon tunteita, mielikuvitusprosessi ja siksi innovatiivinen ajattelu oli heille kuin lajille vieras tai mahdoton. Siksi kyvyttömyys tehdä tutkimusta ja kehitystä.
Borg DO suorittaa tutkimusta, joista toiselle on mainittu useita kertoja, että he tekivät testejä Omega-hiukkaselle, ja he kokeilevat ja tutkivat aktiivisesti löytääkseen uusia asioita, jotka omaksuvat (esim. Heidän hyökkäyksensä nestetilaan). Epäilen kovasti, että heillä on oma tutkimuslaitoksensa, koska niitä ei koskaan näytetä, ja useimmat Borgin alukset ovat jo nyt yleiskäyttöisiä
@TomJNowell: Olen samaa mieltä. Olen aina ymmärtänyt käsityksen tiedon omaksumisesta helpoksi ja nopeaksi tavaksi saada lisätietoja, ei ainoana tapana kerätä tietoa.
He olisivat voineet omaksua kyvyn suorittaa tutkimusta.On tietysti vähän vaikea kuvitella, millainen tämä alkuperäinen laji olisi.Laji 0 (paremman termin puutteen vuoksi) ei ehkä ole edes etäinen humanoidi.
#5
+7
KeithS
2013-02-22 02:17:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Trek: Ensimmäinen yhteyshenkilö tarjoaa paljon yleistä tietoa siitä, kuinka Borgista tuli nykyään; pohjimmiltaan he alkoivat humanoidisena roduna, joka etsii fyysistä täydellisyyttä, jota he tutkivat kehittämällä ja integroimalla sitten mekaanisia elementtejä fysiologiaan. Lopulta mekaanisemmat elementit alkoivat hallita biologista. Borgin kuningatar toteaa avoimesti kysyessään Dataa, että hän pitää Borgin suurimpana heikkoutena heidän jäljellä olevia ihmiskunnan jäänteitä (humanoidisuus?), Jotain, jota Borg pyrkii jatkuvasti "ylittämään" omaksuessaan ja sopeutuessaan (toisin kuin Data, tunteva keino, joka pyrkii tulemaan ihmisemmäksi). Elokuva ei kuitenkaan tarjoa mitään aikajanan yksityiskohtia tai alkuperäisen rodun nimeä, josta tuli Borg Collective -siemen. Vaikuttaa siltä, ​​että he itse ovat unohtaneet sen merkityksettömäksi.

#6
+2
Derfguy
2015-06-24 21:59:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muistan lukeneeni hylätyn Voyage-käsikirjoituksen nimeltä Lajien alkuperä, jossa nano-koettimet, jotka sulauttavat lajeja Borgiin, suunniteltiin tosiasiallisesti aseeksi, mutta ase epäonnistui ja otti käyttöön sen keksijät.

Voitteko antaa linkin tämän varmuuskopioimiseksi?
Tämä käsikirjoitus kuulostaa ikään kuin se olisi lainattu Fred Saberhagenin "Berserker" -sarjasta.Rakentajat loivat itsekopioivia koneita tuhoamaan punaisen rodun.Kun Berserkerit eliminoivat punaisen kilpailun, he kääntyivät rakentajien puoleen ja alkoivat levitä lopun galaksin läpi tarkoituksella tuhota koko elämä.Ensimmäinen tarina "Ilman ajatusta" ilmestyi vuonna 1963, ja Saberhagenin luomisen kaikuja löytyy monista tieteiskirjallisuustarinoista.
#7
+1
The Extinct Surgeon
2013-08-11 17:56:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Todisteita ei ole, mutta sen mielestä Delta-kvadrantti on Borg-kollektiivin alkuperä. Kumpikaan ei ole niiden biologinen alkuperä. Se uskoi, että he olivat humanoidi edistynyt sivilisaatio, joka kyllästyi olemaan täydellinen. He haluavat saavuttaa täydellisyyden, joten he alkoivat omaksua lajeja. Vaadwaur oli ensimmäisten joukossa, joka kohtasi borgin, borg oli omaksunut vain kourallinen tähtijärjestelmiä.

#8
+1
Valorum
2019-09-26 02:10:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Guinan puhuu Borgin alkuperästä alkuperäisessä Q, Who? -koodissa. Hän ei anna meille koko historiaa, mutta hän osoittaa, että he ovat ikivanhoja, vähintään 100 000 vuotta vanhoja yhteiskuntana / lajina.

GUINAN: Ne ovat sekoitus orgaanista ja keinotekoista elämää, joka on kehitetty tuhannen vuosisadan aikana.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...