Kysymys:
Mikä oli Asimovin panos todellisessa robotiikassa?
Goran Jovic
2011-01-14 22:34:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Isaac Asimov on yksi (jos ei kaikkein) tärkeimmistä robotiikan henkilöistä tieteiskirjallisuudessa. Onko hänellä ollut vaikutusta reaalimaailman robotiikan kehitykseen (tieteen tai teollisuuden aloilla)?

Onko tämä todella aihetta? Olen ollut väärässä viesteissä aiemmin, joten myönnän, että minulla ei ole aavistustakaan, mikä on tai ei ole aihetta täällä. :)
@John: Kysymys on tiettyjen tieteiskirjallisuusteosten (Isaac Asimovin kirjoittamien) vaikutuksesta todellisen maailman tieteeseen ja tekniikkaan. En usko, että se on offtopic vain siksi, että se liittyy jotenkin todelliseen maailmaan. Jos on jokin muu syy, miksi et usko sen olevan aihetta, sano.
@neilfein: Suurin, kuten tärkeimmässäkin. Vaikutus, joka vaikutti syvästi suurimpaan määrään merkittäviä tutkijoita ja teknikkoja; joka on kuvattu tai puhdistettu useimmissa muissa tieteiskirjallisuustöissä tai tiedepapereissa; mikä vaikutti suureen määrään teollisuuden tuotantohalleja ympäri maailmaa ... Kaikki nämä mittarit ovat kunnossa, kunhan ne ovat merkityksellisiä, suhteellisen mitattavia eivätkä subjektiivisia argumentteja "koska se kuulostaa todella siistiltä".
Tähän kysymykseen voidaan silti vastata vain mielipiteellä. Se epäonnistuu myös useimmissa [hyvän subjektiivisen kysymyksen kriteereissä] (http://blog.stackoverflow.com/2010/09/good-subjective-bad-subjective/).
@neilfein Jopa alkuperäisessä versiossa ei ollut paljon subjektiivisuutta (vähän erilaisten vaikutteiden merkityksestä), ja se täytti ohjeet # 1, # 3 ja # 6. Muokkaukseni tulisi käsitellä # 2 ja # 4. Mitä tulee # 5: ään, se on aina hyvä idea, jopa kysymyksissä, jotka eivät ole erityisen subjektiivisia.
Oikeastaan ​​tämä on vastaavampi kysymys. Ei mikään syy, että se ei voi myöskään pyytää selvennystä siitä, miten ja miksi. (Joo, tiedän, että tämä on peräisin siitä, kun sivusto oli nuori ja naiivi. :) Kysymys "mitä" "suurimman" sijaan on ehdottomasti oikea SE-kysymys. Haluaisin nähdä enemmän perusteellista vastausta tähän nyt.
Kahdeksan vastused:
#1
+25
morganpdx
2011-01-15 00:38:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloittelijoille hän loi termin 'robotiikka'.

MUOKKAA: Lisään myös, että kolme lakia ovat varmasti herättäneet loputtomia keskusteluja robotiikka liittyy etiikkaan.

En ymmärrä, miksi tämä vastaus hyväksytään. Sillä on paljon ääniä, mutta se ei todellakaan ole kovin hyödyllinen täydellisestä vastauksesta. Sen pitäisi olla osa suurempaa vastausta.
Asimovista on vain 3 kysymystä (yhteensä 713 kysymystä) uudesta tekoälystä.SE: https://ai.stackexchange.com/search?q=Asimov+is%3Aquestion.Ei enemmän toimintaa Robotics.SE: ssä
#2
+17
Stu Pegg
2011-01-25 23:41:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että Asimov on ensimmäinen, joka dokumentoi järjestelmän virheenkorjauksen haasteet ja sudenkuopat (etenkin mustan laatikon testauksen osalta) ja illuusion haitallisesta noudattamisesta, jonka mukaan ohjelmat (robotti- tai tietojenkäsittely) näyttävät nauttia.

Ajattelen usein SPD: tä (Speedy) yrittäessäni ymmärtää erityisen outoa käyttäytymismallia.

#3
+15
aquaherd
2011-09-14 02:39:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asimovia edeltäneitä SF-robotteja luonnehdittiin enimmäkseen Frankenstein- tai Golem-tyyliin; robotin tuhoaminen säästää päivän ja päättää tarinan. Siksi hän oli edelläkävijä suvaitsevaisuudessa ei-inhimilliselle ja ei-orgaaniselle älylle

Ennen Asimovia [Otto Binder] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Otto_Binder) esitteli hyvät robotit novellissaan "" Minä, robotti "] (http://en.wikipedia.org/wiki / I, _Robot_ (short_story)) [Amazing Stories *: n [tammikuun 1939 numerossa] (http://www.isfdb.org/cgi-bin/pl.cgi?56361).
Hämmästyttävä löytö! Oletan, että korvaamalla yllä mainitun vastauksen sanalla "tienraivaaja" sanalla "puolustettu" tai "suosittu" saatat löytää hyväksyntänne?
Anteeksi, en halunnut kuulostaa kriittiseltä - tietysti Asimov oli myös "tienraivaaja" - en vain halua, että paljon vähemmän kuuluisa Binder unohdetaan kokonaan.
@user14111: n mainitsema aikakauslehti on [saatavilla osoitteessa archive.org] (https://archive.org/details/Amazing_Stories_v13n01_1939-01.Ziff-Daviscape1736)
#4
+7
Adam Davis
2011-01-25 20:43:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Esittelemällä älykkäitä, ihmisen kaltaisia ​​robotteja hän edisti ajatusaluetta siitä, mikä robotti on, miten se suhtautuu ihmisiin ja omaan ihmisluonteeseensa ja mikä tekoälyn tehtävä ihmiskunnassa.

#5
+6
Chad Levy
2011-11-27 16:11:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskon hänen panoksensa olevan hyvin samanlainen kuin Roddenberryn tai minkä tahansa muun menestyvän scifi-luojan:

Hän inspiroi ihmisiä tulemaan tiedemiehiksi auttaakseen rakentamaan vain aiemmin olemassa olevaa tulevaisuutta fiktiossa.

Joten silloin hän osallistui vain epäsuorasti.Hänen panoksensa oli enemmän ihmiskunnalle, joka sitten sopeutui (tutkijoiden välityksellä) hänen ideoihinsa.
#6
+1
Anonymous Type
2012-02-28 18:17:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suuret koirat, DARPA-autot, osittaiset humaniformiset botit idästä, loputtomat pienoisrakennemuodot - niillä kaikilla on jälkiä Asimovista.

Mutta millaista Asimovilla oli mielessään? En usko, että tähän kysymykseen voidaan tällä hetkellä vastata täysin. Esimerkiksi emme ole edes päässeet pisteeseen, jossa jokin robotiikan kolmesta laista olisi edes merkityksellinen.

#7
+1
Shokhet
2015-03-21 00:43:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten edellä mainittiin, hän kolikkasi termin "robotiikka".

Asimov loi termin "robotiikka" vuonna 1941 tarinassaan "Valehtelija!", vaikka hän myöhemmin huomautti uskovansa silloin että hän vain käytti olemassa olevaa sanaa, kuten hän totesi julkaisussa Gold ("Robottikroonikat")

( Wikipedia )

Siinä näyttää kuitenkin olevan kyse. Samassa esseessä julkaisussa Gold Asimov kirjoittaa (sivuni 167-168 minun (ensimmäinen, 1995) Gold-painoksessani)

En itse ole koskaan työskennellyt robottien kanssa , ei edes niin paljon kuin nähnyt, mutta en ole koskaan lakannut ajattelemasta niitä.

Mutta hän vaikutti robotiikan kentällä muilla tavoin:

Joseph F.Engelberger, joka opiskeli Columbian yliopistossa 1950-luvulla, törmännyt minä, robotti : iin ja lukemani vetovoima oli riittävä päättämään, että hän aikoo omistaa elämänsä robotteille. p>

[...]

Olen tavannut muita robotisteja, kuten Marvin Minsky ja Shimon Y. Nof, jotka myös myönsivät iloisesti, kuinka arvokkaasti he lukivat robotti-tarinoitani.

( sama essee, sivu 167 )

Esseellä (kirjan mukaan) oli tekijänoikeudet vuonna 1990, kaksi vuotta ennen hänen kuolemansa vuonna 1992, joten on epäilyttävää, että hän aloitti robottien opiskelun tuossa myöhäisessä vaiheessa.

#8
  0
Avner Shahar-Kashtan
2012-02-28 20:13:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeile hakea Google Scholarissa " kolme robotiikan lakia" ja katso, mitä tulee esiin. Vaikka mikään Asimovin käyttämästä tekniikasta (tai tarkemmin sanottuna tekno-babble) ei todellisuudessa ole todisteita ("Positronic-aivot" keksittiin näytelmäksi "elektroninen", positron <-> elektroni), käsitteitä tuodaan yhä esiin aina, kun ihmiset keskustelevat autonomisista järjestelmistä ja heidän vastuustaan ​​operaattoreitaan ja sivullisia kohtaan.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...