Kysymys:
Oliko V'ger vastuussa Borgin luomisesta?
Daniel Bingham
2011-01-19 05:46:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muistan lukeneen jostakin teorian, jonka mukaan V'ger (olento, josta Voyager-koettimesta oli tullut Star Trek: The Motion Picture ) oli jotenkin vastuussa luomisesta Borgin. Onko tämä kanonista? Mistä teoria tulee? Ja miten se laski?

En ole koskaan kuullut tätä, eikä AFAIK voinut olla totta, koska Borgit ovat vanhempia kuin Voyager-koetin. (Plus, miten V'ger pääsi Delta-kvadranttiin ja takaisin?)
V'ger-konekulttuurin ulkomaalaiset ovat huomattavasti voimakkaampia kuin Borg. Miksi? No, he rakensivat koneen matkanjärjestäjän ympärille. Kului 30 minuuttia, ennen kuin Enterprise kulki impulssimoottoreilla. Ja se rakennettiin vanhan raketin ympärille, jossa oli alkeellisia aurinkokennoja, venttiilejä tietokoneena. Epäilen, että he heittivät oman tatuointinsa Voyagerille, koska he eivät koskaan tarvinneet sitä, mutta se oli silti huomattavasti, monta suuruusluokkaa voimakkaampi kuin yritys.
Eikö tämä ole kopio? http://scifi.stackexchange.com/questions/426/what-was-the-origin-of-star-treks-borg
@wikis Väitän, että on tarkempi kysymys siitä, onko tietty borg-luomistarina kanoninen vai ei ja mistä kyseinen luomistarina on peräisin. Päinvastoin linkittämäsi, joka pyytää vain kaanonin luomistarinaa.
Se on enemmän kuin V'gerillä ja Borgilla on yhteinen esi-isä. V'geristä tuli lopulta puhtaan energian olento. Q, kukaan?
Teoriani on, että * Borgin aikaisempi versio, ehkä laji, josta tulisi Borg *, löysi V'gerin ja muutti sitä luomalla tahattomasti ainoan, joka voisi voittaa heidät ... ja jotenkin tämä liittyy J.J.Abramsin vaihtoehtoinen aikajana, ainakin sen pitäisi olla, koska se olisi mahtavaa.
William Shatnerin romaanissa Paluu kerrotaan, että matkanjärjestäjä saavutti Borgin ja he lähettivät sen takaisin huomattavasti parannettuna.
Borg löysi Voyagerin, kun se liukastui madonreiän läpi.He päivittivät sen laitteiston ja lähettivät sen pois.V'ger ei luonut Borgia.
Kuusi vastused:
#1
+72
Bill the Lizard
2011-01-19 05:52:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näyttää siltä, ​​että tämä selitys Borgin alkuperälle ei ole kaanon.

Star Trek Encyclopedia olettaa, että Borgin ja Borgin välillä voi olla yhteys. Star Trek: The Motion Picture -tapahtumassa havaittu alus V'ger; tämä on edistynyt William Shatnerin romaanissa Paluu. Yhteyttä ehdotettiin myös kirjassa Starlog # 160 (marraskuu 1990). Kirjeiden kirjoittaja Christopher Haviland arveli myös, että alkuperäiset Borg-dronit olivat jäseniä "The Preservers" -nimiseen kilpailuun, jonka Spock oli ehdottanut alkuperäisessä Paratiisin-oireyhtymä-jaksossa. Sattumalta Star Trek: The Motion Picture -romaanikirjoituksessa (kirjoittanut Gene Roddenberry) V'ger-yksikkö toteaa, että Ilia-koetin vastustaa sille annettua ohjelmointia jäljellä olevien muistojen ja tunteiden takia Deckeria kohtaan sen tarkasta toistosta. Deltanin luutnantti. Kun V'ger saa tietää tämän, se päättää, että "vastarinta oli tietysti turhaa".

Star Trek: Legacy -pelin ylimääräinen osa sisältää "Borgin alkuperän", joka kertoo tarina V'gerin imemisestä mustaan ​​aukkoon. V'gerin löysi elävien koneiden rotu, joka antoi sille muodon, joka soveltuu yksinkertaistetun ohjelmoinnin toteuttamiseen. Koska koetin ei pystynyt selvittämään, kuka sen luoja voisi olla, koetin julisti kaiken hiilipohjaisen elämän luojan universumin tartunnaksi, mikä johti assimilaatioon. Tästä Borg luotiin V'gerin tarkoituksen laajennuksina. Dronet tehtiin assimiloiduista ja sulautettiin kollektiiviseen tietoisuuteen. Borg Queen on luotu tarpeesta saada yksi yhdistävä ääni. Omien ajatustensa ja toiveidensa ansiosta hän ei kuitenkaan enää ollut velvollinen palvelemaan V'geriä. Tämä selitys ei kuitenkaan ole kaanon.

Valitettavasti, koska se olisi tavallaan mahtavaa.

Äänestäisin tästä kuin gazillion kertaa, jos voisin. Olen etsinyt tätä! Kiitos @Bill
@morganpdx: Minun pitäisi olla eri mieltä. Tämä on kömpelö, kinkku-nyrkki, keksitty käänteinen-deus-ex-machina. Se on kuin 15-vuotias kirjoitti sen.
@Damp Tarkoitin vastauksen sijaintia, ei itse vastauksen laatua.
@morganpdx: Ah, ymmärretty. : P
@DampeS8N: "... kömpelö, kinkku-nyrkki, keksitty käänteinen-deus-ex-machina." Tarkoitatko Shatnerin kirjaa tai Wikipedia-artikkelia? Koska yhden niistä on voinut itse asiassa kirjoittanut 15-vuotias. ;)
@Bill the Lizard: LOL, Star Trek: Legacy on todennäköisesti kirjoittanut 15-vuotias, nyt kun ajattelen sitä ... Tarkoitin itse juoni.
Minulla on vanhempi kirja, ennen kuin tietosanakirja ilmestyi.Siellä se sanoi myös, että Gene Roddenberry todella vitsaili siitä, koska Borg tuli.Lapsena (tämä oli aikoja sitten) ajattelin aina, että se oli siisti idea.Jos hän olisi elossa, ehkä hän olisi vastannut tähän ja päivittänyt wikien lol.Minun täytyy kaivaa kirjaa.Se on jossain kaikkien vanhempien kirjojeni kanssa
#2
+17
user68999
2016-07-19 03:29:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

V'ger EI ollut Borgin luoja, eikä Borgilla ollut mitään tekemistä V'gerin kanssa, toisin kuin Star Trek -sanastossa uskotaan tai kirjoitetaan yrittää selittää kuinka V'ger-alus luotiin. Tästä syystä:

Fakta # 1: Borg on ollut olemassa 1400-luvun puolivälistä lähtien.

Voyager 6 (V'ger) luotiin ja tuotiin avaruuteen myöhään 20. vuosisata. Borgit olivat olemassa kauan ennen NASA: n perustamista, 500 vuotta tai enemmän. Vaikka "musta aukko" olisi vääristänyt Voyager 6: n 500 vuotta taaksepäin väärään suuntaan, johon se alun perin oli menossa, tekniikkaerot ovat valtavat. Borgin alkuperästä ei ole saatavissa todellisia tietoja, paitsi että Vardwar vahvistaa Star Trek Voyager -lehdessä, että Borg on ollut olemassa ainakin 1400-luvun alkupuolelta lähtien ihmisen aikakaudella ja seitsemän yhdeksästä, mikä vahvistaa, että suuri osa Borgin tuohon historiaan oli pirstoutunutta ja menetettyä. Koko Borg / V'ger-idea / -konsepti, jolla yritetään selittää V'ger-aluksen luominen, on juuri sitä - idea, ja valitettavasti se on väärä, että Star Trek -kirjoittajat ovat olleet väärin tarttumalla, keksimään uskottava selitys Borgin ja V'gerin luomiselle ja varhaiselle historialle.

Fakta # 2: Voyager 6, jos se olisi päätynyt Borgin avaruuteen, olisi on pahimmillaan nähty avaruusjätteenä, parhaimmillaankin pienenä omituisuutena.

Borg EI tuhlaa valtavia määriä resursseja luodakseen aluksen, joka olisi niin valtava kuin V'ger-alus, vain katsellakseen sitä ohi hei ilman palvelee jotain hyödyllistä tarkoitusta Borgille. Tietäen Borgin mentaliteetin, Voyager 6 olisi todennäköisesti joko tuhoutunut tai omaksunut, jos se olisi kohdannut Borgin.

Tosiasia # 3: Todennäköisesti tärkein tieto V'geristä.

Star Trekin avaruusneliökaavioiden ja Star Trek: The Motion Picture -tietojen avulla V'ger päätyi beetaneljänneksen, ei Delta-kvadrantin, takaosaan. Annon mukaan Epsilon 9 -aseman henkilökunta ilmoitti kladonit hyökkäävän V'geriin neljännesosassa L-14. Tämä on syvällä Klingonin alueella beta-kvadrantissa, tunnettujen tähtikarttojen vasemmassa alakulmassa. Borgit ovat Delta-kvadrantissa, joka sijaitsee oikeassa yläkulmassa. Hyökkäyksen jälkeen naispuolinen miehistön jäsen ilmoitti kulkevansa hyvin lähellä asemaa. Kun vanhempi upseeri kysyi, minne se oli menossa, vänrikki vastasi "suoraan Suomeen". Seuraa tätä radan linjaa taaksepäin maasta Epsilon 9: een L-14: n kvadrantille ja sitten ulos beta-kvadrantista. Koska V'ger oli menossa suoraan pisteestä a b kohtaan c, oli ilmeinen johtopäätös, että V'ger-alus oli tulossa alemman beetaneljänneksen kaukaisilta reunoilta, EI Delta-kvadrantilta. Jotkut saattavat nyt väittää, että Borgilla on loukkuputket kaikkialla, useimmilla osaamisalueilla, mukaan lukien alfa-, beeta- ja gamma-kvadrantit. On kuitenkin erittäin epäilyttävää, että Borgilla olisi "kone planeetta" Beetan kvadrantissa ilman, että klingonit tietäisivät siitä. Voimme nähdä klingonilaiset toimivan kuin heillä ei olisi aavistustakaan mitä V'ger-alus oli tai miten sitä käsitellä, ja reagoivat totta "ampua ensin, ampua toisena, ampua vielä, sitten kysyä" klingonityyliä.

Fakta # 4: V'ger-alus, kuten kuvassa, ei noudattanut Borgin tiedossa olevaa Borg-mallia tai veneen tyyppiä.

Käytetty V'ger-alusten voiman tyyppi (plasmaenergia) on erilainen ja paljon edistyneempi kuin mitä Borg käytti tai teki tai on koskaan käyttänyt. JOS Borg teki V'ger-aluksen, niin loogisesti se todennäköisesti olisi noudattanut samanlaista suunnittelutyyppiä ja energiankulutusta, ehkä luokan 5 taktinen kuutio tai luokan 5 pitkän kantaman taktinen pallo, mutta se ei noudattanut minkäänlaista geometrinen muoto.

Fakta # 5: Borgit saivat tietää alfa-kvadrantista tai maapallosta vasta 2200-luvun puolivälissä, ja he alkoivat torkkia alfa-kvadrantin ympärillä vasta 2400-luvun lopulla.

( Star Trek: Seuraava sukupolvi , "Q-who" (2365) / Star Trek: First Contact (2371) / Star Trek: Enterprise : "Regeneration "(2153)". Q aloitti koko Borgin esittelyn federaatiossa vuonna 2365. Jo ennen tätä aikaa oli jo merkkejä, jotka Borg nosti Delta / Alpha Quadrant Federationin ja Romulanin rajojen ympärille. Sen jälkeen kun borgit olivat tietoisia ihmisten olemassaolosta, aikasilmukka tuli täyteen ympyrään Star Trek: First Contact ja Star Trek: Enterprise , "Regeneration". Voyager 6 laukaistiin avaruuteen ja sen oletettiin kadonneen "mustalle aukolle" koko 150 vuotta ennen kuin federaatio edes luotiin.

Fakta # 6: V'ger välitti erittäin nopeilla RADIO-aalloilla USS Enterprise Star Trek: Liikkuva kuva .

Jos se olisi Borgin muotoilu, V'ger olisi käyttänyt uudenaikaisempia viestintätyyppejä, Borg olisi liian edistynyt käyttää että primitiivinen viestintämuoto ja ei koskaan käytä sitä. V'ger hajotti kaiken tietojen tallennusmalleiksi plasman energiahyökkäysten kautta (mukaan lukien luutnantti Ilea). Borg, kuten me kaikki tiedämme, sisällyttää asiat assimilaation kautta. Teknologia ja alus, jota V'ger käytti, oli paljon parempi Borg-tekniikan tuntemisessa (lukuun ottamatta radioviestintää).

Kaikki Star Trek -kanonista näkyvät tiedot (kirjat eivät kestä ) tukee selvästi sitä, että Voyager 6 nousi Betan kvadrantin takaosaan syvälle avaruuteen vastakkaiseen suuntaan Delta Quadrantin ja Borgin avaruudesta. Vaikka toistetaan, että voyager 6 kohtasi koneolentojen rodun, jota ei ole koskaan aikaisemmin tai sen jälkeen kohdattu, toistaiseksi V'gerin kohtaama olentojen rotu ei selvästi ollut Borg.

Pieni nitti: Borgit oppivat todennäköisesti (enemmän) federaatiosta, kun he sulautivat Hansenit vuonna 2356. Q pakeni * Enterprise-D: stä vasta 2365, 9 vuotta myöhemmin.
Ei ole myöskään todisteita siitä, että Borg ei tiennyt ihmiskunnasta ennen kuin Q esitteli heidät.Se voi olla niin yksinkertaista kuin Borg ei ollut kiinnostunut vuokralle antajien elämänmuodoista tuolloin, ja vasta Q esitteli heidät, että Borg sai tietää, että federaatio saattaa olla kelvollinen omaksumaan.Mainitsen Kazonin esimerkkinä Borgista, joka jättää huomiotta vähemmän kehittyneet lajit.Tämä tarkoittaa myös sitä, että Borgilla on oma pääministeridirektiivin muoto.
#3
+4
VBartilucci
2016-04-06 00:43:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anna minun nähdä, mitä muistan muistista.

Voyager 6 keräsi hämmästyttävän määrän tietoa, ja pian sen jälkeen tapasi konepohjaisen kilpailun, joka tunnisti (mitä heidän mielestään nimettiin) VGer yhtenä lajikseen, korjasi sen parhaalla mahdollisella tavalla ja rakenna se laiva, jotta se pääsee kotiin.

On tehty melko selväksi, että kunnes Q lähetti yrityksen vastaamaan Borgiin, he eivät tienneet olemassaolostamme, mikä viittaa siihen, että heillä ei ollut tietoja, joita VGerin tietopankit olisivat toimittaneet. Nimetön konekilpailu tiesi varmasti, mistä VGer tuli, koska he lähettivät sen takaisin.

Siisti arvaus, mutta ei varma kuinka oikein se on.

V'gerin muistipankit olivat ** erittäin vahingoittuneita **.
Mutta selvästi lähtökohta ja mahdollisesti haluttu määränpää olivat ehjät, tai heillä ei olisi ollut tapaa lähettää häntä (sitä ... tarkoitin sitä.) Takaisin.Kuten monet ihmiset totesivat elokuvan aikaan, VGerin ja Nomadin tarinoiden välillä on melko samankaltaisuutta, vaikka Nomadin tietopankit vahingoittuivatkin paljon enemmän.
Näin voi hyvinkin olla, mutta tuskin on todiste siitä, että Borgilla olisi ollut mitään osallisuutta.Vaikka (jostain syystä) vaadit koneen / orgaanisen hybridilajin olevan mukana, on [muita] (http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Bynar) valittavissa, ei vain Borg.
Luulen, että olet lukenut kommenttini väärin - sanoin, että se ei ollut Borg, vaan nimeämätön konepohjainen kilpailu.
Ah, mutta siinä tapauksessa miten selität Borgin saapumisen Enterpriseen.Saalis 22
Napapiirillä kaatunut Borg oli todennäköisesti joko kadonnut tai pitkän matkan tutkimusryhmä.He lähettävät koordinaatit maapallolle, jotka saapuvat Delta-kvadranttiin vasta 2400-luvulla.Joten TNG: n aikakauden aikajana voi olla, että Enterprise ilmestyi sinne ennen koordinaattien saapumista, mutta kun he saavuttivat tavoitteensa, tehtiin oikea oletus, että se oli juuri tapaama kilpailu.Ei jatkuvuusselitystä, miksi 1701-D ei tiennyt aikaisempaa ulkonäköä - ehkä menetetty ajan sumussa?
Vaikka et olekaan väärässä, tämä näyttää silti olevan paljon tukemattomia arvauksia.
Toisin kuin kaikki dokumentoidut todisteet Star Trek -universumista?
* Yritys * on asetettu nimenomaisesti muutettuun aikasarjaan.Mikä tahansa samankaltaisuus TOS / TNG / DS9 / VOY: n alkuperäisen aikajanan kanssa on täysin sattumaa.
AilisjqtudCMT mitä nyt?
#4
  0
geezerpunk
2016-04-06 00:20:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle tekninen ero V'gerin ja Borgin työn laadun välillä on yksinkertaisesti suuri. Jos tarkastellaan Ilia-koettimen laatua moolikokoisilla prosessoreilla. Borgit ovat karkeita ja kömpelöitä verrattaessa.

On muutama kerta, kerran First Contactissa, toinen Loressa, että jopa Data ja Lore olivat teknisesti edistyneempiä kuin useimmat dronit. Joten se olisi kuin Ferrarin presidentti päättäisi tarvitsevansa suorituskykyisen auton, joten rakennetaan "Model T Roadster". Ei olisi mitään syytä tehdä Borgista niin primitiivinen Ilia-koettimeen verrattuna.

Tämä ei vastaa kysymykseen merkityksellisessä mielessä.Borgit ovat selvästi kehittyneet ** perustamisestaan lähtien **.
#5
-2
Russ
2015-11-10 11:21:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta tuntuu, että se on todennäköisesti sekoitus teknologisen ja biologisen yhdentymisen välillä erillisestä alkuperästä.

Star Trek: Voyager -elokuvassa Borgin kuningatar kertoi kapteeni Janewaylle (ja vältti saman komentaja Datasta ensimmäisessä yhteydessä), että Borgilla oli alun perin ollut pakkomielteensä täydellisyydestä täysin biologisina olentoina, jotka elivät Delta-kvadrantissa . He käyttivät valikoivaa jalostusta ja geenitekniikkaa biologisen muodonsa "parantamiseksi". Jossain vaiheessa sen jälkeen he alkoivat sisällyttää kyberneettisiä komponentteja parantamaan muotoaan heidän silmissään, mutta hän ei sano tarkalleen milloin.

Joten sinulla on rotu biologisista olennoista, jotka ovat vakiinnuttaneet itsensä muoto ja toiminta, jotka jossain vaiheessa alkoivat täydentää itseään tekniikalla pyrkien parantamaan lajejaan edelleen.

Muualla galaksissa NASA Voyager -koetin omaksui niin paljon tietoa, että siitä tuli itsetietoinen. ja alkoi sitten omaksua yhä enemmän tekniikkaa pyrkiessään tulemaan "täydelliseksi" tekoälyksi. V'ger oli saavuttanut potentiaalinsa rajan täysin teknologisena olentona. Jatkaakseen evoluutiota kohti täydellisyyttä V'gerin olisi aloitettava orgaanisen biologian omaksuminen. V'ger omaksui luutnantti Ilian (luultavasti ensimmäinen Borg Queen - tarkoitan vain katsoa häntä) ja Decker (ensimmäinen Borg-drone, joka palveli ensimmäistä kuningatarta). Sitten V'ger lähti Sol-järjestelmästä kohti tuntemattomia osia.

Jos V'ger päätyi Delta-kvadranttiin ja yritti lisätä biologisia yksilöitä omaksuttavaksi lisätäkseen sen omaa erottamiskykyä, ja kohtasi rotu, jolla on sama sitkeä pakkomielle varhaisessa (biologisessa) Borgissa - sitten loput ovat itsestään vapauttavia.

Ja matkalla kotiin Delta-kvadrantilta Voyagerin kohdatessa he törmäsivät kahteen madonreikään, jotka eivät ainoastaan ​​pitäneet valtavia matkoja, vaan ulottuivat myös monien vuosien ajan. Joten jos V'ger olisi päässyt Delta-kvadranttiin madonreiän kautta, ei ole mitään ilmoitusta "milloin" se on saattanut saapua sinne Star Trekin kanoniseen aikajanaan.

Mielenkiintoista, mutta puuttuu auktoriteetti.
#6
-10
emhodge
2012-10-13 04:02:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se laskeutui keskussolmulle ja Borg päivitti sen ja antoi uudelleennimeksi sen, että kaikki kirjeet, jotka jäivät koettimeen sen satojen vuosien matkalle maan päälle, keräsi niin paljon tietoa, että siitä tuli itsetietoinen. elokuvassa on osa, jossa Spock näki koneen planeetan ja sanoi vgerin kanssa sulautumisensa aikana, että vastus olisi turha, päivitetty tekniikka ja koko johtuivat tuhansien kilpailujen kasautumisesta, jonka se kohdasi. tietyssä mielessä se muisti asiat kuolemaan asti.

Tämä vastaus ei anna mitään, mitä jo hyväksytty vastaus on antanut


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...