Kysymys:
Mikä on kaikkien Tähtien sota -elokuvien alkuperä?
MPelletier
2011-01-19 05:01:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hylkää (tai vahvista, mutta epäilen) tätä asiaa, jota kuulen jatkuvasti Tähtien sodasta. Kuulin, että kaikki 6 Tähtien sota -elokuvaa oli kirjoitettu monta vuotta ennen niiden kuvaamista, jo ennen ensimmäisen elokuvan ilmestymistä. Tämä on asia, joka tuli minulle vuosien mittaan palasina. Muistan joitain peruselementtejä, nimittäin:

  • Elokuvat alkoivat jaksolla IV, koska tuolloin (1977) Coruscantin kaltaisen koko kaupungin planeetan kuvaaminen oli teknisesti mahdotonta. > Että alkuperäinen hahmo, josta tuli JarJar Binks, oli itse asiassa insinööri / keksijä ja älykäs.
Minulla ei ole mitään varmuuskopiota tästä, mutta vuosien varrella kuulluista anekdooteista hänellä oli hyvin laaja vetoomus yhdeksälle elokuvalle, mutta 1 2 ja 3 kirjoitettiin vasta vasta 4, 5 ja 6 jälkeen. kuvattiin
Spekulatiivinen ja vastaamaton; äänestäisin sulkemisesta, mutta olen käyttänyt kaikki läheiset ääneni.
@neilfein: Väärän huhun kiistäminen ei ole merkitystä hyvälle kysymykselle?
@MPelletier - Tällainen kysymys on kutsu jakaa muita huhuja, spekuloida ja yleensä käydä chit-chattia.
@neilfein - Jos scifi.SE: n lähtökohtana on kieltäytyä kaikesta "onko tämä totta?" tai "mistä X tulee?" kysymyksiä, niin uskon toivovani sille nopeaa kuolemaa. Monet kysymykset ovat hyvin argumentoituja, kuten "mikä on paras X?" Olen pettynyt.
@neilfein, jos ihmiset lähettävät huhuja vastauksina, nämä vastaukset tulisi merkitä, ei huhuja. Kysymys on mielenkiintoinen ja aihekohtainen, ei tarvitse äänestää sulkemisen puolesta.
Siellä on myös vastaus kirjeeseen, jossain Starlog Magazine -lehdessä vuoden sisällä SW: n ilmestymisestä, missä Lucas tosiasiallisesti jo vuonna 1977 tai 1978 ilmoitti, että Vader petti Luukkaan isän, että Vadarilla ja Obi-Wanilla oli suuri valosapeli taistelu tulivuorella, joka päättyi Vadarin putoamiseen tulivuoreen, ja siksi Vader tarvitsi hengitysvälineitä. En ole nähnyt kopiota sen jälkeen, mutta tiedän, että se on totta, koska odotin innolla heidän välistä kevyttä sapelitaistelua jo kauan ennen ESB: n ilmestymistä ja tiennyt vuosikymmenien ajan siitä kaksintaistelusta ennen kuin se oli koskaan näytöllä.
Lisäksi Lucas oli todella suunnitellut * Tähtien sota * elokuvan uransa alusta lähtien. Esimerkiksi kerran (kun hän oli näyttämökäsi, uskon), ohjaaja oli kertonut hänelle "Hae minulle R2, D2, aiotko?" (eli kela kaksi, vuoropuhelu kaksi). Lucas oli sitä mieltä, että se oli mielenkiintoinen nimi ja oli kirjoittanut sen pieneen muistilehteeseen, jota hän aina kuljetti mukanaan. Myös "Wookie" on saanut samanlaisen alkuperän, mutta en löydä enempää alkuperäistä artikkelia (se julkaistiin Readers Digestissä 1980-luvun puolivälissä, pian sen jälkeen, kun * Empire * julkaistiin).
Aiheeseen liittyvä: http://scifi.stackexchange.com/q/1207/4380 Alarivi: Lucas amostilla ei todellakaan ollut mitään tarkkoja suunnitelmia mistään jatkoista (tai jos jatkoa olisi), kun hän teki Tähtien sota ( 1977) - niin paljon kuin hän haluaa teeskennellä toisin. Tähtien sota oli Tähtien sota, kaikki muu tuli jälkeenpäin.
@HNL Uskon, että se on pitkään laskettu myytiksi.
@DjangoReinhardt Itse asiassa luin sen 70-luvun loppupuolen Reader's Digest -artikkelissa Tähtien sodasta. Se oli virallisesti hankittu.
@HNL Ei, se on pitkään pilattu myyttinä. Kohdassa "SW: Taikuuden takana" he sanovat yhtä paljon, ja Lucas itse sanoi niin "Huomautetuissa käsikirjoituksissa". Siellä hän kirjoittaa, että sai nimen kokeilemalla paljon erilaisia ​​foneettisia piirteitä, kunnes löysi oikean kuulostavan. Lucasin maailma on täynnä myyttejä, joista suurin osa pysyy itsenäisinä.
Kuusi vastused:
#1
+36
dkuntz2
2011-06-04 08:42:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Making of The Empire Strikes Back -lehden mukaan Lucas kirjoitti oppaan, josta tuli lopulta alkuperäinen trilogia, mutta lähetettyään sen Foxille he sanoivat leikkaavansa sen yhden elokuvan kokoon saakka, josta tuli Uusi toivo .

Ennen Imperiumin vastaisku oli ainakin jonkinlainen opas, tai ainakin ajatuksia Lucasin päähän, mutta käsikirjoituksessa tapahtui valtava määrä muutoksia alkuperäisen Brackett-käsikirjoituksen välillä.

Mitä sille, miksi Imperiumi oli numeroitu 5, sama kirja sanoo, että sen nimi oli alun perin Tähtien sota II ; viisi lisättiin myöhemmin sen jälkeen, kun Lucas päätti haluavansa tutkia Vaderin menneisyyttä. Syy siihen, että se oli ensimmäinen numeroitu elokuva, johtui siitä, että Lucasilla ei ollut ajatusta esiosan trilogiasta, ennen kuin Imperiumi oli kirjoitettu.

#2
+32
shimonyk
2011-06-04 02:55:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alkuperäisellä teatterijulkaisulla vuonna 1977 ei ollut numeroa. Vieritystekstin "Jakso IV: Uusi toivo" lisättiin vasta vuonna 1981 julkaistussa uudessa versiossa, vuosi Imperiumin ilmestymisen jälkeen.

The Empire Strikes Takaisin oli "Jakso V" alkuperäisen teatterijulkaisun vieritystekstissä.

Toukokuussa 1978 julkaistun Time-artikkelin mukaan Lucas oli alkanut suunnitella kymmenen jatkoa. Lainaukset ja kommentit vuosien varrella osoittavat, että hänellä oli muistiinpanoja ja ideoita muille tarinoille, mutta ei mitään, jota voitaisiin pitää Tähtien sota -juttuina. Nämä ovat perusasioita, kuten "taistelu asteroidikentällä", jonka näimme artikkelissa The Empire Strikes Back , tai sota Wookieesin kanssa metsässä, joka sovitettiin Ewokin taisteluun Jedien paluu . Vasta myöhempinä vuosina hän alkoi väittää kirjoittaneensa koko alkuperäisen trilogian eteenpäin ja joutuneensa hajottamaan sen osiin.

Kaikki tämä yhdistää osoittamaan orgaanisen 'alkuperän' Tähtien sota -universumi. Se alkoi hänen ideoistaan ​​ensimmäistä elokuvaa varten, ja sitten se kasvoi hitaasti vuosien varrella pala palalta.

#3
+8
davelevy
2011-02-22 20:20:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löytyi sivuston, jolla on aikajana. Kun kasvoin, muistan tarinat, että Lucasilla on ideoita kolmelle trilogialle, mutta että niitä ei ole kirjoitettu käsikirjoituksina. Sivuston aikajanan mukaan Lucasin mielestä neljäs jakso oli mielenkiintoisin ja siksi hän päätti aloittaa siellä.

Supershadow-sivusto on luultavasti vähiten luotettava sivusto Star Warsissa. Kun niin suuri osa sisällöstä on tasaista valheita, on vaikea luottaa asioihin, jotka ovat jopa osittain tarkkoja.
#4
+3
apoorv020
2011-06-04 17:27:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon vastauksia reaalimaailman lähteistä, mutta itse elokuvista näyttää siltä, ​​että itse elokuvista tuntuu siltä, ​​että niitä ei olisi voitu kirjoittaa yhdessä ennen jakson IV julkaisua.

Ehdotukseni lähtökohta tämä on: Jollei katselee jaksoja I-III ennen IV-VI (kuten minä), myöhemmässä sarjassa ei ole paljon yllätyksiä. Suurin osa V: n huipentumasta ympäröi sitä tosiasiaa, että Darth Vader on Luken isä. Jokainen, joka on nähnyt I-III: n, tietää tämän ja hetki näyttää pettymältä. (He puhuvat siitä taitavasti jopa jaksossa IV: Anakin Skywalkerin poika on elossa). Se on kuin näyttää murhan alussa, ja sitten lopussa, etsivä huomauttaa dramaattisesti "Sinä! Teit sen."

Voit tietysti väittää, että Lucas kirjoitti kolme hyvää tarinaa (jaksoa) I-III) ja kirjoitti sitten vielä kolme tarinaa (jaksot IV-VI), jotka olisivat paljon parempia, jos kukaan ei tuntisi kolmea ensimmäistä. Mutta epäilen sitä.

Lucas sanoi aloittaneensa keskeltä, koska se oli jännittävä osa ja näin saimme nähdä hauskoja juttuja ensin. Kun hän teki IV, hänellä ei ollut aavistustakaan, tehdäänkö muita, joten hän meni hauskan osan kanssa. Alun perin hän aloitti myös, koska hän ja Gary Kurtz näkivät, että hauskempia "Flash Gordon" -tyyppisiä elokuvia ei enää ollut, joten he tekivät sellaisen. Ja siitä se alkoi: Hauskaa. Kun Ep. V julkaistiin, se oli hyvin todennäköisesti Ep. VI valmistettaisiin myös, mutta niille meistä, jotka olimme lähellä, se oli iso shokki, teki Lucasista miljoonia ja jätti meidät odottamaan 3 vuotta selvittääkseen onko se totta vai ei.
#5
+1
Stefano Borini
2011-01-19 05:05:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei asiantuntija, mutta redlettermedian tekemissä Star Wars -arvioinneissa George Lucas sanoo nimenomaisesti siitä, että hänen on vielä kirjoitettava luonnoksia tontista. Joten luulen, että esiosat kirjoitettiin muutama päivä ennen tuotannon aloittamista (laatu huomioon ottaen)

Mutta et voi myöskään luottaa siihen, mitä George Lucas sanoo. Aivan kuten koko "Han ampui ensin" -numeron, hän pyrkii uudistamaan sen, mikä kuulostaa hyvältä. Alun perin hänellä oli hahmotelma useille elokuville, ja Tähtien sota kantoi alaotsikon "Luke Skywalkerin seikkailut", mutta kun Lucas vaikutti enemmän itseensä ja liittyi läheisemmin Joseph Campbelliin, hän muutti painopistettä. Gary Kurtz ilmoitti lähtevänsä Imperiumin jälkeen, koska Lucas luopui alkuperäisistä hahmotelmoista, jotka olisivat antaneet heille vuosia elokuvia, joissa keskitytään hauskuuteen ja seikkailuun eikä syvään piilotettuun merkitykseen. Lucas kieltäytyy kaikesta tästä.
#6
-2
Greg Schueler
2011-01-19 05:12:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

E.E.Smith nosti selkeästi joitain asetettuja kappaleita "Tri-Planetary" -kohdasta. Tee siitä KAKSI suurta planeettapohjaa

Ooookay, miten se on kaikkien SW-elokuvien alkuperä?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...