Kysymys:
Mihin ihmisen jätteet menevät, kun käydään WC: ssä Star Trek -universumissa?
Eight Days of Malaise
2011-01-23 00:51:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka Star Trekin yhteiskunta olisi kehittynyt käteisvapaaksi, se jättää edelleen ulosteiden ja muiden kehon eritteiden (ei hiki tai veri) asian käsiteltäväksi.

Mihin kaikki ulosteet ja virtsa menevät?

Koska missään elokuvassa tai TV-sarjassa ei ole nähty wc: tä tai wc: tä, on oltava tapa käsitellä tätä fyysistä perustoimintoa. He eivät ole loppujen lopuksi Brady Bunch.

He syövät hienosti ja juovat paljon teetä replikaattoreista. Ja se Neelix-kaveri Voyagarilla kokki varmasti eksoottisia aterioita. Kaikki tämä on käsiteltävä jollakin hygieenisellä tavalla. Ei ole, että he seisovat liikennehuoneen ympärillä ja heidän suolensa joutuvat avaruuteen. Onko ne?

Muutin otsikkoa hieman, jos et pidä siitä, voit rullata sen takaisin.
tämän pitäisi olla erityisen tärkeä näkökohta, kun miehistö on täynnä erilaisia ​​lajeja, jotka kaikki ottavat näytteitä toistensa ruokista.
Kuinka monta televisio-ohjelmaa ja elokuvaa on osoittanut minkäänlaista wc: tä? Babylon 5: n ensimmäisellä kaudella oli yksi kohtaus, jossa Sinclair ja Garibaldi keskustelivat lyhyesti miesten huoneessa, ja se on kaikki mitä muistan.
Kun olin karkea nuori, ajattelin, että ”Star Trek: The Next Generation” -elokuvassa ihmiset olivat kehittyneet tarpeettomasti poistamaan jätteet fyysisesti, koska et koskaan nähnyt kylpyhuoneen näyttelyssä.
Kylpyhuoneeseen meneminen on ajan ja laitteiden tehottomuutta. Starfleet suosittelee teleportoimaan jätteet suoraan suolistasi ja virtsarakostasi. (kiusoittelen vain)
Hauska tosiasia, kirjoittajat käsittelivät WC: n tai kylpyhuoneen täydellisen puuttumisen sarjassa First Contact: "Minun täytyy ottaa vuoto." - "Vuoto? En havaitse vuotoa." - "Eivätkö sinä, 2000-luvulta peräisin olevat ihmiset pissaa?
@DavidThornley He mainitaan muutaman kerran Babylon 5: ssä, kuten varmista, että käytät toista ovea, ensimmäinen on metaanihengityslaitteille.
@chobok Uskon, että Geordy teki tämän TNG-jaksossa tai elokuvassa, kun hänen on vapautettava itsensä, mutta hän on yksin aluksella eikä voi jättää sillan velvollisuutta.
@DavidThornley: Se oli tarkka ajatukseni. WC: t eivät olleet SciFi-avaruusaluksissa vasta Babylon 5: ssä. Luulen, että B5: ssä on toinen wc-viite, joka koskee rikkipohjaisten elämänmuotojen WC: n välttämistä. Se on samanlainen kuin sarjakuvissa, joissa vain "rakeisemmissa" ja "realistisemmissa" sarjakuvissa on wc
"Mihin kaikki ulosteaineet menevät?" Se pakattiin ja syötettiin lusikalla faneille "Threshold" ja "The Outrageous Okona" muodossa.
Siellä on syy, miksi Picard kutsuu Rikeriä "numero yhdeksi".
Voi luoja, ei avaruuskäymälöitä uudestaan
Mitä luulet replikaattoreiden käyttävän perusmateriaalina?
Yksitoista vastused:
#1
+51
MPelletier
2011-01-23 10:38:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras (ja mielestäni vain) "show" -viittaus tähän on Enterprise-jaksossa nimeltä Breaking the Ice. Miehistö tallentaa sarjan vastauksia koululaisille Irlannissa, ja yksi kysymyksistä on "Missä se menee, kun huuhdot wc: n [yrityksessä]?" Kapteeni Archer kehottaa insinööri Trip Tuckeria vastaamaan kysymykseen, jonka hän tekee vastahakoisesti sanoen (ei sanatarkasti), että jäte hajotetaan sen sisältämiin molekyyleihin ja kierrätetään tarpeen mukaan, esimerkiksi saappaat, univormut jne. (Oletettavasti siinä vaiheessa he eivät Älä tee siitä mitään syötävää. Ruoka mainitaan myöhemmin varastoituna ja "luonnollisena".)

TNG-aikakaudella, kuten Zypher huomauttaa, aineen hajoaminen on todennäköisesti atomista ( kirjaimellisesti jauhaa ikävä väite) ja ruoka voidaan kopioida samoin kuin sen kohtuullisen läheinen faksi. Myös pöytäjätteet hävitettiin (mainitaan DS9: ssä).

On olemassa useita jaksoja, jotka osoittavat, että pöytäjätteet palautetaan kopiolaitteeseen, jossa se näyttää imeytyvän uudelleen, mukaan lukien levy.
@blueberryfields: Olen yhtäkkiä pahoillani rekvisiitta-kaverista, jonka täytyi puhdistaa sarja joka ampumassa, jos he ohittivat ...
En ymmärrä mikä ongelma on. Jos replikaattori pystyy repimään atomeja ja mahdollisesti vielä enemmän hiukkasiksi, sillä ei todellakaan ole väliä? Kuolleet ruumiit voivat olla replikaattoriruokia ja muuttua todelliseksi ruoaksi tai muuksi materiaaliksi.
@Xaade Se on idea. Monilla ihmisillä on kuitenkin ick-tekijä, vaikka menetkin atomitasolle ...
@MPelletier - Luulen, että meidän ei pitäisi kertoa heille, mistä viljan viljelijöille asettamat tavarat sitten valmistetaan.
@LeeLouviere Oletan, että suurin osa kuolleista ruumiista menee sinne.VIP saa seremonian ja torpedon laukaisun, mutta punaisen paidan jäännökset?Mielestäni se on uusi kysymys ...
#2
+37
Zypher
2011-01-23 01:27:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ST: TNG: n teknisen käsikirjan kappaleiden 13.4 ja 13.5 mukaan jätevesi otetaan talteen replikaattorijärjestelmällä, vaikka ne kuluttavatkin ensin raaka-ainevarastonsa ja sukeltaa kierrätettyyn materiaaliin vain hätätilanteissa.

He lopulta syövät oman kakkansa ja pissansa?
@Eight Days: Jos seuraat sitä riittävän pitkälle ekologisten syklien läpi, me kaikki teemme. Se voi antaa hetken, kun ymmärrät sen ensimmäisen kerran, mutta näin asiat ovat…
No, he voisivat tehdä sen käyttämällä kiinteää jätettä aluksella kasvatettujen kasvien lannoitteena.
tämä on myös samanlainen kuin mitä fremen käyttää dyynissä.
Oletetaan myös, että replikaattorit eivät voi luoda nesteitä, vain käyttää vettä aluksella varastoidusta järjestelmästä, joten tätä ei koskaan toisteta, vaan kierrätetään, kun sinulla on vetyä ja happea, voit aina täydentää vesivarojasi, voi myös selittää Latinumin kyvyttömyyden olla myös toistettu.
@RoguePlanetoid:, vaikka kaanon, mainitsemasi asiat eivät ole etäyhteydessä tieteellisiä (edes replikaattoreihin saakka), ne olivat yksinkertaisesti juoni reikiä, jotka olivat täynnä heitettäviä selityksiä.
@PLL: ei välttämättä ole "ikävä" hetki. Minusta on melko kiehtovaa, että jotkut ruumiini atomeista ovat saattaneet kuulua esimerkiksi Tšingis-kaaniin.
@RoguePlanetoid: Joten kun he saavat lasin vettä, mitä tapahtuu? He säteilevät vettä replikoidussa lasissa? Luulin, että latinum oli vain yksi ainoa, toistamaton yhdiste.
Olen täysin hämmentynyt siitä, kuinka niin monen vuoden show-ajan jälkeen kukaan ei näytä koskaan jääneen niin sanotun tekoon.
@blueberryfields: Näytöllä näkymiä asioita ei valita satunnaisesti. Kaikki on valittu huolella pitämään yleisön kiinnostus ja välttämään sponsoreiden menettämistä.
@Keith Thompson: usko mitä haluat. Päätän uskoa, että jätteet yksinkertaisesti säteilevät ihmisistä edes tarvitsematta wc: D
@Eight-päivät - pidä mielessä, että replikaattori hajottaa tavaraa molekyylitasolle. Joten se, joka oli kerran "kakka ja pissa", on nyt vain hiiltä, ​​typpeä ja useita muita molekyyliaineita. Siinä vaiheessa se ei ole enää kakka ja pissa kuin tiilipino on talo.
Kansainvälisen avaruusaseman komentaja Chris Hadfield "nostaa kannen" veden talteenottojärjestelmälle, joka on ensimmäinen avaruudessa lentävä nesteen kierrätysjärjestelmä, joka puhdistaa melkein kaiken miehistön jäsenten tuottaman "veden" (harmaa vesi, virtsa, hiki) niin, että voidaan käyttää uudelleen. Kuten edellinen avaruusaseman asukas Don Pettit on sanonut: "Eilisestä kahvista tulee tämän päivän kahvia."
#3
+11
Adam
2011-01-27 01:05:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helppo vastaus: Kopiokoneiden raaka-aine.

#4
+5
RunnerRick
2011-01-26 11:56:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Trek V: ssä, kun Kirk, Spock ja McCoy ovat prikaatissa, Kirk istuu wc: llä. Ainoa syy siihen, että uskon sen olevan wc, johtuu siitä, että on kylttejä, joissa sanotaan jotain "älä käytä Spacedockissa". (Mitä muuta se voisi olla?)

Vaikka olen samaa mieltä yllä olevista vastauksista, oletan myös, että kyseisen prikaatin suunnittelijat eivät halunneet vankipoukan "takaisin saamista".

Miksi vankipookia kohdellaan eri tavalla? Päivän lopussa atomit ovat atomeja.
Oi, mukava havainto. Oletan, että se on vitsi, viittaus kaupallisiin lentokoneisiin, joista saattaa olla samanlainen ilmoitus, mutta ilmeisesti lentokentille. Ja syy siihen, miksi he eivät halua sinun ryöstävän sieltä lentokentällä ollessaan, on se, että he tyhjentävät jätteet, eikä kukaan halua sitä päähän leikkauksen aikana.
Lentokoneilla ei ole tätä ilmoitusta, mutta junat ovat tottuneet siihen.
Vaikuttaa typerältä, että sellaisella merkillä on prika. Voisin ymmärtää miehistön noudattavan tällaista merkkiä, mutta miksi vangit antaisivat paskaa?
@PaulWagland mahdollisesti siltä varalta, että vanki poo ja pee olisi analysoitava turvallisuussyistä, esimerkiksi jos vanki olisi ottanut huumeita tai varastoinut salakuljetusta sinne, missä aurinko ei paista.
#5
+4
Schroedingers Cat
2011-11-02 18:16:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tukeakseen suurinta osaa näistä kommenteista, Chakotayn käsketään kierrättämään Janewaylle toistamansa Voyagerin (Helvetin vuosi) yhdessä jaksossa, kun tarvikkeet ovat loppumassa. Tämän seurauksena on, että heillä on mahdollisuudet kierrättää materiaalia monistimille, ja olisi loogista olettaa, että myös ihmisjätteet - kuten kaikki muutkin jätteet - voitaisiin sisällyttää tähän.

tietenkään ei anneta yksityiskohtia siitä, miten materiaali kierrätetään, tai kuinka kopiokoneet toimivat ja käyttävät resurssejaan millä tahansa.

Anteeksi - katsellen Warehouse 13: ta, jossa hän pelaa Janea!
#6
+3
OghmaOsiris
2011-11-02 10:57:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dokumenttielokuvassa Journey's End: Star Trekin saaga - seuraava sukupolvi Johnathan Frakes vastaa tähän kysymykseen huomauttamalla, että vain yksi kylpyhuone on koskaan todellisella kartalla yhdessä rekvisiitasta. .

Joten, jos haluat olla tekninen, yrityksessä oli vain yksi kylpyhuone.

Joten miksi et koskaan näe jonoa, jossa on 100 ihmistä odottamassa pääsyä sinne vuoron alkaessa?
No jono on siellä eikä se ole siellä samanaikaisesti. Emme vain ole vielä havainneet sitä;)
Pienet univormuihin upotetut kuljettajajärjestelmät eivät kata miehistön tarvetta mennä fyysisesti vessaan. Kaikki jätteet ovat säteillä suoraan wc: hen, ei hälinää, ei mussia!
@Beofett Se valmistaa myös julienne-perunoita.
tai jokaisessa osassa on yksi kylpyhuone, jossa jokainen kartta edustaa vain pientä osaa aluksesta. Ja aina on mahdollisuus käyttää useita wc: tä kutakin kylpyhuonetta kohden, mikä on yleistä myös toimistorakennuksissa.
@jwenting: Ja ihmisten asunnot ...
@LightnessRacesinOrbit missään ST-elokuvien ja -sarjojen henkilökohtaisen asunnon kuvamateriaalissa, en ole koskaan nähnyt ovea johtavan mihinkään sisäänkäynnin lisäksi ...
@jwenting: Sitten ehdotan kiinnittää enemmän huomiota. :) Vain yksi ilmeinen esimerkki: http://vignette1.wikia.nocookie.net/memoryalpha/images/6/67/Intrepid_class_crew_quarters.jpg/revision/latest?cb=20070318122913&path-prefix=fi
#7
+1
Nihil
2011-11-02 06:20:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On luonnollista olettaa, että se hajoaa kopiointijärjestelmässä, mutta DS9: ssä on muutama maininta Romin puhdistamisesta jätehuoltojärjestelmissä, mikä on hieman ristiriidassa tämän selityksen kanssa.

Järjestelmässä olisi puhdistusta vaativia osia - siirto esimerkiksi kopiokoneiden talteenottoyksikköön.
On mahdollista, että cardassialaisilla oli erilainen jätehuoltojärjestelmä kuin tavallisissa federaatiotiloissa.
#8
+1
Vallin
2015-06-11 16:52:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hävitysyksikön jäte huuhdellaan todennäköisesti yhteen paikkaan perinteisen putkiston kautta ja sumutetaan irtotavarana tiettynä ajankohtana joka päivä, mikä olisi energiatehokkaampaa kuin käyttää replikaattoritekniikkaa jokaisen huuhtelun yhteydessä. tarve puhdistaa ne.

Kuinka pitkien putkien lisääminen alukseen olisi järkevämpää kuin kuljetusjärjestelmän käyttö?
_ "mikä olisi energiatehokkaampaa kuin käyttää replikaattoritekniikkaa jokaisen huuhtelun yhteydessä" _ Minkä todisteiden mukaan?
#9
+1
dean1957
2017-11-19 02:06:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Star Trekin tekemisen mukaan alkuperäisellä Kirkin aikakauden Enterprise NCC-1701: llä oli "jätteen ja veden palautus" -alue sekundäärirungossa.

#10
  0
Anthony X
2019-03-04 09:29:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten MPelletier huomauttaa, jätteenkäsittely (mikä tahansa osa ongelmaa WC: stä jätemateriaalin hävittämiseen) ei koskaan saanut niin paljon mainintaa näytöllä koululasten Q&A-sarjan ulkopuolella ST: Enterprise -yrityksessä, vaikka muistele epämääräisesti ainakin yksi kenties epäselvä viittaus "jätteenotoon" DS9: ssä.

Ottaen huomioon, että ISS kerää vettä ihmisen jätteistä ja luonnossa kaikki loppujen lopuksi kierrätetään, on järkevää olettaa, että Star Trek -universumissa kaikki jäte hyödynnettäisiin jollain tavalla. Jopa suurella aluksella, kuten TOS Enterprise, tila on rajoitettu, joten ei ole järkevää tallentaa kuukausien arvoisia varauksia, jos sinulla on keinot toteuttaa vaihtoehtoinen lähestymistapa. TOS: ssa mainitaan vain "monitoimikoneet", joissa ei täsmennetä selkeästi, miten ruokavalinnat valmistetaan (syntetisoidaan tai ostetaan kaupoista), joten ei ole mitään viitteitä siitä, onko olemassa "suljettu järjestelmä". TNG-aikakauden replikaattoritekniikka viittaa kuitenkin selvästi siihen, että jätteiden käsittely olisi kuin toissijainen ajo, joten jätteiden käsittely voisi olla osa suljettua järjestelmää, jossa on ruoansynteesi.

#11
  0
LazyReader
2020-04-22 08:39:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jätteen poistoa ei ole koskaan määritelty paljon Star Trek -universumissa. Kopiokoneiden oletetaan kuitenkin olevan ensisijainen tapa kierrättää aluksella oleva jäte hyödylliseksi tavaraksi. Enterprise D: n siniset tulosteet esittävät aluksella erilaisia ​​säilytysastioita epäorgaanisille ja orgaanisille aineille. Oletettavasti tämä on aluksen raaka-aine.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...