Kysymys:
Kuinka tähtiportissa voi olla lähtöpiste, jolla on vain yksi koordinaatti?
Jorge Castro
2011-01-18 02:23:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämän kaavion mukaan kun valitset portin, sanot sille paitsi minne mennä, myös minne olet tulossa:

alt text

(Lähde: Wikipedia)

Olen aina miettinyt, eikö lähtöpaikka vaadi myös 6 symbolia? Niille teistä, jotka eivät tunne tähtiportteja, tämä artikkeli täyttää sinut.

Tässä on kanoninen artikkeli tähtiportista itsestään.

miksi se ei voisi olla viisi? x-x, y-y, P? jos symbolit liittyvät tähtikuviin, luulisi, että tällainen edistyksellinen tekniikka pystyy kompensoimaan, kun kaksi segmenttiä, jotka näyttävät ylittävän yötaivaalla, eivät oikeastaan. voit tehdä sen neljällä, mukaan lukien monimutkaisempi matematiikka, mutta se tekisi mahdottomaksi tehdä katsomasta taivaalle. olisi järkevää kuitenkin ensin sanoa, kuinka uskon seitsemän symbolin toimivan maahan ja maahan: x-x, y-y, z-z, c; tavallisten DHD: n kohdalla sanoisin, että merkitsemättömän c-keskuskiteen tulisi aina olla lähtöpaikka, jos olisit ollut
Kahdeksantoista vastused:
#1
+48
Goran Jovic
2011-01-18 02:36:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olet oikeassa. Jos se on kuusinumeroinen osoite, myös lähtöpiste olisi kirjoitettava kuudella numerolla.

Mutta näyttää siltä, ​​että yksi symboli viittaa maapalloon: enter image description here

Lisäksi:

Tämä symboli on ainutlaatuinen maapallo. Elokuvassa tohtori Jackson tulkitsee sen edustavan aurinkoa pyramidin huipulla. Muilla planeetoilla kuvataan olevan omat ainutlaatuiset alkuperäsymbolinsa.

Lähde: Wikipedia

Tämä tarkoittaisi, että <: lle on symboli em> jokainen planeetta.

Vähiten järkevää on kuitenkin se, että tietyllä tähtiportilla jokainen yhteys toiseen edellyttää, että soitetaan osoite, joka aina päättyy samalla symbolilla. Ainoat maasta valitut kelvolliset osoitteet on siksi päätettävä pyramidisymbolilla. Tarkoitan, millainen käytettävyys se on :) Jos se on aina sama, eikö sitä pitäisi korjata sen sijaan, että vaaditaan, että käyttäjät valitsevat sen uudestaan ​​ja uudestaan.

Internetin kannalta se tarkoittaa luultavasti sitä, että he käyttävät [lähdereititystä] (http://en.wikipedia.org/wiki/Source_routing)? Tämä oli tavallista joillekin [muille kuin Internet-sähköposteille] (http://fi.wikipedia.org/wiki/UUCP#Bang_path).
Ehkä koska portit ovat siirrettävissä, ne käyttävät sulkemissymbolia osoittaakseen lähtöpisteen sen sijaan, että niillä olisi kiinteä lähtöpiste porttia kohden.
@13Tazer31: Tämä olisi lähinnä selitystä. Mutta olen melko varma, että muistan, että heidän oli joka tapauksessa kalibroitava portti uudelleen siirtämisen jälkeen.
@13Tazer31: ja näin kompastut hölynpölyyn kohdistaa piste avaruuteen, koska tuo planeetta on liikkunut tähtensä ja sitten ympäri galaksia ja maailmankaikkeuden ympärillä.
@DampeS8N: Ellei malli, jota he käyttivät maailmankaikkeuden kartoittamiseen, ei ole tyypillinen käyttämämme 3D-koordinaattijärjestelmä. Käyttämällä radiaalista lähestymistapaa, mukaan lukien nopeus ja kiihtyvyys, samoin kuin sisällyttämällä aika (lisämuuttujan avulla universumin laajentamiseen) myös malliin, voi olla mahdollista määrittää lähtöpiste.
[SG wikian] (http://stargate.wikia.com/wiki/Stargate) mukaan lähtöpiste on ainutlaatuinen Stargateen, joten se on enemmän tähtiportin tunnistemerkki. Lopetussignaalin analogia (\ 0 myös merkkijonoissa olisi siistiä;) on hyvä. Miksi käyttää: lastensuojelua! Tietoja kuudesta koordinaatista olisi joitain mahdollisia selityksiä: 1) 3 symbolia kuvaa sektoria tai aurinkokennoa, 3 symboli esittää portin tavallisen sijainnin tällä sektorilla / järjestelmässä. 2) 2 symbolia ovat yhden koordinaatin arvoisia (vertaa 0-99 arvoon 0-9), 3) En muista jaksoa, mutta osoitteet näyttävät olevan myös portin nimi.
Tämä on lähin vastaus, joka on järkevää minulle. Kiitos kaikille, jotka muistuttivat minua porteista, jotka on kalibroitava uudelleen, ja scope_creeps mainitsee madonreiän, jonka ei tarvitse huolehtia euklediaanisesta avaruudesta, kuulostaa oikealta. Kiitos kaikille!
Ehkä yritämme lukea liikaa osoitussuunnitelmaan? Alkuperäisessä elokuvassa oli melko rajallinen joukko ploanetteja / portteja, joten yksilöllisen symbolin (kuten kiinalaisilla on sanojen charcaters) kullekin maailmalle ei olisi pitänyt näyttää olevan iso ongelma. Sitten kun se sarjoitettiin pitkään käynnissä olevaksi TV-ohjelmaksi, sarja kasvoi osoitteen. Osoitemallilla ei oikeastaan ​​koskaan ollut mitään fyysistä järkeä. Se on vain laite, jonka avulla hahmot voivat mennä mielenkiintoisiin paikkoihin ...
Eikö tämän logiikan mukaan tarvitsisi kukin kuudesta merkintäkohdasta myös omia kuutta pistettään ja niin edelleen ad infinitum? Jos kuuden merkin todelliset sijainnit tiedetään, miksi he eivät vain ohjelmoineet määränpään sijaintiin tuolla tavalla? Yksi painike: määränpää?
Myöhemmin franchising-palvelussa he löytävät 8- ja 9-numeroiset porttiosoitteet. "Lähtökohdan" käyttäminen päättävänä merkkinä on todennäköisesti välttämätöntä osoittamaan, että "olen valmis soittamaan".
@keithjgrant: varmasti 'Enter' -painike (iso punainen DHD: n tai vastaavan sekaan) tekee tämän ...?
@MarkEmbling DHD ja Tähtiportti ovat erillisiä yksiköitä, iso punainen Enter-painike oli luultavasti vain DHD: lle (kuten ^ D-merkki), kun taas lähtöpiste oli itse tähtiportin (kuten \ 0 merkkiä).
@Izkata Se olisi järkevää, mutta ei ole mitään syytä, että painike ei voinut ponnahtaa myös PoO: n lopulliseen "merkkiin". Varmasti se olisi parempi käyttökokemus ... se vaatii portin antamaan DHD: lle tietää mikä sopiva merkki on, mutta tiedämme, että on olemassa kaksisuuntainen viestintä (tila / virhekoodit jne.)
Ehkä ne ovat erilaisia ​​jokaisessa tähtiportissa, jotta matkustajat eivät eksyisi. kuten jokainen kaupunkini pysäköintirakenne näyttää suunnilleen samalta, mutta jalankulkijoiden uloskäynnille on maalattu erilainen pääväri vain auttaakseen mielessäsi, jos olet väärässä. Joten kun matkustat tähtiportilla ja ihmettelet, mihin pysäköit lätäkkö hyppääjän, voit miettiä sitä ainutlaatuista symbolia, joka sinun on kirjoitettava muistuttamaan sinua.
Pieni virhe tällä asnwerillä.Kun wikipedia sanoo "Muilla planeetoilla kuvataan olevan omat ainutlaatuiset alkuperäsymbolinsa".se ei tarkoita sitä, että maapallon portin käyttämät 39 symbolia edustavat eri planeettoja, se tarkoittaa, että jokaisen planeetan alkuperäsymboli on erilainen.39 symbolia koostuu yhdestä alkuperäsymbolista (eri jokaiselle planeetalle) ja 38 symbolista, jotka viittaavat Linnunradan tähtikuviin.
#2
+38
user48
2011-01-18 04:46:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ainoa järkevä ratkaisu on, että tämä symboli on "pääte", jonka avulla voidaan valita yli seitsemän osoitetta, joita käytetään matkustamaan Atlantisiin tai Destinyyn - muuten se on puhtaasti turha, koska kaikki portit näyttävät tietävän sijaintinsa ( näyttää siltä, ​​että ne on "kalibroitava" uudelleensijoittamisen jälkeen) ja voivat lähettää sen etäportille.

Ainutlaatuisuusongelmasta teoriassa nämä symbolit eivät viittaa yksittäisiin planeetoihin, vaan galaksin kokonaisiin alueisiin (" tähdistöt ") - tällä tavoin kaikilla maapallon lähellä olevilla planeetoilla pitäisi olla sama alkuperäsymboli.

Toinen ongelma on, miksi planeetan löytämiseen tarvitaan 6 symbolia; 3D-tilassa tarvitaan vain 2 pistettä, jotta voidaan määrittää kaksi yhdessä pisteessä kulkevaa viivaa kokonaan, joten etäosoite tarvitsee vain 4 symbolia.

Lopuksi tämän koko osoitinjärjestelmän vahvin ongelma on, että se on melko tehoton ja epävakaa; 36 pistettä ovat tapa pieniä odottaa, että planeetan koordinaatit olisi aina mahdollista kuvata tässä järjestelmässä. Siten, vaikka myös galaksit eivät ole staattisia, osoitteet muuttuisivat nopeasti (tai onneksi).

Ajattelin myös terminaattoria. Hyvä analogia olisi Enter-näppäin. Silti erilainen Enter-avaimen symboli jokaisessa tähtiportissa ei todellakaan muuta käytettävyysongelmaa.
Pikemminkin "\ 0" ;-) No, SG on ehdottomasti yksi epäloogisimmista ja epäjohdonmukaisimmista ohjelmista, ja mikä pahempaa tämä soittojärjestelmä on häikäisevä wannabe.
Voi, \ \ 0 on paljon parempi analogia.
ei, symboli ei ole ainutlaatuinen alueelle, vaan itse tähtiportille! katso vastauksestani lisätietoja.
Portit säätävät osoitekoordinaattikarttojaan yhdistettyään toiseen porttiin.
En ymmärrä, kuinka vain 2 viivaa tarvitaan paikantamaan 3D-tila.
@ThomBrannan Tee matematiikka tai hanki kaksi sauvaa ja katso itse. Kaksi 3D-viivaa voi olla vain ääretön (kun ne menevät päällekkäin), nolla (yleensä kaikki virheelliset osoitteet) tai yksi leikkauspiste.
Eikö se sivuuttaa kolmatta ulottuvuutta? Jos minulla on linja, joka kulkee lattian poikki, ja viiva, joka on kiristetty seinästä seinään kohtisuorassa, ne eivät koskaan kosketa ilman Z-akselin viittausta tuodakseen ne yhteen.
@ThomBrannan Ei; Kolmas ulottuvuus vaikeuttaa leikkaavien viivojen löytämistä, mutta kun ne tehdään, ne määrittelevät sen yhtä hyvin kuin 2D: ssä.
Mielestäni minun on edelleen oltava eri mieltä. Käyttämällä yllä olevaa esimerkkiä, lattialla ja seinästä seinään olevien viivojen kanssa, ainoa tapa, jolla näen niiden leikkautuvan, on, jos käännän huoneeni POV: tä pitkin tiettyyn linjaan Z-akselilla lattiasta kattoon saadakseni tarkan pisteen, jonka haluan. Tai jos lentäisin ja halusin löytää tietyn pisteen, jossa kaksi viivaa ylittävät, se olisi minun lähestymiskulmani. Etkö ole pas?
@ThomBrannan Kyse ei ole optisesta leikkauksesta, vaan fyysisestä (eli piste, joka sijaitsee molemmilla viivoilla - kuten [täällä] (http://imgur.com/SzRV0)). Ja jälleen kerran, esimerkissä rivit eivät leikkaa, joten se on vain virheellinen osoite.
@mbq: Jos olet oikeassa, olet ansainnut 200 dollaria. Yritykseni toimisto on Houstonissa, TX, pitkin I-10: tä 72 jalan korkeudessa. Sen pitäisi olla tarpeeksi helppo löytää ilman kolmatta riviä, eikö? Tule hakemaan se.
@ThomBrannan Tämä ei koske suorakulmaisia ​​koordinaatteja, vaan pisteen paikantamista muiden pisteiden tunnettujen sijaintien avulla. Missä tahansa ulottuvuudessa yli 1 viiva määritetään 2 sille asetetulla pisteellä. Ja kahdella ei-identtisellä viivalla voi olla enintään yksi leikkauspiste. Joten kestää 4 järjestettyä pistettä (porttisymboli) määrittelemään 2 viivaa, jotka voivat määrittää yhden leikkauspisteen.
@mbq Jaa sitten, mitä sanoin tällä tavalla. Toimistoni on vastaanottava Tähtiportti, kohdepiste. Ensimmäinen "linjani" on Houstonin poikki, I-10-tietä pitkin idästä länteen, ja toinen "linjani" on maasta ylöspäin, 72 jalkaa. Varsinainen, fyysinen kohta, jossa ne leikkaavat JA missä 200 dollaria on, riippuu täysin kolmannesta akselista, poikkikadun "linjasta".
Luulen, että meidät heittää pois elokuvan ensimmäinen piirtämä kuutio, jossa Daniel piirtää kolme siistiä viivaa, jotka leikkaavat. Mutta hän on LINGUISTI. Se mitä sanoin aiemmin, jota sanoitte ei laskenut, koska se oli optinen risteys, ota huomioon loput. Jos käsittelet Tähtiportin polkua lähestymiskulmana, tarvitset kaikki kolme viivaa löytääksesi oikean avaruusalueen, koska yhdistämällä tähdistöjä tehdyt viivat eivät täsmää yhtä kauniisti kuin taululle piirrettyinä.
@ThomBrannan Jälleen, kyse on todellisista viivoista, ei "viivoista" - ajattelet edelleen osoittamista koordinaateilla, jotka käyttävät kolmea tasoa, jotka ovat normaalit versorien ja niiden leikkauspisteiden suhteen. Kolmannen rivin lisääminen ei tuota mitään tietoa ja vähentää vain mahdollisuutta, että ne leikkaavat yhdessä pisteessä. Joka tapauksessa postini asia on, että tämä järjestelmä on liian ajateltua roskaa: terminaattori on tarpeeton ja kohteen kuvaus on hirvittävän tuhlaava, taatusti toimiva ja epävakaa.
@mbq Olen samaa mieltä siitä, että jos siellä on kaksi 3D-viivaa, et tarvitse kolmea niistä. Tarkasteltaessa, miten tähtiportit osoitetaan, nuo avaruuden alueet ovat valtavia, tähtikuvioiden tekemiä polkuja. Ja graafinen esitys portin läpi kulkemisesta elokuvassa on kiertävä ja kääntyvä polku, minkä vuoksi en usko, että kaksi ensimmäistä riviä todella leikkaavat, mutta kolmas viiva tarvitaan lähestymisvektorille. Jälleen mielestäni ensimmäinen piirustus siitä, miten se toimii elokuvassa, on mielestäni hämmentynyt.
@mbq Vaikka tohtori Jackson kuvailee järjestelmää käyttävän kuuden pisteen leikkauspistettä määränpään kuvaamiseen, todelliset yksityiskohdat viittaavat siihen, että näin ei ole. Jos aiomme analysoida sitä loogisesti, tiedämme, että kaikille annetuille tähtiportille ei tule olemaan 4 muuta pistettä (joiden joukko on 39 tähtikuviota), jotka leikkaavat kyseisissä paikoissa avaruudessa. Joten tähtiporttien koordinaateilla ei ole järkevää viitata niiden risteykseen.
@mbq Ainoa looginen mahdollisuus on, että symbolien yhdistelmä tuottaa ainutlaatuisen lähtöjoukon, joka yhdistettynä DHD: n sisäänrakennettuihin säätökaavoihin tuottaa vain yhden ainutlaatuisen osuman. On paljon uskottavampaa, että 39 konstellaatiota valittiin, koska kyseinen joukko yhdistettynä DHD-kaavoihin pystyy tuottamaan ainutlaatuisen yhdistelmän kaikille tähtijärjestelmille.
#3
+28
user1027
2011-03-08 02:13:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alkuperäisessä elokuvassa on vain kaksi tähtiporttia, yksi maapallolla ja yksi Abydosilla. Sarjassa he laajensivat konseptia siten, että monet tähtiportit olisivat verkossa. Sinänsä monet selitykset tälle eivät ole elokuvassa, ja ne ovat peräisin SG-1: n erilaisista jaksoista. Yritän mainita lähteitä. Keskustelen myös vain Linnunradan portista, koska SG-1 käsittelee juuri niitä, mistä tulee valtaosa Stargate-järjestelmän yksityiskohtaisista tiedoista.

Tapa että maaportin valinta toimii, jos he valitsevat etäportin 6-numeroisen osoitteen ja päättyvät lähtöpisteen symboliin. Tämä oli ongelma elokuvassa, koska Tähtiportissa on 39 symbolia ( linkki), ja he yrittivät soittaa sattumanvaraisesti. Olettaen, että he edes tiesivät, että tarvitaan vain 7, se on vielä noin 39 ^ 7 valintayhdistelmää, jotka heidän on kokeiltava. Koska chevroneja on 9 (paikkoja, joihin voit lukita symbolin), tämä ei olisi aluksi selvää.

Symbolit ovat peräisin taivaan tähtikuvista maapallolla. Jokainen näistä vastaa pisteitä 3D-tilassa, joten portin valitsemiseksi sinun on tiedettävä, mitkä 6 pistettä ovat määränpääsi ympärillä. Vaihtoehtoisesti voit hankkia puhelinluettelon, jossa on luettelo kelvollisista kohdeosoitteista, jolloin Tähtiporttikomento toimi. He hakivat luettelon aiemmin kelvollisista osoitteista Abydokselta ( linkki) ja alkoivat testata niitä löytääkseen edelleen voimassa olevat osoitteet. Tämä antoi heille planeettoja tutkia erittäin kätevästi viikoittain. Kun törmättiin muinaiseen tietovarastoon, Jack O'Neill lisäsi heidän luetteloaan kelvollisia osoitteita, kun hänellä oli muinaista tietoa ( linkki).

Alkuperäpisteen symboli oli alkuperäisen elokuvan iso kompastuskivi (haha!), sillä kansikivi, joka esti Maan Tähtiporttia toimimasta ennen kuin se haudattiin, puuttui lähtöpisteen symbolista. SG-1-esitys selitti tämän monimutkaisemmaksi, koska puhelinkonelaitteistoa (DHD) ei ollut. Ilman DHD: tä oli suunniteltava ja rakennettava tapa hallita numeronvalintaa. Lisäksi he tarvitsivat täydellisen 7-numeroisen osoitteen, ennen kuin he pystyivät valitsemaan numerot onnistuneesti.

Lähtöpiste toimii siten, että jokaisella tähtiportilla on 38 symbolia, jotka ovat identtiset kaikissa porteissa (jättämättä huomioimatta Abydos-porttia elokuvassa, jossa oli symboleja, jotka vastaavat Abydoksen tähdistöjä). 39. symboli on ainutlaatuinen jokaiselle portille, ja se on lähtöpiste. Jos sinulla on DHD soittaa, kirjoita DHD: hen 6 numeroa ja paina sitten suurta punaista painiketta. Tämä kehottaa porttia lukitsemaan sitten lähtöpisteen ja muodostamaan madonreiän. Ilman DHD: tä SGC: n oli löydettävä lähtöpisteen symboli, jonka Daniel Jackson teki elokuvassa. Tämä antoi heille mahdollisuuden saada tietokoneeseensa, joka on liitetty tähtiporttiin, valitsemaan lähtöpisteen.

Kuten muut ovat maininneet, tähdet liikkuvat suhteessa toisiinsa, joten tähtiportit tarvitsevat jonkin verran sopeutumista tähän. Kaikille tähtiportille, joilla on DHD, ne kuuluvat alatilaverkkoon, joka välittää tietoa tähtien kulkeutumisesta ja tekee pieneen säätöön sujuvan matkan ( linkki). Koska maapallon tähtiportilta puuttuu DHD, ensimmäisillä tähtiportin läpi tehdyillä matkoilla oli sivuvaikutuksia. Nimittäin ihmiset nousivat portista kylmiksi ja pölyisiksi. Lopulta Samantha Carter pystyi tekemään säätöjä Earth-valintatietokoneissa tätä varten, ja tuleva matka portin läpi oli normaalia.

TV-katsojille on erittäin kätevää, että ohjelma oli viikoittainen, mutta kuten Star Treksissä (ja Murder She Wrote (tiesikö Jessica todella tuntemaan kaikki USA: ssa? :)) jne.), Myös sarjan universumissa kunkin jakson tarinat ei välttämättä tapahdu viikoittain.
Uskon, että lainasin melkein yhtä riviä yhdessä aikaisin jaksoista. Saatuaan porttiosoitteet Abydosin kasetilta, Carter sanoo jotain: "Meidän on tarkistettava jokainen osoite MALP: lla ja poistettava kelvolliset osoitteet. Luulen, että löydämme yhden kelvollisen osoitteen viikossa."
Hyvin muistettu :) vaikka luulen, että vuoden näyttelyn maailmankaikkeudessa on tarkoitus lähestyä kausittaista jaksoja, joten viikon laskutoimitukset olivat hyvä tapa kirjailijoille perustella asioita ja tietysti korostaa, että he tekivät vakavia laskelmia .
IMO: n koko "lähtöpisteen" glyph on vieläkin suurempi kysymys elokuvalle. He tiesivät jo, että sisään tulee olla 7 kuviota ("Jackson löysi viimeisen kuvion"), joten odotin, että armeija "vain siinä tapauksessa, räjäytetään heidät" yrittäisi vain raakaa voimaa ensin. Loppujen lopuksi jäljellä on vain 39 mahdollista yhdistelmää, vielä vähemmän olettaen, että et voi valita tiettyjä kuvioita kahdesti.
#4
+16
Samuel Herzog
2011-01-18 06:58:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lähtökohta ei muistuta avaruudessa olevia koordinaatteja, se on pikemminkin itse tähtiportin tunnistustunnus.
Se on myös ainoa erilainen symboli jokaisessa tähtiportissa, Linnunradan tähtiportilla on yleensä 39 erilaista merkkiä, 38 heistä on yhteisiä kaikissa tähtiporteissa, 39. on lähtöpiste.

Tämän todistaa lisäksi weta beetaportilla:

Kaikkien jaksojen aikana, joissa beetaportti asennetaan SGC-porttihuoneeseen ("Pienistä voitoista" - "Lunastukseen, osa 2"), sen lähtöpisteen symboli on sama kuin Alfa-portilla. Oletettavasti tämä ei ole kaanon, ja se on sen sijaan tuotantokysymys, joka johtuu saman potkurin uudelleenkäytöstä molemmille tähtiportille. Kuten "Solitudes" -kohdassa näkyy, beetaportin lähtöpiste on .

Joten tämä on epäjohdonmukaista - AFAIR-beeta-portti korvasi jossain vaiheessa alkuperäisen, mutta lopullinen symboli pysyi samana sarjan loppuun saakka.
kuten lainauksessa sanottiin, se ei ole kaanoniversio, vaan raja, joka johtuu vain yhdestä tähtiporttimallista SGC: lle.
#5
+8
Stewbob
2011-01-19 01:02:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun alkuperäinen elokuva kirjoitettiin, Stargate Network -verkko suunniteltiin hyvin pieneksi porttiverkostoksi. Jos otat elokuvan vain nimellisarvoon, se on vain yhteys maapallon ja Abydoksen välillä. Tässä lähtökohdassa yhdellä lähtöpisteen symbolilla oli järkeä, eikä se vaatinut kirjoittajia rasittamaan aivojaan keksimään jotain, joka olisi tarkka eri olosuhteille.

Sitä ei ollut t kunnes he tekivät siitä sarjan, johon oli lisättävä lisää tähtiportteja, jotta näyttelyyn riittäisi materiaalia yli 2 jaksoon. Siihen mennessä he olivat jumissa rajoitetun käytön koordinaattijärjestelmän kanssa.

#6
+6
scope_creep
2011-01-18 05:58:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulisi, että ainakin yhdenmukaisuuden vuoksi. Se tehtiin tieteellisesti, se olisi alkuperäiskohta ja vektori, joka mielestäni olisi 2 pistettä, euklidisessa geometriassa. Ehkä syy siihen, että se tarvitsee 6 pistettä määränpäähän, madonreiät eivät kulje euklidisen avaruuden läpi.

#7
+3
Jonathan.
2011-04-26 06:11:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen miettinyt tätä ennen, varsinkin miksi tarvitaan 6 symbolia loppuportille, kun avaruuspiste voidaan määrittää vain 3: lla.

Kuitenkin ajatellut sitä hieman enemmän kuusi symbolia selitä kuinka portit voivat liikkua alueellaan, esim. tähtensä ympärillä. Koska symbolit eivät määrittele pistettä avaruudessa, vaan laatikkoa, joka tarvitsee 6 symbolia sen reunojen / kasvojen määrittelemiseksi. Tämä selittää myös, kuinka portti ohittaa naapuriportin, ja että portit tarvitsevat vähimmäisetäisyyden toisistaan.

Mitä tulee seitsemänteen symboliin, sitä voidaan pitää Enter-näppäimenä. Luuletko miksi? No, koska osoitteet voivat olla pidempiä, PoO tulee aina viimeiseksi, ja koska kun valitset maitotieportin manuaalisesti (oletettavasti SGU: n portit voidaan soittaa myös manuaalisesti, mutta pegasusportit eivät voi), DHD (portti on päivittäin päivittäin manuaalisesti, kun DHD: tä ei ole tai se ei toimi / on vahingoittunut) yhteyden muodostamiseksi, joten seitsemäs symboli on siellä turvatoimenpiteenä.

Tai sitä voidaan pitää pikakuvakkeena 6 muun symbolin valitsemiseen nykyisen portin (eräänlaisen makron) paikantamiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole niin vankka vastaus, koska miksi ei vain käyttää kahta symboliosoitetta portille, jota portilla on symboli. (kaikilla porteilla ei ole samoja symboleja), ja niiden on soitettava 7 symbolia vain, jos portillasi ei ole etäportin lähtöpistettä.

Et tarvitse kuutta koordinaattia tilavuuden määrittelemiseksi. Pallo määritetään sen keskipisteen ja säteen, neljän koordinaatin avulla. Pallon käyttäminen on lisäksi paljon järkevämpää kuin laatikko.
Laatikko (olettaen, että se on kuutio) voidaan tehdä myös 4: llä
#8
+2
Nick Bedford
2011-04-15 04:32:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muiden vastausten lisäksi on yksi asia, joka ei ole minulle järkevää, kun otetaan huomioon SG-1-sovitus, jonka mukaan portit eivät ole Goa'uldien vaan muinaisten rakentamia (olen varma, että he > eivät kutsuneet itseään niin ...).

Jos muinaiset rakensivat Tähtiportin verkon, miksi lähtöpisteen symboli perustuu Goa'uld pyramidilaiva ???

Goa'uldit valitsivat olemassa olevat Tähtiportin symbolit, samalla kun he haasivat tekniikkaa valloittamastaan ​​lajista. Voit halutessasi lähettää tämän uudeksi kysymykseksi vastauksen sijaan.
Joten sanot, että Goa'uld ei vain käyttänyt / liikuttanut portteja, vaan myös muokannut symboleja?
Sanon, että he Goa'uldit käyttivät Stargate-symboleita omalla kielellään piilottaakseen, että se ei ollut alun perin heidän.
He eivät olisi voineet muokata sitä, sg-joukkueet ovat olleet siellä, missä goauldit eivät ole, ja symbolit ovat erilaiset. Isompi kysymys on, jos symbolit perustuvat tähdistöihin, miten se voi tapahtua, kun tähtikuviot muuttuvat ajan myötä ja ovat erilaisia ​​eri planeetoilla. Btw-pyramidit olivat laskeutumispaikkoja, ei aluksia. Mielestäni se on vain ongelma, kun goauld rakentaa elokuvan 2 tähtiä, mutta muinaiset rakentavat monia portteja sarjassa.
#9
+1
Stanislav Brandejs
2014-09-16 08:52:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Itse asiassa, kun valitset numeron, sinulla on valittavissa 38 rajoitustoiminnon asetusta ja 1 paikallisen laitteen osoitteen välillä. Luulen, että kun lisäät nykyisen planeettasymbolin, lisäät vain (kuten mainittiin: terminaattori) porttisi nykyisen "mac" -osoitteen, joka laskee itsensä sijainnin automaattisesti.

Kun lisäät 6 symbolin jälkeen yhden, lisää 38 rajoitusta, voit valita määrätyn alueen (galaksin) ja kun lisäät sen jälkeen 38: sta, voit päästä salaiseen osioon (kuten salaiset osat todellisessa kryptassa: jos tiedät sen siellä, voit käyttää sitä, mutta jos et, on vain muutama mahdollinen yhdistelmä, kun soitat, muussa: painat kyykky).

Ongelmallisempi on ajatus osoitteen sijainnin uudelleen laskemisesta (he voivat soittaa vain abydoja tilan laajentumisen vuoksi): jos sinua on rajoitettu 38 symbolilla, et voi vain kompensoida tähtien ja planeettojen liikkumista helposti muilla symboleilla: et vain tehnyt viivaa kahden pisteen väliin. sinulla on 3 010 936 384 mahdollista yhdistelmää, mutta avaruusmittaukset tarvitsevat tuhlaavan tarkkuutta, koska yhdelle ulottuvuudelle sinulla on vain 1369 yhdistelmää. ja jos kuvittelet ruudukon 1369 * 1369 * 1369, jonka tulisi sisältää koko tähtienvälinen tila, päädyt melko suurelle ruudukolle ja valitset vain yhden seqcseista. niin, tämä on todellinen ongelma tähtiportin reitityksessä. se voisi olla tarkempi käyttää lähinnä toista porttia, käyttää sen paikallista osoitetta ja sitten kolmiota kahdesta lähtöpisteestä, mutta silti nämä järjestelmät tarvitsevat joitain standardin ulottuman majakoita päivityksiin niin tarkkoja kuin tarvitaan.

#10
  0
Anon
2016-09-01 11:37:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun käytät 6 symbolia, kolmioit kohdeportin sijaintia, tarvitset vain kyseisen planeettojen ainutlaatuisen symbolin lähtöpisteenä, koska olet jo siinä, sinun ei tarvitse etsiä sitä. Joten kohdeportin löytämisen jälkeen se pohjimmiltaan piirtää sinulle viivan ja yhdistää portit.

#11
  0
Miles12
2018-07-25 16:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajattelin, että se johtuu ehkä siitä, että jokaisella planeetalla voi olla enemmän kuin yksi portti, joten lähtöpiste kertoo lähtevälle portille saapuvien porttien osoitteen, jotta he voivat soittaa takaisin muuten, jos planeetalla on kaksi porttia ja matkustit lähtevän, et halua pysty palaamaan samalle portille, mistä ei tiedä, mihin porttiin yhteyden muodostaminen.

Ajatus lähtökohdan sisällyttämisestä tarpeen mukaan on kuitenkin edelleen virheellinen, koska planeettoja on enemmän tähtiportissa kuin portti pystyi pitämään sen valintarenkaan edessä kuvan osoittamalla tavalla

Vaikka mielenkiintoinen, et ole vaikuttanut vastaavan kysymykseen, miksi lähtöpisteellä on vain yksi koordinaatti toisin kuin toinen.Miksi se ei tarvitse 6 symbolia.
#12
  0
user79544
2017-03-10 10:32:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voi olla järkevää, jos tähtiportin (ei spoilereita) luojat käyttävät maata lähtöpisteenä, joten maapallon symboli saattaa tosiasiallisesti edustaa (0,0,0).

#13
  0
Aaron
2012-12-21 07:42:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä tulee seitsemänteen symboliin, ajattelin, että oli todettu, että se oli tunnistettava kohdeportille, josta soitat, koska Atlantis-valintatietokone oli ohjelmoitu vain hyväksymään yhteydet maapallolta. Se ei voinut tehdä tätä, jos valintaportti ei tunnistaisi itseään, kun otetaan huomioon, että maapallon galaktinen sijainti olisi muuttunut kymmenen tuhannen vuoden aikana siitä, kun he lähtivät siitä.

Suurin ongelmani porttien kanssa on, että jos jokaisella portilla on kolmekymmentäkahdeksan samanlaista symbolia ja kolmekymmentäyhdeksäs symboli, miten valitsen kohdesymbolin, jos sitä ei ole maan DHD: ssä . Jos esimerkiksi tähtiportteja on tuhat, eikö minulla olisi 999 muuta symbolia, joista minun on valittava, joista kukin on ainutlaatuinen kyseiselle portille tuhannen symbolin, joka olisi maapallo, ja kolmenkymmenen kahdeksan koordinaattisymbolin lisäksi?

Olisi loogisempaa olettaa, että portilla on kaksi identtistä symbolia ilmaisemaan, että tämä on planeetan nimetty symboli (lähtöpiste), jotta sille voidaan soittaa toisesta paikasta kyseisen portin ulkopuolella alalla.

Onko minulla järkeä tässä?

Kohdesymbolia ei ole. Siinä ainutlaatuinen symboli on lähdeportille, sille, josta soitat ..
#14
  0
RebelDroideka
2015-10-14 07:35:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajattelin aina, että lähtöpiste oli "enter" -näppäin, kun taas varsinaista numeronvalintaa hoiti kolmekymmentäkahdeksan (Linnunradan porttien tapauksessa) ja kolmekymmentäviisi (Pegasuksen ja kohtalon porttien kohdalla). ) kuviot, jotka edustavat pallon osia tietyllä säteellä keskipisteen ympärillä. Ensimmäinen symboli pariksi toisen kanssa muodostaen viivasegmentin jne., Ja sitten, kun kolme viivasegmenttiä on muodostettu, tähtiportti etsii kohdeporttia säteellä pisteestä, jossa ne kaikki leikkaavat.

Kahdessa chevronosoitteessa voitaisiin käyttää glyfia, joka edustaa eri galaksia, tai mikä todennäköisemmin avautuneiden galaksien lisääntyneen määrän vuoksi, jokainen glyf edustaa Linnunradan / Pegasuksen / Destiny-numeron reunalla olevan pisteen lisäksi pallo, asetettu etäisyysarvo, joka kertoo tähtiportille etsiä asetettua etäisyyttä kyseisen pisteen ohi määränpääportille, laajentamalla viivasegmenttiä.

#15
  0
Justin Trefney
2014-09-22 11:00:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin tarjota esimerkin siitä, missä tarvitset 6 pistettä jonkin löytämiseksi. Cnc-ohjelmoijana, kun laitat metalliosan koneeseen, tarvitset 3 x paikkaa istua varten (ajattele, että kolmijalkainen jakkara ei koskaan heilahda) ei pyöri. Jokainen metallivalu ja raaka kappale on sijoitettu pois 6 pisteestä. Ohjelmoi sitten kone siirtämään päätyjyrsintä leikkaamaan osa, tarvitset lähtöpisteen, joka on muodossa x0y0z0, mutta se on aina sama piste, joten sitä pidetään yhtenä koordinaattina 3: n sijasta. Vain ajatus.

3-jalkainen jakkara ei ole 3 pistettä pelkästään X-ulottuvuudessa; vähintään yhden näistä kolmesta pisteestä on oltava eri Z-ulottuvuudessa heilumisen estämiseksi. Samalla se estää pyörimisen. Kaikki 3 toimisivat myös ankkurina yhtenä 2 Y-ulottuvuuden sijainnista. Olet periaatteessa kuvannut vain 4 todellista pistettä tarpeen.
#16
  0
Todd Le Wraith
2013-10-18 00:02:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elokuvaa viittaavien on pidettävä mielessä, että koordinaattijärjestelmän päättely hajoaa kokonaan elokuvassa, kun otetaan huomioon, että määränpää (Abydos) kuvataan olevan "Kaliam-galaksissa, tunnetun alueen toisella puolella". maailmankaikkeus ", mutta koordinaatit ovat paikallisia tähtikuvioita. Onneksi sarja uudisti Abydoksen olemaan Linnunradalla, melko lähellä maata, jopa. He olisivat luultavasti voineet luoda näyttelylle tieteellisesti perustellun perustan, jos he olisivat muuttuneet enemmän, mutta mikä helvetti, kaiken naurettavuus (ja heidän usein itsensä pilkkaaminen myöhemmin) on osa hauskaa.

#17
  0
EgyptianG0d
2012-08-08 13:23:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin hämärtää ongelmasi uusilla tosiseikoilla. Jos valitset Abydoksen, kun Abydoksen portti toimii, saat toissijaisen osoitteen: planeetan, jonne vanhempi tiimin jäsen katosi. Vastaavasti, kun Cheyenne-vuoren portti oli käytössä, johtuen "Jumalan" yrityksestä tuhota se, Etelämantereen portti aktivoitui. Olisi mielenkiintoista löytää Atlantiksen toissijainen osoite, koska se tuli maahan, tai Destiny: n toissijainen osoite, jos joku seuraisi tätä logiikkaa johtopäätökseen. Voisiko Destinyllä olla toinen portti? Onko maapallolle korkea-asteen ja lisäosoitteita? Tai lähellä paikkaa, jossa Atlantis aiemmin oli? Voisiko Destiny-sivustolla selvittää, kuinka rakentaa kaukosäädin maapallolle, jotta he voisivat löytää asteittain reitin kohti Destinyä, aivan kuten Eli palasi Destinyyn.

Lisäksi, jos laitat KINO-tikun, voisitko vetää sen takaisin läpi? On mielenkiintoista, kuinka monta kysymystä tämä spekulaatio herättää, eikö vain? Toinen spekulaatio on, että jos portti voidaan tehdä Carterin kellariin ... niin, kyllä; se muuttuu hyvin monimutkaiseksi, eikö niin?

Vaikka mielenkiintoisia tosiasioita, et oikeastaan ​​vastannut kysymykseen. Lisävastauksia tulisi lisätä vasta, kun ne lisäävät uusia tietoja.
#18
  0
Dra'aknor
2018-11-28 23:01:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lähde 1: Symbolit ovat vain planeettojen tai järjestelmien esityksiä - eivät viitteitä niiden sijainnin perusteella.

Lähde 2: Valittu sijainti on todellinen määränpää viiteviivojen perusteella - joilla ei ole mitään tekemistä kohteen suunnan ollessa avaruudensuuntauksessa kuvioiden edustamien järjestelmien tai planeettojen kanssa. tekijät, kuten sekä lähtö- että kohdetähtiporttien reaaliaikainen kiertorata- ja planeettakierto. Viittauksia on tehty vain "Stellar Drift" -laskennasta - aurinkokunnan sijainnin sijainnista isäntägalaksissa.

Lähtökohta 4: Vaikka koko universumilla on todistettu muotoilu, on olemassa satunnaiset elementit. Tällainen esimerkki on, että määränpään tarkka sijainti ei voi riippua keskitetystä sijainnista avaruudessa olevien pisteiden välillä, joita edustavat muiden tähtiporttien sijainti. (Mahdolliset kertoimet jopa kouralliselle tähtiportille - puhumattakaan sadoista - tai tuhansista ...)

(Aksiomi: Kun valitset numerosarjan, Stargate "verkko" reitittää yhteyden kohdennetun signaalin kautta rekisteröidyn tähtiportin yleinen läheisyys ja odottaa vastausta kohdetähtiportilta ennen signaalin lukitsemista ja madonreiän avaamista (samanlainen kuin Hewlett-Packardin "ENQ / ACK" tiedonsiirron merkinanto.)

Lausunnot :

  1. Lähtöpiste (sijainnista riippumatta sen täytyy olla yksi)
  2. Etäisyys lähtöpisteestä määränpäähän
  3. Vaakasuora kaltevuusasento määränpää suhteessa lähtöpisteeseen
  4. määränpään pystysuora kaltevuusasento suhteessa lähtöpisteeseen

Johtopäätös: Tarvitaan vain 4 varsinaista komponenttia.

Tarvitset tyhjän uuden rivin ennen luetteloa.Olen [muokannut] muokannut tätä puolestasi, joten se toimii oikein.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...