Kysymys:
Onko olemassa tieteiskirjallisuuden alaryhmiä, joissa on tarkka tiede vs. muodostettu tiede?
Slick23
2011-01-21 08:16:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko olemassa termejä, jotka kuvaavat tieteiskirjallisuuskertomusta, joka noudattaa tiukasti uskottavia uskonnollisia käsitteitä ja tekniikkaa vs. fiktiota, jos tiede on todellakin vain keksitty ja teoreettisesti mahdotonta? Tiedän paljon scifi-tv-ohjelmia, kuten Battlestar Galactica, palveluksessa fyysikkoja ja muita tutkijoita konsultteina varmistaakseen, että asiat olivat paikkansa, kun taas muut osoittavat, että en nimeä palkattuja ihmisiä pelkästään täyttämään teknisesti ja tieteellisesti kuulostavia sanat komentosarjassa.

Viitteeksi asiaan liittyvä kysymys: http://scifi.stackexchange.com/questions/675/what-are-the-criteria-for-defining-hard-science-fiction
Olet ehkä kuullut Mohsin kovuusasteesta mineraaleille.TV Tropes -sivustolla (VAROITUS! Voi olla riippuvuutta aiheuttava ja vievää aikaa!) On sivu nimeltä The Mohs Scale of Science Fiction Hardness, joka antaa numerot 1: stä 6: een vähiten tieteellisestä SF: stä tosielämään.http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MohsScaleOfScienceFictionHardness
Kopioi kommentti.Mineraalien kovuuden Mohsin asteikko on innoittanut riippuvuutta aiheuttavaa TV Tropes -sivustoa saamaan sivun nimeltä Mohs Scale of Science Fiction Hardness, lukemalla useita teoksia 1-6 tieteensa kovuuden mukaan.http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MohsScaleOfScienceFictionHardness
Kolme vastused:
#1
+21
Dori
2011-01-21 08:21:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tavallinen termi on " kova tiede ".

Jos et ole sitä mitä etsit, voitko supistaa mitä tarkoitat "uskottavilla tiedekäsitteillä ja tekniikalla" "? Esimerkiksi FTL-asemat eivät perustu tiedossa oleviin tieteellisiin käsitteisiin, joten estätkö kaikki SF: t FTL-matkalla?

Ymmärrän, että nykyinen teoria asettaa nopeamman kuin kevyt matka mahdottomaksi, joten ... kai, joo. Tai taas kerran Battlestarin kanssa - he sisälsivät FTL-matkan ja suhteellisuusteorian (Aika hidastui Final 5: lle, kun he matkustivat varoittamaan 12 pesäkettä). Joten, se olisi ok.
FTL ei mielestäni ole usein kovaa scifiä, ellei kirjoittaja tee todella hyvää työtä sen selittämiseksi.
Luulen, että tarkoitat ** kovaa tieteiskirjaa *.:)
#2
+10
gerikson
2011-01-22 00:56:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Hard SF" on alaryhmä, joka pyrkii periaatteessa pysymään tunnetun tieteen hyväksyttyjen parametrien rajoissa.

Mutta se voi silti olla siististi siellä. Harkitse Alisdair Reynoldin Ilmestysavaruusuniversumia. FTL-matka on mahdotonta, mutta kaukana olevat asiat, kuten nanotekniikka, elämän jatkaminen ja tekoäly, eivät ole.

Oletan, että ero on siinä, että FTL on ehdottomasti ristiriidassa fysiikan lakien kanssa, koska tunnemme ne, kun taas nanotekniikka, elämän pidentäminen ja tekoäly ovat yhteensopivia tällaisten lakien kanssa.
FTL: ää ei ole ehdottomasti suljettu pois. Hard SF -kirjoittajat kiertävät tyypillisesti rajoituksen ehdottamalla, että avaruutemme avaruusmitat kootaan yhteen jossakin korkeamman ulottuvuuden makroverseessä, ja voimme käyttää korkeampia ulottuvuuksia tehdäksesi oikotietä. SF-lukijat tietävät tämän skenaarion hyvin, kutsumme sitä hyperavaruudeksi. Tai kirjoittaja voi olettaa, että eksoottisella aineella on havaittu negatiivinen energiatiheys, mikä sallisi madonreikien pitämisen auki. Katso Robert Forwardin _Timemaster_ -tutkimus siitä. Hyvät kirjoittajat eivät jätä huomiotta erityistä suhteellisuusteoriaa, he etsivät porsaanreikiä.
Hal Clementia pidetään pohjimmiltaan kovana SF-kirjoittajana.Silti FTL-matka on monissa hänen romaaneissa.Hard SF: llä on yleensä tieteellinen herkkyys, mutta se ei sulje pois muutamia ulospääsykäsitteitä, kuten aikamatka, teleportointi ja muut eksoottiset ilmiöt.Yksinkertaista rajausta ei ole olemassa.
#3
+3
RichS
2017-05-10 08:29:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen alaryhmä on nimeltään Techno-trilleri. Tämän genren tarinat sisältävät monia teknisiä yksityiskohtia (suhteessa muihin genreihin). Tekniikan erityiset kyvyt ajavat juoni. Todellisessa tai uskottavassa lähitulevaisuuden tekniikassa painotetaan suuresti. Tämä lajityyppi on usein päällekkäin kova sci-fi, sotilaallinen ja vakoojakirjallisuus.

Merkittäviä kirjoittajia ovat Michael Crighton, Tom Clancy, Douglas Preston ja Neal Stephenson.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...