Kysymys:
Miksi ja miten Star Trek -universumi kehittyi käteisvapaaksi / kaupattomaksi yhteiskunnaksi?
Slick23
2011-01-21 07:52:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen aina miettinyt tätä ... Muistan ohimeneviä viittauksia rahajärjestelmän puuttumiseen TNG: ssä (jotain aineellisen vaurauden etsinnästä luopumisesta), mutta onko koskaan selitetty miksi ja miten ja milloin se tapahtui? Onko kanonista selitystä? Mikä motivoi heitä siinä tapauksessa - miksi mennä töihin, jos et saa palkkaa ja tietysti, sinun ei tarvitse maksaa, koska ei ole rahaa ostaa mitään? Oliko kaikki pääkilpailut rahattomia?

Stardestroyer.netin "Star Trekin taloustiede": http://www.stardestroyer.net/Empire/Essays/Trek-Marxism.html
@fennec: Tuskin voi odottaa objektiivisuutta sivustolta löytyvästä esseestä, joka on omistettu kokonaan todistamaan, että Tähtien sota on kaikin mahdollisin tavoin parempi kuin Star Trek. Yksinkertainen totuus on, että kaikki nykyisin tuntemamme talousjärjestelmät perustuvat perusresurssien niukkuuden hallintaan liittyvän ongelman käsittelemiseen, ja Star Trekin replikointitekniikka mitätöi tämän perusongelman. Mikä tahansa federaation käyttämä talousjärjestelmä ei ole kapitalistinen eikä kommunistinen, koska molemmat ovat nyt liian merkityksettömiä ottamaan tosissaan.
Mielestäni olisi erittäin mielenkiintoista saada sarja tai elokuva keskittyä elämään Tähtilaivaston ulkopuolella federaatiossa. Oletan, että on ollut useita jaksoja, jotka ainakin harjoittivat sitä, mutta ne välttävät kovaa taloutta siitä, miten materiaalit ja maa jaetaan federaatiossa. Oliko Picardin viinitarha maalla, jonka hänen esi-isänsä omistivat sukupolvien ajan? Luulen, että he olisivat voineet kerätä sen, kun muut ihmiset lähtivät maapallolta muihin maailmoihin ... maan maapallon arvo nousee, kunnes siellä on vähemmän ihmisiä joko katastrofien tai kolonisaation avulla.
Se on univormuja.Ei taskuja, joten sinun on mentävä käteisenä.:)
@MasonWheeler Se ei tietenkään ole objektiivista, ja siinä on melko vähän propagandaa (loppujen lopuksi se on kirjoitettu kuin hyökkäävän imperiumin keisarillinen upseeri :)).Mutta hänen näkemyksensä pysyvät edelleen - niissä ei ole vikaa.Ja federaatiossa on edelleen paljon niukkuutta - kopiolaitteita käytetään voimakkaasti Tähtilaivastossa, mutta on paljon todisteita siitä, että ne eivät ole niin yleisiä koko federaatiossa, ja he tarvitsevat edelleen raaka-aineita.Odotan, että niistä olisi eniten hyötyä sellaisten tavaroiden valmistuksessa kuin integroidut piirit - pienet ja vaikeasti valmistettavat.Ja et voi kopioida taloa.
@MasonWheeler "kaikki taloudelliset järjestelmät ... perustuvat ... perusresurssien niukkuuden hallintaan".Tämä pätee edelleen federaatiossa, vain kopiokoneet poistavat fyysisten esineiden niukkuuden.Uusi niukkuus on ainutlaatuisissa luomuksissa, olivatpa ne taideteoksia tai uusia hologrammiohjelmia.Federaation niukkuus on yksi työvoimasta.Voit kopioida tähtialuksen, mutta kuka estää sen murtumasta, kun olet tutkimassa?Kuka suunnittelee uuden sukupolven tekniikkaa?Kuka pitää kaiken käynnissä?Minulla on nyt 20 tähtialusta: kuka miehittää heitä, kun miehistöni voi luoda oman tähtialuksensa?
Neljätoista vastused:
#1
+116
MPelletier
2011-01-21 08:02:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras selitys tulee Picard-julkaisusta Star Trek: Ensimmäinen yhteyshenkilö -sivulla. Hän selittää, että tulevaisuudessa ihmiset ovat siirtyneet pidemmälle kuin tarve hankkia tavaroita ja pyrkiä parantamaan itseään.

Matka ST: ENT: ssä antaa myös hyvän yhteenvedon siitä, miten tämä tapahtui. Saatuaan ensimmäisen yhteyden Vulcaniin, ihmiset tajusivat, että maailmankaikkeudessa on paljon muuta kuin itseään. Sadan vuoden kuluessa sota ja nälänhätä ratkaistiin maapallolla.

Gene Roddenberry oli myös todennäköisesti kommunisti. ;)

Vaikka Gene Roddenberrylla oli yleinen käsitys siitä, mihin hän halusi mennä Star Trek -universumin kanssa, todennäköisesti hänellä ei ollut kaupankäyntiä, koska hän oli kiinnostunut näyttämään puhtaita scifi-tarinoita näytöltä (ajattele joistakin vanhoista jaksoista ja kuinka lähellä ne ovat vanhaa sellututkimusta). Joten pohjimmiltaan (ja sovittaaksemme Zypherin erinomaisen vastauksen), voimme sanoa, että Star Trek Universe on yhtä paljon käteistä / kauppaa vähemmän kuin wc-vähemmän (et koskaan näe kylpyhuoneita) . Toisin sanoen se ei ole.

Tavaroiden hankinta ei kuitenkaan ohjaa (useimpia) ihmisiä. Katsaus aikajanan avainhetkiin antaa meille vihjeen siitä, miten tämä muutos tapahtuu:

  • 2026-2053: kolmas maailmansota - 600 miljoonaa kuollutta, monet hallitukset tuhosivat. Siihen mennessä voidaan olettaa, että useimmat ihmiset olivat enemmän huolissaan päivittäisestä selviytymisestä jonkin verran ydinaseudulla.
  • 2063: Zefram Cochrane muuntaa ydinohjuksen ensimmäiseksi ihmisen tekemäksi loimi-kelpoiseksi alukseksi. , Feeniks. Hän, joka aikoo loimata, herättää läheisen vulkaanisen aluksen huomion, joka tulee alas ja esittelee itsensä.
  • 2151: Kokeellinen alus Enterprise alkaa tutkia aurinkokunnan ulkopuolista tilaa vuosisadan ajan ihmiskunnan jälleenrakentamisen jälkeen. jotka nälänhätä ja sota hävitetään. Kaikki vulkaanien valvovan silmän alla.
Jos sinun olisi pitänyt olla kommunisti Yhdysvalloissa, 60-luvulla olisi ollut hyvä aika olla niin.
Zypher tarjoaa erinomaisen vastakohdan, sanoisin. DS9 on heikko :(
Heck, kun Scotty sai Phaserin perustuslain mukaan The Doomsday Machine -ohjelmassa, Kirk sanoi "ansaitsit juuri palkkasi viikosta". Sikäli kuin Picardin kommentit menevät, minun on ajateltava niiden olevan peräisin siitä, että "norsunluutornin elitistin" sotilasversio on hieman kosketuksissa siihen, miten asiat toimivat "maassa". Mikään ei välttämättä ole huono, vain ei Picardin osaamisalueella.
@David: Otan Muddin erinomaiseksi esimerkiksi siitä, että kaikki ihmiset eivät ole ahneita Star Trekissä ja että valuuttaa on itse asiassa olemassa ja että sillä on merkitystä joillekin.
Hauska on, että Warp drive -havainto, kaiken seuraavan perusta, oli täysin rahataloudellinen. Voi makeaa ironiaa!
Löytyi muita viittauksia rahaan. Tapaamisessa Farpointissa tohtori Crusher haluaa ostaa kangasta ja pyytää, että se laskutetaan hänen yrityksensä tilille, kun se saapuu (ei tarkkaa sanamuotoa).
ja tapaamisissa Ferengi-kauppiaiden kanssa ihmiset käyttävät helposti käteistä erilaisten tavaroiden ja palveluiden maksamiseen, joten valuuttaa on olemassa, vaikka sitä ei usein käytettäisikään ainakin ihmisten välisessä kaupassa (todennäköisesti jokin sähköinen kaupankäynti huolehtii suurimmasta osasta vaihtoa, mitä me olemme siirtymässä kohti jo nyt).
myös riippumattomia rahtialusperheitä oli ainakin ST: Enterprise -yrityksessä. Voit olla varma, etteivät he ole riskinneet elämään ja raajoihin "suuremman hyödyn" arvostuksia vastaan.
Roddenberry oli ehdottomasti radikaalisti progressiivinen. Mutta luulen, että se tekee Star Trekistä niin ainutlaatuisen. Se ei näytä tulevaisuutta vain 19/21-luvulla futuristisella tekniikalla, tai se näyttää postapokalyptisen tulevaisuuden, kuten 90% modernista sci-fistä. Roddenberry yrittää ennustaa ihmiskunnan kulttuurista evoluutiota seuraavien vuosisatojen ajan historiallisten suuntausten perusteella. Ja historiallisesti yhteiskunnat muuttuvat yhä progressiivisemmiksi: seksismi / rasismi / homofobia-> suvaitsevaisuus, plutokratiat / oligarkiat / monarkiat-> populismi / tasa-arvoisuus jne.
Teknisesti sinä näit WC: n ... ST V: ssä vankilakatkon aikana. He ovat myös tähtialusten suunnitelmissa :-)
Ensimmäisessä yrityksessä ei ollut wc: tä. TOISEN yrityksen sinisillä tulosteilla oli YKSI.
Gene halusi valoisaa tulevaisuutta, jossa ihmiskunta oli hyvällä paikalla. Hän tunsi, että ihmisten pakkomielteisyys vauraudesta aiheutti suurimman osan sen sydänsurusta ja oli ensisijainen syy, miksi ihmiskunta ei ollut tullut yhdessä ratkaisemaan maailman ongelmia ja tullut erittäin edistyneeksi. Joten ihmisten etenemiseen ei tarvinnut olla rahaa. Myöhemmät kirjoittajat eivät voineet ymmärtää, miten ihmiset voisivat sitten hankkia asioita (kuten kangasta), joten valuutta hiipui aina takaisin. Hän ei hyväksynyt sellaisia, mutta harvoin lopetti sen tai sai kirjoittajat vaihtamaan käsikirjoituksiaan.
Olen vastuussa sinulle 5 baaria kullattua latinaa vastauksesta (toivon, että tämän kommentin ironia huomataan kysymyksessä.)
TOS: n "Trouble with Tribbles" -ohjelmassa käydään ehdottomasti kauppaa, kauppias kaveri yrittää myydä kolikkopelejä!
@Ryan Tämä on oikeastaan hyvin marxilaisen ideologian mukaista, Roddenberry ilmeisesti piti melko vähän - "kapitalisti" tuhosi kapitalismin kehittämällä Perimmäistä konetta ja antaen täten todellisen sosialismin (myöhemmin nimeltään "kommunismi") tapahtuman (vaikka toistin onvarmasti parempi TUM: lle kuin loimisäädin; ehkä se oli yksi tekniikoista, jotka hankittiin kaupankäynnillä ET: n kanssa?).Todellinen ironia on, että Marx kutsuisi Roddenberryä utopistiksi, jolla ei ole liiketoimintaa puhumasta tosi sosialismista, koska kukaan ei voi kuvitella sosialismi: P
Mielestäni asenne kaupankäyntiin ja rahaan muistuttaa enemmän: ”Makea!Tein tämän suuren saavutuksen federaatiosta!Voi ja ansaitsin myös rahaa ..... siistiä.Joka tapauksessa, iso saavutus !!! ”Raha on jättänyt ihmiskunnan keskipisteen hallitsevaksi motivaatioksi itsensä parantamisen takana.
#2
+82
Zypher
2011-01-21 08:54:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Star Trek -universumissa oli ehdottomasti rahajärjestelmä. Se oli luottopohjainen järjestelmä (helvetti jopa rahayksikköä kutsuttiin Federation Creditiksi).

Näit tämän erityisesti DS-9-sarjassa, jossa sillä oli merkittävämpi rooli (samoin kuin Ferengillä) kaupassa. Vielä nykyäänkin siirrymme tämän tyyppiseen järjestelmään pankki- ja luottokorteilla, vaikka käteinen on edelleen kelvollinen valuutan muoto. Sinun on myös pidettävä mielessä, että suurin osa näistä sarjoista on asetettu sotilasaluksille, joissa on paljon vähemmän tarvetta saada rahaa ollenkaan.

Vaikka he olivatkin niukan postin aikoina, rahaa käytettiin edelleen - mikä on kuvattu yllä mainitussa wikipedia-artikkelissa.

Näiden käyttötarkoitusten tarkoitus on:

  • vaihtokauppatyökalu Yhdistyneiden planeettojen federaation ja muiden hallitusten välillä
  • keino sisäisen Yhdistyneiden planeettojen federaatio
  • tapa federaation kansalaisille vaihtaa esineitä, joita ei voida jäljitellä
Lisäksi riippuen siitä, kuinka vakavasti otat J.J.: n vaelluksen osana kaanonia, ... alussa baarissa, Kirk kertoo baarimestarille "hänen [Uhuran] juomansa on minulla". Tämä tarkoittaa, että Kirk aikoo maksaa juomastaan, mikä tarkoittaa jonkinlaista valuuttaa, ergo, EI käteisyhtiö.
Se on rahaton yhteiskunta kaikin tavoin. Nykyään voimme käyttää luottokortteja, mutta yhteiskuntamme perustuu edelleen vaurauden kasautumiseen. Kun taas federaation yhteiskuntia ei ohjaa kapitalismi. Tarvitset edelleen taloudellisen järjestelmän resurssien jakamiseen, joten hyvityksiä käytetään valuuttana kaupoissa ja resurssien ja palveluiden suhteellisen arvon mittaamisessa. Kullekin Feddy-kansalaiselle myönnetyt hyvitykset perustuvat todennäköisesti heidän tarpeisiinsa (perhekoko / huollettavien määrä / asuinpaikka) eikä ammattiin / sijoitukseen.
Jopa DS9: ssä mainittiin, että rahaa käytettiin, mutta liitto ei niin paljon. Minun pitäisi metsästää jakso, mutta muistan, että Sisko piti kerran Quarkin pään yli mahdollisuutta periä vuokraus baaristaan ​​- tarkoittaen, että he eivät olleet veloittaneet häntä koko ajan. Mutta siellä oli ehdottomasti Deep Space 9 -talous, ja Quark oli taloudellinen johtaja tässä yhteisössä. Sarjan lopussa voitiin tulkita, että Ferengi-allianssi on siirtymässä federaation käteisrahan taloudelliseen suuntaan.
Star Trek 2: n Genesis-esittelyvideossa on myös rivi, jossa Carol Marcus pyytää Starfleetiä rahoittamaan lisätutkimuksia. Oletettavasti tämä viittaa jonkinlaiseen resurssien kohdentamiseen, kuten sanot.
#3
+62
Chris B. Behrens
2011-09-03 01:32:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Star Trekin kopiointiteknologia tyhjentää .... niukkuuden"

Ei niin. Tämä keskustelu on kulutusrituaali kaikille Econ-päämiehille. Vaikka monet asiat lakkaavat olemasta niukkoja, kun pääset messinkipeleihin, kopiokone ei ole läheskään niin häiritsevä kuin luulisi.

Ensinnäkin, kopiokone tarvitsee virtaa toimiakseen, joten kaikki siihen liittyvä perinteisen energiantuotannon on vielä tapahduttava. Vaikka tämä onkin super-super-anti-asia-voima, jonkun on silti suunniteltava, luotava ja hallinnoitava sitä jossain määrin.

Ensinnäkin jonkun on suunniteltava kopiokoneen edustama henkinen omaisuus. kuviot, ala Thingiverse. Ihmiset saattavat tehdä pieniä asioita ilmaiseksi, mutta esimerkiksi monimutkainen, kuten phaser, vaatisi huomattavan vähän aikaa ja vaivaa.

Kaiken kaikkiaan on tiettyjä tuotteita, joiden niukkuus on kaikki tämä, ennen kaikkea kiinteistö, ei vaikuta siihen.

Neljänneksi kaikki ihmispalvelut, jotka eivät ole valmistustuotteita, kuuluvat edelleen. Vaikka saatkin holografisen lääkärin, entä taiteelliset esitykset ja teokset? Ehkä robotit tulevat pelaamaan täällä, mutta niin kauan kuin ihmiset ovat asiakkaita, ihmiset tietyssä määrin tarjoavat palveluja. Historioitsijat? Opettajat? Tutkijat?

Viidenneksi, on selvää, että on olemassa kohteita, jotka ovat replikaation mittakaavan ulkopuolella. DS9 oli täynnä kiduksia lastialuksilla ... oletettavasti se, mitä rahtilaivat kuljettavat, ei ole toistettavissa tai ainakaan taloudellisesti.

Harkitse, olisiko sinulla kopiokone juuri nyt ja voisitko kopioida minkä tahansa esine. Riippumatta kohteen markkina-arvosta (esimerkiksi kopioimalla timantteja), onko mahdollista valmistaa esine, joka voisi maksaa vuokrasi / asuntolainasi? Todennäköisesti ei.

Kopiokone olisi suuri siuna ja edistäisi valtavaa vaurauden kasvua koko yhteiskunnalle, mutta ihmisillä olisi silti työpaikkoja, rahaa ja kauppaa.

Minusta tuntui aina, että liitto ei ollut kehittynyt kaupan ulkopuolelle, vaan että se oli valtavan, käsittämättömän varakas . Kun olet äärimmäisen varakas, voit teeskennellä olevasi aineellisten huolenaiheiden ulkopuolella - kun olet köyhä, sinulle on selvää, että et ole.

Erinomainen vastaus, erittäin hyvin ja selvästi selitetty.
"oletettavasti se, mitä rahtialukset kuljettavat, ei ole toistettavissa tai ainakaan taloudellisesti niin" - Aivan. On monia asioita, joiden tiedetään olevan täysin toistamattomia - esimerkiksi antiaine. Jopa replikoitavien kohteiden kohdalla usein toistetaan, että saadaan huonompi tuote; se on kelvollinen, mutta kopioitu ruoka tai juoma ei maistu yhtä hyvältä kuin todelliset jutut, ja muilla replikoiduilla orgaanisilla aineilla on havaittavia eroja (on epätodennäköistä, että replikaattori pystyisi toistamaan ikääntyneen antiikin Stradivarius-viulun, vaikka yhdessä TNG-jaksossa se viittaa viuluihin mahdollista).
Joten vaikka replikaattorit olisivat olemassa, todelliselle on aina markkinat; aitoja soittimia käsin lyötyinä tai käsin veistettyinä, aitoja urheiluvälineitä (erityisesti keräilytuotteita, kuten Siskon baseball-muistoesineitä), aitoa skotlantilaista tai veriviiniä (Picardin perhe on esimerkiksi viininvalmistaja; jos kopioitavat tavarat voisivat verrata, ne eivät häiritsisi), todelliset Kava-juuret jne. jne.
Tämä konsepti on vain yksi askel pitkällä automaatiokäyrällä, joka alkoi teollisen vallankumouksen myötä. Kun tuote tekee harppauksen valmistettavaksi automaattisilla keinoilla, näet pudotuksen sekä hinnassa että laadussa - KOSKA tuote on niin paljon halvempi, ihmiset ovat valmiita suvaitsemaan alhaisemman laatutason. Joissakin tuotteissa laatutaso palautuu käsityönä, mutta toisissa ei ole koskaan, ei edes kaikkia näitä vuosia myöhemmin. Näille tuotteille riittävän hyvä on tarpeeksi hyvä - mutta se ei sulje pois rajoitetumpaa kysyntää korkealaatuisemmille versioille.
Kopiokoneet eivät mitätöi kaikkien asioiden niukkuutta, mutta se mitätöi useimpien asioiden niukkuuden siihen pisteeseen, että tavallisella ihmisellä ei olisi tarvetta mallintaa elämäänsä varallisuuden kasautumisen ympärille. Tätä voi olla joillekin ihmisille vaikea ymmärtää juuri nyt, mutta jopa kapitalistisissa yhteiskunnissamme on monia ihmisiä, jotka työskentelevät ilmaiseksi. Ainoa syy, miksi useammat ihmiset eivät tee tätä, johtuu siitä, että kaikki maksaa edelleen rahaa (ruoka, asuminen, koulutus, kuljetus jne.). Mutta automaatio, replikointi ja halpa energia eliminoivat suuren osan tästä.
Tämä on poikkeuksellinen, tykin ylimääräinen vastaus! Kolmas asia on varsin provosoiva: miten saavutetaan paremmilla asuintiloilla? Saavatko kaikki paikan rannalla vai tuleeko se jonkin muun, ei-rahallisen etuoikeuden kautta? Myös neljäs kohtaasi on hyvä. Vaikka on totta, että ihmiset ovat halukkaita työskentelemään tulevaisuudessa enemmän kuin rahaa (vielä nyt - katsokaa avoimen lähdekoodin ohjelmistoja), entä ne, jotka pystyvät tekemään vain vähäisempiä töitä, kuten kaivostoimintaa tai rakentamista (molemmat ovat olemassa universumissa) )? Mille he työskentelevät?
+1 Erinomainen vastaus. Huomaa, että DS9: n rahtialukset ovat saattaneet kuljettaa toistettavaa lastia; DS9 on reuna-alue, joka tarjoaa kauppareittejä useille suurimmille liittovaltion ulkopuolisille (ja näin ollen muille kuin replikaattoreihin perustuville) voimille.
Joten mitä sanot, että kommunismi toimii riittävästi rahaa?
Tämä on itse asiassa iso kysymys taloustieteessä ja aihe, josta kokonaisia ​​kirjoja, todellakin, kokonaisia ​​uria on tehty. Lyhyt vastaus on kieltävä - luonnolliset kokeet, kuten Itä- ja Länsi-Saksa sekä Pohjois- ja Etelä-Korea, osoittavat, että kommunismin ongelma on sinänsä kommunismi eikä mikään ulkopuolinen tekijä. Pitkä vastaus on, että kun otetaan huomioon tietty hajauttaminen ja varttaminen vapaiden markkinoiden järjestelmällä, kuten Kiinassa näet, voit valitettavasti ylläpitää kommunistisen järjestelmän despotista luonnetta ainakin pitkään.
Ainakin toinen kohta on pätemätön [avoimen lähdekoodin liikkeen] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Open_source_movement) takia, esimerkiksi [Ubuntu] (http: //en.wikipedia. org / wiki / Ubuntu_ (käyttöjärjestelmä)) (hyvin, yleensä Linux), [Firefox] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Firefox), [LibreOffice] (http://fi.wikipedia.org/ wiki / LibreOffice) ja muut. Ympärillä on aina _ ihmisiä, jotka ovat valmiita työskentelemään suurten projektien parissa vapaa-ajallaan. Ja todennäköisesti vieläkin enemmän heistä "itseään parantavassa" yhteiskunnassa, kuten federaatio.
Avoin lähdekoodi ei ole korvannut kaikkia kaupallisia ohjelmistoja. Eikä kaikki avoimen lähdekoodin ohjelmistot ole ilmaisia. Ihmisillä on aina aineellisia ongelmia, ja näiden ongelmien ratkaiseminen helpottaa aina laajennetun henkisen työn tekemistä. Näiden ongelmien ratkaiseminen tarkoittaa, että ajan ei tarvitse olla VARA.
Energia on replikaattoreiden ensisijainen mittayksikkö. Kappaleen valmistaminen vie vähintään e = mc2 energiaa, sekä siihen liittyvä henkinen omaisuus (suunnitelma / tiedot sen rakentamisesta). Star Trekin energialähteet ovat samat kuin meidän - aurinko, ydin jne. Heidän on valmistettava antimateriaalinsa - joka tuhlaa paljon energiaa - ja sitten käytettävä sitä energian VARASTOINTIKESKUKSENA (ts. polttoaine). Mistä he saavat tuon antiaineen? Erilaiset energialähteet, kuten aurinko, vuorovesi, tuuli, ydinvoima (fissio ja fuusio), geolämpö ja muut lähteet, ovat kaikki kaanonisia.
Tämä tarkoittaa, että heidän taloutensa perustuu ensisijaisesti energiayksikköihin. Liittovaltion luottokortti on yhtä suuri kuin tietty määrä energiaa. Se, että sillä käydään kauppaa myös muille kuin liittovaltion yksiköille, osoittaa vain rahan hyödyllisyyden.
Arthur C. Clarke sanoi "tulevaisuudessa rahayksikkö on kilowattitunti".
"onko olemassa esine, jonka voisit valmistaa ja joka voisi maksaa vuokrasi / asuntolainasi?" Toki talo. Verrattuna nykypäivän "ei samaan, mutta eräänlaiseen" analogiseen 3D-tulostukseen pienet talot voidaan koota noin 5000 dollaria (todellakin viisi tuhatta dollaria). Pelataan sääntöjesi mukaan ja oletetaan vain kustannusten muutokset; unohtamalla kiinteistövero / vakuutus / jne., 5000 dollaria 20 vuoden ajan 5%: n korolla on jotain 30,50 dollaria kuukaudessa. Jopa viiden vuoden laina on hieman yli 92 dollaria kuukaudessa. Econ 101 -argumentin ongelma on, että siinä oletetaan liian vähän sosiaalista uudelleenjärjestelyä paradigman muutoksen edessä.
Mutta kaikki muut voivat valmistaa saman talon, joten olet taas samassa veneessä. Toisin sanoen, ellei tapaa valmistaa taloja on erityisen arvokasta - olet käsityöläinen kodinrakentaja.
FWIW-kultapuristettua latinaa ei voida kanonisesti kopioida, minkä vuoksi Ferrengi käyttää sitä valuuttana. Eräässä romaanissa Wesleyn kämppäkaverin oli löydettävä tapa kiertää tämä rajoitus, mikä laukaisi vastauksen samalla tasolla kuin olisimme löytäneet tavan väärentää paperirahaa, mutta vain väliaikaisesti (se oli olennaisesti "keiju kultaa" ja muuttui takaisin) ja kirjana se ei ole kanoninen.
Näiden ottaminen yksitellen: 1. Suunnittelu tehdään niin, ettei sen tarvitse jatkua. Lisälähteiden rakentaminen riippuu tarpeesta. 2. Upouusien asioiden osalta kyllä. Kuitenkin universumissa, jossa kaikki tarpeesi hoidetaan tietyllä määrällä ihmisiä, tutkitaan asioita vain siksi, että se on mielenkiintoista. IP: llä ei ole enää merkitystä, koska rahaa ei enää tarvita. Ainoa välttämätön asia saattaa olla löydön attribuution ylläpitäminen. Tässä galaksissa on noin 200 miljardia aurinkokuntaa. Universumissa he voivat rakentaa tiloja elää melkein missä tahansa. Maata ei enää ole niukasti.
4. Taiteilijat luovat koska haluavat - minkä vuoksi tänä päivänä löydät joukon heistä kaduilta. Historioitsijat / opettajat = tietokoneet. Tutkijat - katso # 2 yllä. En löydä mitään todellista syytä sille paitsi että kirjailijat kokivat tarvitsevansa siirtää rahtia ympäriinsä. Tässä tapauksessa nuo alukset eivät kuvasta tilanteen todellisuutta ... Elleivät ne ole täynnä kopiolaitteita ... Edelleen: Minulla ei olisi asuntolainaa tai vuokraa, jos replikoin oman taloni. Pankki ei omista sitä. Koko ajatus "omistuksesta" muuttuisi todennäköisesti radikaalisti.
Maa sinänsä ei ole niukka. Maa, joka on lähellä toivottavaa kehitystä, on. Maa sinänsä ei ole niukkaa NYT.
@Izkata Sinulta puuttuu asia.Avoimen lähdekoodin / ilmainen ohjelmisto * ei ole ilmainen *.Se on edelleen niukka.Se tarvitsee edelleen työvoimaa.Se tarvitsee edelleen jakelua.Se tarvitsee edelleen dokumentaatiota, koulutusta.Jos yksi henkilö päättää auttaa Firefoxia, hän ei voi käyttää samaa aikaa auttaa myös Linuxissa.Sitä niukkuus tarkoittaa - et voi syödä kakkusi kahdesti.Pelkästään siksi, että lopputuotetta ei myydä rahalla, se ei tee siitä ilmaista - se tarkoittaa silti, ettet luonut sen sijaan jotain muuta, tyypillistä vaihtoehtoisten kustannusten tapausta.
@StarPilot Ei Star Trekin toistimille.He eivät luo ainetta ollenkaan - he kokoavat sen uudelleen.Siksi he harjoittavat edelleen maataloutta ja kaivostoimintaa - he tarvitsevat raaka-aineita.Edes valmistuksessa replikaattoreita ei käytetä kaikkialla ylivoimaisesti - ne ovat erittäin merkittäviä Tähtilaivaston tähtialuksissa, mutta samoja aluksia * ei * replikoida (vaikka oletettavasti on olemassa paljon replikoituja osia, joista ne on rakennettu, vaikkakaan eiyksinomaan).Ja ne ovat täydellisiä tähtialuksille - parempi kuljettaa raaka-aineita, jotka voit muotoilla mihin tahansa varaosaan kuin tuhansia varaosia.
@Luaan Huomaa, että toinen asia, johon vastasin, oli yksinkertainen vs. monimutkainen ero.Esimerkkini ovat monimutkaisia asioita, joihin vastauksen mukaan on epätodennäköistä niiden monimutkaisuuden vuoksi verrattuna yksinkertaisiin asioihin.
@Luaan [Katso tämä kysymys] (http://scifi.stackexchange.com/questions/11280/how-can-replicators-work-without-mass-energy-conversion), joka lainaa TNG Writersin teknisen käsikirjan - replikaattorit_voi_ suoraa aineen / energian muuntamista, mutta se on oletettavasti vähemmän tehokasta kuin olemassa olevan aineen uudelleenkäyttö.
@Luaan, on kaanon, että ne luovat ainetta energian muuntamisen avulla.Kuljettajat skannaavat, hajottavat aineen atomeiksi, muuttavat atomit energiaksi, "säteilevät" sen energian kohdepaikkaan, muuntavat sen energiaksi aineeksi, kokoavat "säteilevän" kohteen atomin atomi kerrallaan, hajottavat uudelleen hajonnut atomit ja päättyvätalkuperäisen kohteen lähes kaksoiskappaleella.Kopiokoneet tekevät osan tästä prosessista: He ottavat tietyn kohdekuvion, vetävät energian lähteestään, luovat ainetta atomilta atomiin, sitovat ne oikeisiin kuvioihin ja luovat lähes täydellisen kopion alkuperäisestä kohdekuviosta.
@Luaan myöhemmin he päivittivät tekniikan, joka antoi jäljentäjille mahdollisuuden "käyttää raaka-ainetta" lyhentämään äärimmäistä energiaa, joka rakennettiin jokaisen kohteen puhtaasti energian avulla.Tämä ennakko hyvitetään Spockille, kun hän palveli tiedepäällikkönä TOS: n aikana.Se oli vain yksi hänen monista pienistä henkilökohtaisista projekteistaan, joihin hän piti itsensä kiireisenä, kun he olivat rohkeasti ympäri galaksia.
@StarPilot Totuus on, että on melko typerä idea tehdä jotain energiasta, jos pystyt tekemään sen aineesta.Varsinkin kun käytät antiaine-reaktoreita kyseisen energian "luomiseen" - tuhlaat vain valtavia määriä energiaa aineen muuttamiseksi taas energiaksi aineeksi, jopa fuusion ja fissioiden avulla raudan muuntamiseksi haluamallesi tasolle.Mutta olet oikeassa, TOS: n ja TNG: n välillä on ollut paljon muutoksia maapallon ja federaation ominaisuuksissa sekä niiden taloudessa, kulttuurissa jne .;nämä kaksi ovat hyvin erilaisia universumeja.
@Izkata: "Ympärillä on aina ihmisiä, jotka ovat valmiita työskentelemään suurissa projekteissa vapaa-ajallaan."Totta joillekin projekteille, mutta ei kaikille projekteille.Yritä vain avata lähdekoodisi pysäytetystä putkistosta.Kaikki haluavat olla pelin testaajia, mutta harvat ovat halukkaita oppimaan C: n kirjoittamaan ne.Aina tulee olemaan tylsiä, mutta tarvittavia hankkeita, jotka vaativat enemmän kannustimia kuin rakkautta tällaiseen työhön.Rahan tarve tai jokin muu maksutapa on siis tehty.
@MarkRipley Puhumattakaan siitä, että jokainen * ajattelee * haluavansa olla pelin testaaja.Varsinainen työ on melko tylsiä ja kovaa.Ihmiset haluavat pelata pelejä, ja on tietysti houkuttelevaa pelata peliä ennen ketään muuta tai pelata eri versioita pelistä, koska ideat täsmennetään ja hylätään.Viimeaikainen "Early Access" -ilmiö osoittaa selvästi, että vetoomus voi nopeasti kadota huolimatta siitä, että monien Early Access -pelien laatu näyttää olevan paljon korkeampaa kuin joillakin oikein julkaistuilla nimikkeillä :)
Tässä on hauska juttu tästä: http://www.nationalreview.com/article/445938/jobs-prosperity-capitalism-should-focus-latter.
@Luaan Sinun on kuljetettava tuo materiaali tähtialuksella tai säilytystila on oltava käytettävissä avaruusasemalla.Siksi he yleensä vain kulkevat suoraan kohti energiaa aineen polkua ST: ssä, tämän universumin kaikissa sukupolvissa.Koska tilaa on rajoitetusti.Ne saavat enemmän tallennustilaa käyttämällä vain energiaa kuluttavia kopiokoneita.Muista, mitä pienempi alus, sitä pienempi loimikenttä tarvitaan sen siirtämiseen.Mitä pienempi loimikenttä, sitä vähemmän energiaa tarvitaan luomiseen.
Toisaalta @Luaan Planetside -laitoksilla on todennäköisesti paljon varastotilaa.He todennäköisesti käyttävät halvempaa replikointimuotoa, vetämällä raaka-aineesta ja käyttämällä sitä halutun kohdeobjektin uudelleen luomisessa.Tavaroita liikkuvien lastialusten --- esineitä, joita ei toisteta, pidettäisiin "ylellisyystuotteina".Puutarhassa "luonnollisesti" kasvatettuja vihanneksia, jotka lähetetään maailmoihin, jotka ovat rajoittaneet paikallista maataloutta, pidettäisiin "ylellisyydessä" samojen vihannesten kanssa, jotka sylkivät kopiokoneeseen.Ajattele orgaanista tai teollista maataloutta.
@StarPilot Ja siinä olet väärässä.Aine on yhtä tiivistettyä kuin energia tavallisissa olosuhteissa, ja sitä on helppo käsitellä (laita se vain laatikkoon).Liittovaltion avaruusalukset käyttävät voimaan aine-antimatter-reaktoreita, joiden energiatiheys on * pienempi * kuin normaalilla aineella (koska noin puolet energiasta menetetään neutriineinä), ja niiden polttoaine on hyvin haihtuvaa ja vaikeasti käsiteltävää.Suurin ongelma, jonka sinulla on, on * oikeat * materiaalit, mutta se ratkaistaan joka tapauksessa muuntavien replikaattorien kanssa - käytät vain sopivinta aineen muotoa ja vaihdat sen mihin tahansa tarvitsemasi.
Uskon, että henkisen omaisuuden kustannuksia koskeva väite on puutteellinen.Kun sinulla on toimiva malli, se leviää nopeasti ja jos se on erittäin hyvä, siitä tulee kaikkialla.Näissä olosuhteissa innovaatio on hidasta ja tavalliset, yhtenäiset mallit ovat yleisiä.Innovaation osalta taloudelliset edut eivät ole yhtä sovellettavissa niukkuuden jälkeisessä taloudessa, joten oletettavasti sosiaalisista eduista (esimerkiksi maine ja / tai asema) tulisi hallitseva motivaattori.Ja loppujen lopuksi, kun suurin osa tarpeista on hoidettu, mitä muuta aiot tehdä ajastasi?Syntyneiden innovaattoreiden on tehtävä innovaatioita.
#4
+17
Omega Centauri
2011-01-21 10:40:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta rahan olemattomuus (tai melkein niin) on jyrkässä ristiriidassa päähenkilöiden suosikkiharrastuksen - pokerin kanssa. Pokerin on vaikea kuvitella olevan sama peli, jos pelimerkit ovat vain merkityksettömiä merkkejä.

Pockerin psykologia edellyttää, että sillä on merkittävä "iho pelissä". Jos menetät vain merkityksettömiä pelimerkkejä, sen sijaan, että maksat kuukausittaisen maksun, jos bluffisi kutsutaan, on paljon helpompaa kuvitella itseluottamusta. Toki heillä on teoreettinen käsitys rahasta, mutta se ei ole sama asia kuin rahan ymmärtäminen jonkun, joka kamppailee vuokran maksamisesta.

Pelimerkit edustivat ellei rahaa ... mitä? Voi, fanfileet mahdollisuudet siinä ajavat mielen! ;)
Vaikka heillä ei olisi lompakoita, maailmankaikkeudessa oli rahaa, joten se ei olisi heidän mielestään vieras käsite.
Muistan pari kertaa, kun pokeripöydissä puhuttiin "kuukausipalkan menettämisestä", ainakin juniorivirkailijoiden peleistä - lähinnä kuitenkin ohimennen.
Olen aina olettanut, että ne edustavat replikaattoria tai energian annoksia. He ovat eristetyllä tähtialuksella, joka viettää pitkiä aikoja syvässä avaruudessa. Enterprise on tietysti suunniteltu kattamaan kaikkien sen Starfleet-laivaston ja muiden kuin Starfleet-matkustajien energiantarpeet, mutta holodeckeja, kopiokoneita ja aluksen kriittisiä komponentteja varten on silti rajoitettu määrä energiaa. Joten tarvitset tavan annostella käytettävissä olevaa energiaa virkistyskäyttöön. Tämä tarkoittaa luultavasti sitä, että kaikille aluksella oleville on jaettu sama määrä mahdollisesti siirrettäviä luottoja kuukaudessa energiankäyttöä varten.
Pelimerkit olivat ilmeisesti holodeck-aikaa.
Eikö tämä tarkoita sitä, että kaikki pelaaminen, joka ei tuota rahaa lopputuloksellesi, olisi tylsää? Vaikka en pelaa pokeria, olen henkilökohtaisesti täysin eri mieltä, ja tykkään pelata useita muita (sekä virtuaalisia että ei-virtuaalisia) pelejä. Nautin suuresti niistä, vaikka oikean rahan pelaaminen pilaa minulle hauskanpidon.
Olen @O.R.Mapperin kanssa. Eikö kukaan teistä ole pelannut koripalloa ystävienne kanssa huvin vuoksi? Useimpiin kilpailuihin ei liity rahapalkintoja. Helvetti, olen tehnyt juuri tämän asian: pelannut pokeria ilman vedonlyöntiä. Pelimerkit ovat vain seuraamaan kuka voittaa.
Ainakin yhdessä jaksossa mainittiin kuukauden arvoinen jonkinlainen työ, puhdistus mahdollisesti, mutta en muista mitä tarkalleen.
Olen pelannut pokeria käyttämällä pelimerkkejä, joita ei ollut sidottu rahaan paljon kertaa.Pelaat vain "pisteitä", kuten pelaisit missä tahansa muussa lautapelissä.Se toimii hyvin, kunnes joku "ostaa" takaisin turhaan, pilalla kaiken.
@DCShannon on kuitenkin mielenkiintoista, että ihmiset pelaavat pokeria paljon eri tavalla, kun oikeaa rahaa ei ole linjalla.
#5
+12
Mike Scott
2011-01-21 12:58:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi: Koska Gene Rodenberry halusi osoittaa, että federaatio oli parempi paikka kuin nykyaikainen Amerikka, ja se oli yksi tapa, jolla hän päätti tehdä sen.

Kuinka: Hän kirjoitti käsikirjoitukset tällä tavalla .

Luulen, että hän etsii selitystä tykille
Hän saattaa etsiä sellaista, mutta se ei tarkoita, että hänen pitäisi saada sellainen. Suurimmalla osalla tällaisista kysymyksistä ei ole kaanonissa olevia selityksiä, joilla on todella järkevää, ja tämä ei ole poikkeus - ne ovat asioita, jotka ovat fiktiossa juoni-laitteina tai hienoina ideoina, eivät yhtä hyvin, vaikka ulospäin tehdytkin ekstrapolaatiot. Jos Gene Roddenberry todella osaisi johtaa rahatonta yhteiskuntaa, hän keräisi taloustieteen Nobel-palkinnon, ei tuottaisi televisio-ohjelmaa.
Kuten oikeat vastaukset osoittavat tässä, kaanonissa on selitys.
+1 - utopiat ovat helppoja, kun ohjaat kertomusta
#6
+12
Robert Brim
2011-02-23 20:28:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On mielenkiintoista huomata myös, että yhdessä elokuvissa ( Star Trek IV: The Voyage Home ; eli valaita sisältävä) Kirk toteaa , että heillä ei ole rahaa tulevaisuus.

#7
+10
Jimmie Ray Giboney
2013-03-15 11:35:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni Gene tarkoitti "käteisvapaata yhteiskuntaa", koska kaikki rahat ovat virtuaalisia eikä fyysisiä. Säästä keräilijöiden edelleen keräämistä antiikeista. Uhuran oli ostettava Tribble Cyrano Jonesilta Federation Creditsin kanssa. Cyrano Jones oli kauppias. Harcourt Fenton Mudd, oli myös rahaa. Samat kuin kaivostyöläiset, joille hän toimitti nuo postimyynnin morsiamet. Kirk mainitsi myös vaurauden Horta-jaksossa. Varallisuus nostettiin jälleen esiin jaksosta, joka koski kuolemattomaa, joka omisti oman planeettansa. Siirtyminen sinne maksaa kuitenkin kuolemattomuutta. Varallisuuteen ym. Viitataan paljon. Rahaa ei näytetä koskaan ennen kuin Ferengit on tuotu yhtälöön. Älkäämme unohtako, että federaation edustajan tulisi käydä tuossa yhdellä planeetalla kerätäkseen fededien toiminnan! Heidän keksimää Ferengin valuuttamuotoa ei voida jäljitellä ja väärentää, nimittäin kultapainettua Latinumia. MUOKKAA: Muistatko, kun kapteeni Kirk puhui Scottyn kanssa "erottamisesta" ja "palkansaamisesta" siinä yhdessä jaksossa? Yhdestä näkökulmasta ihmiset, joilla on korkea-asteen koulutus, luulisi tietävän käteisrahasta joka tapauksessa osana koulutustaan. Mutta jos he eivät ole tottuneet kuluttamaan sitä tai näkemään sitä tai saamaan sen päivittäin, miksi he puhuisivat kuin tekisivät vielä? Myös mielenkiintoinen kohde, vaikka Sleeper Ship Botany Bayn selviytyneillä ei näyttäisi olevan rahapoliittisia huolenaiheita, Sleeper Ship Birdseyen ihmiset varmasti tekivät! Kapteenin Picardin täytyi ilmoittaa entiselle rikkaalle miehelle, koska hänen pankkitileillään ei ollut mitään korkoa, köyhä kaveri! Tiedän, että jaksot ovat vuosisatoja. Totean tässä, että kun olen lukenut lisää, näen nyt, että on jaksoja, jotka ovat ristiriidassa keskenään siitä, onko rahaa edelleen olemassa 23-luvulla ja sen jälkeen.

#8
+8
JohnWinkelman
2011-02-24 03:52:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muistan, että käsite "kuljettajahyvitykset" (esim. energian annostelu) on tuotu esiin yhdessä DS9-jaksossa. Kun otetaan huomioon, että replikaattoriteknologian avulla he voivat olennaisesti olla niukkuuden jälkeinen sivilisaatio, ihmisyhteiskunnan perustarvikkeita ei tarvitse ostaa - mutta se ei tarkoita, että halu tehdä niin olisi kadonnut.

#9
+8
KeithS
2011-09-29 21:11:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nykyisessä yhteiskunnassamme raha on arvovarasto, joka on riippumaton muista aineellisista hyödykkeistä. Erittäin makrotalouden näkökulmasta sen tarkoituksena on ennen kaikkea säännellä yksilöiden ja muiden yhteiskunnallisten yksiköiden (kuten hallitusten ja yritysten) mahdollisuutta saada käyttöön rajallisia, arvokkaita tavaroita tai palveluja kauppajärjestelmän kautta. Lähes kaikki moraalijärjestelmät tunnustavat, että et voi yksinkertaisesti ottaa kaikkea mitä haluat; jos kaikki tekisivät niin, ihmiskunta olisi kuluttanut maapallon resurssit kauan sitten. Valuutan toissijainen tarkoitus on tallentaa arvo kannettavaan muotoon. paperilappu, johon on kirjoitettu "100", on paljon kannettavampi ja kestävämpi kuin useimmat 100 dollarin arvot.

Raha ei kuitenkaan ole ainoa mahdollinen tai edes uskottava järjestelmä tavaroiden ja palveluiden tai muun arvon tallentaminen. Roddenberry ehdotti ensisijaisesti liikearvoon perustuvaa järjestelmää; inhimillinen ajattelu oli noussut pienen tarpeen hankkia vaurautta pidemmälle ja sen sijaan keskittynyt lajiensa parantamiseen lisääntyneen tiedon muodossa. Tämä liikearvo puolestaan ​​johtaa "niukkuuden jälkeiseen" talouteen; Kun tämän maailman 7 miljardin ihmisen ei tarvitse enää käyttää rahaa aseisiin toistensa tappamiseksi, käytettävissä on paljon aikaa, rahaa ja kykyjä keskittyä elämän parantamiseen yleensä (lääketiede, elintarviketuotanto, asuminen, ilmasto jne.) . Tällaisessa yhteiskunnassa sen jäsenillä ei olisi niin alkeellisia vetovoimia kuin ahneus.

Muita järjestelmiä on oletettu muissa sarjoissa, etenkin niissä, joissa resursseja on vähemmän kuin tavallisesti (Voyager) tai joissa kaupankäynti muiden kanssa kilpailut olivat tavallista yleisempiä (DS9). Latinum (kultaa muistuttava arvovarasto) ja hyvitykset (jotkut elektroniset arvovarastot, jotka muistuttavat pankkitaseesi lukua) nähdään laajalti kaupan välineenä, kun taas planeetalla tai kilpailujen välillä. Laajuus voidaan toisinaan nähdä myös "annoksen" synonyyminä, kuten "jäljennösluottona" tai "holodeck-hyvityksenä".

Muut Star Trek -sarjan rodut perustuvat luonnollisesti ihmisen ajattelun elementteihin, jotka on otettu puhtaimmillaan, kaupallisten järjestelmien kanssa. Vulcalaiset arvostavat logiikkaa ja järkeä niin suuresti, että ne tukahduttavat kaikki tunteet välttääkseen saastuttavan analyysin ja päätöksenteon. Kaanonissa ne olivat tärkein inspiraatio ihmisille "kehittyä", ja heillä todennäköisesti on samanlainen inhottavuus ahneudessa ja "ihanteellisen kommunismin" kannustamisessa, kuten me sitä kutsumme. Klingonit menevät melkein kokonaan toista tietä; barbaarit, jotka vetoavat alkeisiin vaistoihinsä, joita puhtaalta nihilismiltä suojaa vain vahva kunnian ja perheen tunne; yleensä oletetaan, että tavarat ja palvelut tuotetaan, pidetään alhaalla ja levitetään ylhäältä alas stalinistiseen tyyliin. Romulalaiset ovat Rooman valtakunnan mallia; erittäin poliittinen hallintojärjestelmä, joka voi selviytyä vain niin kauan kuin se voi valloittaa ja hyödyntää uusia maailmoja ja kansoja. Ferengit ovat ilmeisesti uber-kapitalisteja; vapaat markkinat ovat sinänsä jumaluus, ja metallirahat ovat kaikkialla heidän yhteiskunnassaan. TNG: n ja DS9: n kardassialaisista tuli "uusia romulalaisia" sen jälkeen, kun romulalaiset itse olivat perääntyneet puhtaasta valloituksesta antaakseen heille monimutkaisemman luonteen. Dominionilla ja heidän lapsirotuillaan on myös jonkin verran roomalaista vaikutusta, mutta perustajat itse ottavat lainaa superolennon arkkityypistä, niin voimakkaasti, että he ovat "kasvaneet" huolehtimaan pienempien olentojen kärsimyksistä. Aivan kuten klingonit, järjestelmä on ylhäältä alas; kaikki etenee perustajilta. Joskus nämä vastakkaiset rodut tuovat esiin ihmisen tummemman luonteen; esimerkiksi federaatio turvautuu itusodankäyntiin (tauti, joka on räätälöity perustajien poistamiseksi käytöstä ja tappamisesta) yrittäessään lopettaa Dominion-sodan.

#10
+7
scotty
2011-01-21 08:01:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että he vain kehittyivät sen yli, kohti jaloempia tarkoituksia. Picard oli aina yksi selittämässä sitä.

#11
+4
anoxm
2014-05-09 01:35:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helppo pääsy energiaan ja lähes ääretön resurssien luominen.

Rahataloutta ohjaavat perinteisesti resurssien harvinaisuus ja niiden hankintaan ja käyttöön tarvittava energia. Rahan ollessa epäsuora tapa muuntaa yksi resurssi toiseen.

Edistyneen teknologian avulla energia on niin halpaa, että sitä ei voida mitata, ja sitä voidaan käyttää resurssien luomiseen monistamisen ja muiden kehittyneiden valmistus- ja kaivostekniikoiden avulla. Koska kumpikaan energia tai resurssi ei ole harvinaista eikä sillä ole arvoa, ei tarvetta rahalle, ei vaihtokauppaa, ei tarvetta kaupalle.

Kenellä tahansa voi olla melkein mitä tahansa.

#12
+1
Christopher
2015-02-19 23:21:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Chris B. Behrensin alkuperäinen vastaus on paikalla. Kopiokoneet vähentäisivät suurta osaa siitä, mitä kutsumme taloudelliseksi niukkuudeksi, mutta sen tuottaminen vaatii silti energiaa ja ammattitaitoista työvoimaa sen ylläpitämiseksi / korjaamiseksi. Ja maa on ilmeisesti ja tulee aina olemaan rajallista, joten niukkaa.

Uskon, että Star Trekin talous mahdollistaa korkean elintason kaikille kansalaisille, koska ruoka, vaatteet ja monistettu teollisuusmateriaali turvakotiin halpa tuottaa, ellei ole ilmaista. Sinulla on kuitenkin edelleen niitä, jotka ansaitsevat vähemmän eri syistä, ja niitä, jotka ansaitsevat enemmän joidenkin arvostettujen ainutlaatuisten kykyjen tai kykyjen ansiosta. Sinulla olisi edelleen köyhyyttä, mutta ei sitä hirvittävää, joka liian usein vaivaa maailmaa tänään. Siellä olisi kiinteistöpuomeja ja rintakuvia, jotka syntyvät asuintilojen niukkuudesta ja sen suuresta kysynnästä. Kuvittelin, että 70-80% tuloista menisi maan ja energian käyttöön, koska kaikki muu olisi olennaisesti ilmaista / mielettömän halpaa.

Mikä ei muutu eikä koskaan muutu, on ihmisluonto.

Tämä on ristiriidassa sen kanssa, mitä tiedämme Star Trek -taloudesta.
Tässä vastauksessa on muutama ongelma. Epigenetics ja neurotiede kumoivat puhtaasti 'ihmisluonnon' väitteen. Ehdotan, että katsot sekä tohtori Robert Sapolskin että tohtori Gabor Maten luentoja ymmärryksen parantamiseksi. Mitä tulee jäljentimiin ... ei. Et tarvitse niitä. Tarvitaan runsaasti energiaa, elintarviketuotantoa, asumista, vaatteita, sairaanhoitoa, koulutusta, puhdasta vettä, puhdasta ilmaa ja liikennettä (muun muassa). Tällaista runsautta on tuotettu maapallolla jo vuosikymmenien ajan, ja meillä on kyky tehdä paljon enemmän vähemmällä.
Teknologia ja resurssit eivät koskaan olleet kysymyksemme ... ongelmamme ovat vanhentuneen sosioekonomisen järjestelmän jatkuvassa käytössä, joka näkee kaiken kustannustehokkuuden ja kannattavuuden näkökulmasta ... ei resurssien saatavuudesta ja siitä, mikä on saavutettavissa teknologisen tehokkuuden näkökulmastanäkökulmasta uusinta tiedettä käytettäessä. Voin vakuuttaa teille, että ruokaa tuotetaan jo valtavasti (riittää ruokkimaan 10 miljardia ihmistä vuodessa) - tuhlaamme vain yli 40% siitä estetiikan ja eläimille antamisen vuoksi. Energia: Maalämpö, aurinko ja tuuli - toteutettavissa vuosikymmenien ajan valtavasti.
@Deks En ole koskaan kuullut Dr.Mitä luentoja suosittelisit Sapolski tai Mate aikaisemmin, etkä tunne epigeneetiikkaa tai neurotieteitä?Googlen heidän nimensä, mutta minulla ei ole aavistustakaan minne mennä sieltä.Voitteko suositella mitään lukumateriaalia?Todella utelias, koska vetoaminen "ihmisluontoon" tuntuu minulle aina käsin heiluttamisen muodolta.
Varmasti ... voit aloittaa tällä: https://www.youtube.com/watch?v=Uwhihv2T5FA Ehdotan, että katsot koko juttua, mutta jos haluat päästä asiaankuuluvaan bittiin Sapolskin ja Maten kanssa, aloita 9 minuutin merkistä. Tietenkin on olemassa muuta materiaalia, jota voit käyttää verkossa molemmista näistä miehistä ... lähinnä youtubessa, kun he lähettävät luentonsa.
#13
  0
Deks
2016-11-21 02:25:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Niille, jotka eivät ehkä ole tietoisia siitä ... Gene Roddenberry osallistui useisiin Jacque Frescon Cybernation-seminaareihin (kuten sitä silloin kutsuttiin). Nykyään se on nimetty uudelleen nimellä "The Venus Project" ... ja Tämän projektin ydintä kutsutaan resurssipohjaiseksi taloudeksi.

Pohjimmiltaan se kuvaa siirtymistä rahattomaan yhteiskuntaan, jossa valuuttaa, kauppaa ja minkäänlaista orjuutta ei ole olemassa. Ja ennen kuin hylkäät sen fantasiana, pidä mielessä, että RBE perustuu teknologiaautomaatioon - nimittäin robotit, koneet ja algoritmit tekevät kaiken likaisen työn, kun taas ihmiset vapautuvat harjoittamaan korkeampia asioita.

Kaikki ihmiset altistuvat myös asiaankuuluvalle yleissivistävälle koulutukselle, kriittinen ajattelu ja ongelmanratkaisu. Omaisuuden, hallitusten jne. käsitteitä ei enää ole. Miksi? No, kun asut yhteiskunnassa, joka tuottaa tuotteita kysynnän mukaan tai joilla on asioita saatavana pyynnöstä, sinun ei tarvitse omistaa. p>

Teknologiamme (todellisessa maailmassa) ylitti tämän tason noin 40 vuotta sitten pitäisi kestää liian kauan kaikkien monimutkaisten yksityiskohtien tutkiminen, mutta riittää sanomaan, että Roddenberry perusti ajatuksensa rahattomasta federaatiosta resurssipohjaiseen talouteen.

Ette nimittäin vaadi loputtomia resursseja postin niukkuuden saamiseksi Katsokaa sitä tällä tavalla, ihmiskunta tuottaa nykyään tarpeeksi satoja yli 10 miljardin ruokintaan vuodessa, ja silti suuri osa tästä tuotteesta (yli 40%) heitetään pois vain sen perusteella, että se on esteettisesti epämiellyttävä (muuten ei ole mitään vikaa itse ruoan kanssa - sen edelleen ravitseva / syötävä) .Sitten paljon siitä menee eläinten ruokintaan (mikä on tarpeetonta, koska ihmisen biologia ei vaadi eläinproteiinia elämään tai menestymään - on riittävästi vertaisarviointitutkimuksia, jotka vahvistavat tämän btw: n ) ja sen vaikutukset ilmastoon koko eläinmaatalouden ansiosta (tuottaa valtavia määriä metaania, joka on jopa hiilidioksidipäästöjä huonompi, ja metaanipäästöt kattavat hyvän osan ilmastonmuutoslukuista).

Joka tapauksessa tarvitset vähyyden saavuttamiseksi runsautta (tai enemmän kuin tarpeeksi). Ja meillä oli kyky tehdä niin vuosikymmenien ajan. On valtava määrä geotermistä energiaa, joka voidaan kerätä kahdella tavalla. .. tulivuoria ja poraus syvälle maahan (olisi voitu tehdä 1950-luvulta lähtien, koska olemme tuottaneet synteettisiä timantteja siitä lähtien).

Meillä ei myöskään ole ongelmia asumisessa. .. liikkumiseen on enemmän kuin tarpeeksi. Pelkästään Yhdysvalloissa on tarpeeksi tyhjiä koteja jokaiselle kodittomalle noin 6 kertaa enemmän. EU: ssa on tarpeeksi asuntoja kullekin kodittomalle henkilölle 3 kertaa.

Kiina rakensi satoja uusia ja tyhjiä kaupunkeja vain 15 vuoden aikana.

Meillä on myös 3D-tulostimia, jotka pystyvät rakentamaan taloja noin 24 tunnissa tai puolet lyhyemmässä ajassa.

Miksi Trek-universumin ihmiset päättivät mennä tällä reitillä? Luultavasti useita tekijöitä: 1. Toinen maailmansota - katso vain, mitä sodat tekevät meille tosielämässä. Ensimmäinen yhteys vulkaaniin.

Oletan, että ihmiskunta päätti, että oli aika puhdistaa tekonsa ... ja heillä kesti 50 vuotta sodan, köyhyyden ja sairauksien hävittäminen (2 ilmoitusta kohden) Deanna troi - kerran TNG-sarjan aikana ja toisen kerran First Contact -elokuvan aikana - se oli elokuvassa, jonka hän tosiasiassa ilmoitti).

Muista nyt, että vaikka liitto muistuttaa jonkin verran RBE, se ei ole täysin toteutunut RBE, koska sillä on edelleen ihmisiä valta-asemissa, johtajia, vankiloita / "poliiseja" jne. järjestelmää säilytettiin TNG: lle, koska Roddenberry joko ei ymmärtänyt RBE: n täydellistä käsitettä ja miten se voisi toimia, tai kirjoittajat halusivat yksinkertaisesti pitää asiat jonkin verran suhteellisina - plus, Trek oli amerikkalaiselle TV: lle tehty show ... esitelty hyvin paljon kapitalistista kulttuuria.

Lisäksi Trekillä oli paljon kirjoittajia, joista monet heijastivat ideoitaan federaatioon nykyisestä päivästä lähtien (vaikka tällaisia ​​asioita ei yksinkertaisesti tapahtuisi tällaisessa yhteiskunnassa, kun otat huomioon pelin epigenetikan ja neurotieteen - mutta sitten taaskin monet kirjoittajat eivät tienneet noista asioista, ja katsomalla uudelleen paljon TNG: tä näen heidän tietämättömyytensä osoittavan - tietoa oli olemassa tuolloin, vaikka tosin oli tosin vaikeampaa päästä Internetin puutteen takia Aika).

TNG: n liitto edustaa joka tapauksessa mahdollista tulevaisuutta, jossa tiedettä ja tekniikkaa käytetään KAIKKIEN hyvinvointiin sekä planeetan suojeluun / säilyttämiseen ja jossa KAIKKI altistuu asiaankuuluva yleissivistävä koulutus (yleistyminen), kriittinen ajattelu (kyky kyseenalaistaa heille annetut tiedot, itsensä, oman kulttuurinsa, taustansa jne.) ja ongelmanratkaisu - tällaisilla henkilöillä ei teknisesti tarvitsisi johtajia tai politiikkaa, ja todellakin On Kauhistuttavasti todellisesta elämästä poliitikot EIVÄT ole ongelmanratkaisijoita (heidät koulutetaan pääasiassa politiikassa, ei asioissa, joita ihmiskunta ja planeetta tarvitsevat selviytymiseen, vaurauteen tai kestävyyteen).

Monet ihmiset väittävät, että me minulla ei ole tarvittavaa tietoa tai resursseja ongelmiemme ratkaisemiseksi ... mutta eivät myöskään olleet ongelmat jo pitkään 100 vuoden ajan - voin tarkentaa ja tarjota todisteita kiinnostuneille (luotettavista lähteistä).

Mutta pidä mielessä, että käytän tosielämän esimerkkejä esitellessäni, kuinka federaatio olisi voinut saavuttaa sen, mitä se teki.

Tosiasiassa sen, mitä näimme 2400-luvulla, olisi pitänyt tapahtua ainakin 23. - 24. päivään mennessä sen olisi pitänyt olla paljon edistyneempi, koska tieteen ja tekniikan kehitys tapahtuu nopeammin kuin eksponentiaalinen nopeus, sitä enemmän automaatiota integroidaan ja yhteiskunnasta tulee teknologisempaa ja tieteellisempää sen seurauksena. Useimmat ihmiset ajattelevat lineaarisesti, ja tämä on yksi syy siihen, miksi heidän on vaikea ajatella, että voisimme helposti siirtyä itse rahattomaan yhteiskuntaan - he ovat juuttuneet nykyiseen ajattelutapaan, koska se on kulttuuri, jossa he vartuin ja asuu tällä hetkellä.

#14
  0
WVR Spence WestVirginiaRebel
2020-01-04 11:12:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näyttää siltä, ​​että kopiokoneiden käyttöönotto on tapahtunut, ainakin Kirkin aikoina heillä tuntui olevan luottojärjestelmä. Yhdessä jaksossa hän kysyy Spockilta, kuinka paljon Starfleet on investoinut heidän koulutukseensa. & tietysti antaa Spockille tarkan numeron. Ja heillä on kauppapaikkoja, kauppiaita, kuten Cyrano Jones, myös mustat markkinat esimerkiksi kielletylle Romulan Alelle ja maanalainen latinopohjainen talous. Olemme myös nähneet DS9: ssä varsinkin, että Picardin First Contact -sanoista huolimatta ahneus ei ole kadonnut ihmisluonnosta.

Myöskään kopiolaitteiden kanssa ei ole aineellista niukkuutta, mutta kuten joku mainitsi, voi olla niukkuutta. omaperäisyys, luovuus uusien tuotteiden keksimisessä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...