Kysymys:
Oliko Kultainen polku dyynissä todella tarpeen?
Jorge Castro
2011-01-22 09:42:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritän ymmärtää syyn, miksi Leto III sulautui Dyyniin lapset -leivän hautajaisiin ja miksi hän oli niin sitoutunut kultaiseen polkuun.

Olen juuri saanut kolme ensimmäistä kirjaa ja pelkään, että olen unohtanut sen, miksi prescience on niin huono. wikipedia-artikkelin mukaan Leto halusi opettaa ihmiskunnalle pysähtymisen välttämiseksi niin paljon, että hän rankaisi heitä 3500 vuoden ajan olemalla julma keisari.

Minulle ei ole selvää, miten tämä todella säästää ihmiskuntaa? Kun otetaan huomioon Muad'Dibin pyhän sodan kauhut ja Leton hallitus, luulisi, että muutaman ennenaikaisen aateliston juokseminen ei olisi niin pahaa. Ja miksi hänen on sulautettava hiekkarohoon ja annettava sitten Sandwormien sukupuuttoon tämän saavuttamiseksi?

Tarkistin Dune and Dune Children -minisarjan siinä toivossa, että "made for TV" näkökulma yksinkertaistaisi selitystä Leton sitoutumiselle, mutta se ei myöskään tee hyvää selittääkseen sitä, se vain näyttää olevan uudelleenveto Leton puheista siitä, miksi polku on välttämätön.

Kuinka sinä tulit kutsumaan Jumalan keisaria "Leto III: ksi"? Olen samaa mieltä termistä, kun otetaan huomioon pikkulapsen Leto II: n murha, mutta huomaan, että ristiriita on ratkaistu.
Taaperoikä ei koskaan ollut herttua eikä koskaan hallinnut, joten ei ole oikein kutsua heitä Leto II: ksi.Ei-hallitsevien lasten numerointi on vain amerikkalainen asia.Jumalan keisari oli Leto II.
@OrangeDog - Uskon, että olen siitä epäselvästi loukkaantunut.Ystävällisin terveisin, PoloHoleSet I.
BTW, kirjassa ”Lapset dyyni”, joku viittasi Letoon Leto III: ksi, ja IIRC: n Alian papit pitivät sitä jumalanpilkana.
Seitsemän vastused:
#1
+77
user366
2011-01-22 10:22:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kultainen polku oli välttämätön johtuen tapahtumista, jotka näkyvät prescience-läpi ja jotka toteutuvat täysin vasta Chapterhouse: Dune : n jälkeen.

Ilman kultaista polkua ihmiskunta pysähtyy: se kasvaa yhä enemmän riippuvaiseksi melangeista ja Arrakisista, Spacing Guildista, Bene Gesseritistä ja muista tulevista voimista. Ymmärrä, että melangin hallinnan ja Kwisatz Haderach -jalostusohjelman avulla Dyyneuniversumin päävallat ohjaavat kirjaimellisesti ihmiskunnan jatkuvaa evoluutiota.

Molemmat Paul Muad'Dib ja Leto II ennakoivat ihmiskunnan lopullisen tuhoamisen. tuntematon voima itsetyytyväisyytensä vuoksi. Joten, Leto yrittää juurruttaa sellaista vihaa keskitetystä vallan rakenteesta, joka on ihmiskunnan pysähtymisen ydin, jotta ihmiset tekisivät kaikkensa "hajottaakseen": mennäkseen tunnetun maailmankaikkeuden kauimpiin ulottuviin välttääkseen sitoutumisen yhteen keskusviranomainen. Tämä saa vakiintuneet voimat menettämään otteensa ihmiskunnan etenemisestä ja tulevaisuudesta. maailmankaikkeudessa, joka lopulta tuhoaa heidät. Tämä sivuvaikutus toistetaan voimakkaasti sarjan kirjoittamattomassa viimeisessä luvussa, joka on myöhemmin sovitettu Dyynin metsästäjiin ja Dyynin hiekkamatoihin .

Siinä tuntematon voima käyttää prescient-muotoa havaitsemaan kaikki mahdolliset liikkeet, jotka ihmiset voivat tehdä, ja antaa sopivan laskurin. Eli jos tiedän mitä aiot tehdä ennen kuin teet sen, et voi koskaan voittaa minua. Kyvyn välttäminen ennaltaehkäisyssä antaa ihmiskunnalle mahdollisuuden taistella tuntemattomia voimia vastaan.

nyt haluan lukea koko sarjan uudelleen. Hyvä vastaus!
Prescientin näkymättömyyden kehitys ei ollut sironnan sivuvaikutus; se oli jotain, mitä Letolla tarkoituksella kasvatettiin. Jumalan keisarissa Sionan heräämisen aikana hän sanoo näin: "Mutta näin toisen asian! Et voi seurata minun jälkiäni!", Johon Leto vastaa: "Siksi sinun on kasvatettava ja säilytettävä tämä."
@technophile on täsmälleen oikea. Brutaalin tyrannian pääkohde on saada ihmiset yrittämään murhata hänet. Leto oli ennenaikainen, joten hän tiesi onnistuneensa, kun hän onnistui kasvattaa ihmisen, joka kykenee salamurhaan.
@technophile: n huono sanavalinta puolestani: Tarkoitin sen tarkoittavan sivuvaikutusta, jos tarkkailija tarkastelee sitä, eikä sitä, että se olisi ollut tahatonta. Kiinteä.
Tärkeää on myös se, että uusi standardi kykenee paremmin selviytymään erilaisista ympäristöistä ja on myös immuuni prescience itse, mikä vähentää niiden kykyä joutua hydraulisen despotismin alaiseksi ja siten niiden tuotteesta (mausteesta) on enemmän hyötyä ihmiskunnalle yleisesti niitä ei tuhota niin helposti, ja näin ollen niiden tuotetta (maustetta) voidaan tuottaa useammassa paikassa ilman, että prescience näkee sen.
@user366 Sana on "edellytys".
#2
+25
friggle
2014-02-12 09:22:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastaukset kysymyksiisi löydät kohdasta Dyynien Jumalan keisari , kun Leto II vie Sionan autiomaan.

Onko kultainen polku välttämätön? Hän kertoo Sionalle:

"Ilman minua ei olisi tähän mennessä ollut ihmisiä missään, kukaan missään. Ja polku sukupuuttoon oli hirvittävämpi kuin mielikuvituksesi."

Onko prescience todella niin huono? Hän antaa hänelle keskittyvän mauste-olemuksen ja tarkkailee hänen mausteen jälkeään miettien mitä hän kokee:

Hän kantaisi mukanaan ikuisesti myöhemmin selkeät nähtävyydet, äänet ja hajut. Etsivät koneet olisivat siellä, veren ja suoliston haju, kukkivat ihmiset urissaan, tietäen vain, etteivät he voi paeta. . . kun mekaaninen liike lähestyi koko ajan, lähemmäksi ja lähemmäksi ja lähemmäksi ... kovemmaksi ... kovemmaksi!

ja kun hän on herännyt, ja alkaa tulla sovittuun näkyjä:

kuten apokalyptisen näyn kauhistuttavat koneet, saalistaja voisi seurata kaikkia olentoja, jotka jättivät jäljet.

Leto II toteaa, että ihmislajit olisivat jo sukupuuttoon ilman häntä. Hänen hallitsevuutensa on estänyt tämän tapahtumasta, mutta hänen tavoitteensa poistaa prescience on suojella ihmiskuntaa ikuisesti tältä erityiseltä uhalta.

Brian Herbertin romaanit sekoittavat tämän asian. Uhka, josta hän on pelastanut heidät, ei ole ulkoinen, vaan se olisi tullut olemassa olevan imperiumin sisältä. Hänen tiukka hallintansa tunnettua maailmankaikkeutta vastaan ​​estää ihmisiä keksimästä tekniikkaa, joka antaa koneille ennenaikaisen kyvyn, kun he ovat edelleen haavoittuvia. Hänen jalostusohjelmansa varmistaa, ettei sitä voida koskaan käyttää, jos se keksitään.

Minulta iso +1 siitä, että olen ainoa vastaus, joka tosiasiassa lainaa Jumalan keisaria.
Eikö sen pitänyt olla Ixan-kelmi-metsästäjä-etsijä-koneita?Luulen, että mainittiin tällainen lisätieto ...
#3
+15
John Anderson
2011-09-06 06:24:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kultainen polku on ainoa tapa pelastaa ihmiskunta sukupuutolta.

Tällä on useita mahdollisia selityksiä yhdessä tai erillisinä. On sääli, että Herbert kuoli ennen kuin hän kirjoitti kaksi viimeistä erää. Nöyrä mielestäni hänen poikansa jää merkiltä.

Uskon, että kultaisen polun päätarkoitus on estää yksittäisiä voimia hallitsemasta ihmiskuntaa. Ihmiset ovat toistaiseksi levinneet maailmankaikkeudessa järjestelmällisen tuhon välttämiseksi ja että heitä ei hallita yksi resurssi tai kyky.

Näkymätön prescience on puolustusmekanismi, joka estää ennenaikaisia ​​tarkkailijoita hallitsemasta tulevaa ihmishistoriaa. Ixian-navigointilaite rikkoo Spacing Guild -monopolin avaruusmatkoilla. Tleilaxun "axlotl-säiliöt" estävät melange-monopolin. Lisäksi uudet maustematot voivat selviytyä monissa eri ympäristöissä.

Näyttää siltä, ​​että Herbert tarkoitti myös ajattelukoneiden paluuta, sukupuuttoon liittyvänä uhkana. Olisin pettynyt Herbertiin, jos se olisi ainoa kultaisen polun tarkoitus. Butlerin jihadin elossa olevat koneet pakenevat kaukaiselle maailmalle rakentamaan massiivisen avaruuslaivaston. Tuhansien vuosien rakentamisen aikana he palaavat hävittämään ihmiskunnan.

Kalakaiuttimien tarkoituksena on tulvata maailmankaikkeus sotilaallisella laajentumisella ja kohdata lopulta koneet. Pitkässä prosessissa ne muuttuvat Honored Matresiksi. Kunnioitetut Matresit vetäytyvät takaisin sulautuakseen Bene Gesseritiin.

Uskon pikemminkin, että lopullinen tuho tulee sisältä: ytimessä oleva mädäntyminen leviää ulospäin. Haluan, että kone-elementti on toissijainen, enkä välttämättä. Huomaa, että nykymaailmassa monia meistä ohjataan koneilla. Se tekee harvoista helpompaa hallita monia.

Älä aliarvioi vallan roolia. Ihmiset haluavat sitä enemmän kuin mikään muu. Harkonnenit edustavat vallanpitäjien pahinta mahdollisuutta. Uskon, että kultainen polku on mahdollisten lopullisen voiman lähteiden rikkominen.

#4
  0
Usul
2016-08-02 15:41:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä useimmista sanoista. Yksi yksinkertaisimmista selityksistä voi kuitenkin olla myös pätevä kohta. Ajatus itsensä toteuttavasta profetiasta on se, mitä Paavali loi ja mitä leto yritti välttää. Paavalin Jihad oli täysin turha ja johtui Paavalin ylimielisyydestä ajattelemalla, että hän pystyi hallitsemaan tulevaisuutta. Kun Leto kuvailee, miksi kultaista polkua tarvitaan, hän julistaa räikeästi, että hän haluaa luoda ennalta määrätystä kohtalosta vapaan maailman, jossa ei ole yhden miehen näkemystä. Tämä näyttää minusta sanovan, että prescience, kun otetaan huomioon Paavalin ääripää, on "ansa", kun hän toteaa ensimmäisen askeleen ansan välttämisessä tietävän sen olevan olemassa. Lyhyesti sanottuna kultainen polku on ihmiskunnan kohtaloa hallitsevan presciencen hävittäminen.

#5
-1
asawyer
2012-06-12 02:31:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doneen Jumalan keisarissa Moneo kuvaa kauhua, jonka kultainen polku välttää sanomasta, että se oli niin kauheaa, että tieto melkein tuhosi / tappoi hänet. Kehotan teitä jatkamaan lukemista! Se on upea sarja ja mielestäni se paranee vasta "Lasten"

jälkeen
Minun on oltava rehellinen.Luin koko ensimmäisen sarjan.En koskaan ymmärtänyt, mitä kultainen polku yritti välttää ja miten se välttyi, ennen kuin luin sen tällä foorumilla.Pelkkä sanominen "kuolet kaikki, jos en johda sinua 3500 vuoden ajan kohdellessasi sinua huonosti", ei ole tyydyttävää.
#6
-1
Frank Herbert Fan
2017-07-06 22:01:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prescience osoitti hänelle, että iksiläiset keksivät "kuolemakoneen", joka pyyhkäisi ihmiskunnan. Leto II peruuttaa tämän tulevan tapahtuman tuomalla imperiumin tiukasti hänen hallintaansa. Hallitsemalla maustetta ja Dyyniä hän hallitsee kaikkia ryhmiä ja heidän machinointiaan. Hän käyttää jalostusohjelmaa myös uuden ihmisen - immuunijärjestelmän prescientille. Hän ei näe Sionaa ja hänen jälkeläistään eikä kuolemakoneita. Tämä on kultaisen polun ydin. Hän uhrasi kaiken pelastaakseen kaikki. Hän ei ole tyranni, hän on marttyyri - todellinen sankari! Oma suosikki kuvitteellinen hahmoni. Ei mitään. Hän myös järjestää muuten oman murhansa ... ovela itsemurha loistavalta ja levottomalta olennolta. Huono Leto ... että sinulla on kaikki ja ei mitään. Uhri !!

En usko, että ihmiskunnan sukupuuttoon liittyvistä syistä keskusteltiin alkuperäisessä sarjassa.Uudelleenkäynnistyksessä (hänen poikansa mukaan) tiedämme, että uhka johtui Omniusista, tekoälystä, jonka Butlerian Jihad oli tarkoitus tuhota.
#7
-2
user91784
2017-10-31 22:12:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että kaikilta puuttuu se, mikä tuotiin esiin Brian Herbert -romaaneissa.

Letolla oli myös pääsy ihmiskunnan menneisyyteen ja hän ymmärsi ihmiskunnan todellisen alkuperän; että he olivat kauan sitten paenneet ajattelevista koneista, jotka hallitsivat heitä orjina. Lisäksi Hajonnan seurauksena Ominous löysi kunniakirjat, jotka ajoivat heidät takaisin vanhaan valtakuntaan.

Joten vaikka imperiumi ajatteli kunnioitettuja matreita olevan valloittajia, he olivat todella pakenemassa, mikä tarkoittaa, että Siona-geeni ei auttanut kunnianarvoissa, mutta auttoi välttämään Ominousia. Näin Leto tiesi, että ihmiskunnan on seurattava kultaista polkua selviytyäkseen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...