Kysymys:
Mikä sci-fi-tarina sisälsi lineaarisen kiihdyttimen avaruuden laukaisuun?
Saiboogu
2011-01-15 02:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritän löytää tarina, jonka luin pari vuotta sitten - en muista, oliko kyseessä online-lyhyt tai jotain painettua, vaikka olenkin varma, että se ei ollut enempää kuin novellin pituus.

Päähenkilö rakensi vuoren huipulle perustuvan lineaarisen kiihdyttimen, joka ulottuu ilmaan mailia (luulen, että ilmapallo on mielestäni) laukaisemaan lastia ja lopulta miehitettyjä veneitä. He tietysti kohtaavat tavanomaiset sabotaasi- / vakoilutyyppikysymykset jne. Jne. se näyttää olevan suosituin hakutulos, kun yritän Googlea, ja ensimmäinen vastaus, jonka olen saanut täällä. Luulen, että tarina on kirjoitettu äskettäin.

Aloitti palkkion, ehkä beetan julkistamisen myötä joku saattaa innostaa löytämään tämän - valitettavasti yritykseni Googlessa ovat epäonnistuneet. Se ei ole DD Harrimanin tarina, melko varma, että se ei ole ollenkaan Heinlein - mielestäni Matthew Nichols on oikeassa, että tämä oli vain verkkojulkaisu viime vuosina.

Muistan tämän tarinan ja olen etsinyt sitä myös, vaikka en muista myöskään nimeä. Uskon, että se oli saatavilla vain verkossa, ja samasta insinööristä oli sarja tarinoita. Olen samaa mieltä siitä, että alusta oli ripustettu ilmapalloille (aurinkoenergialla lämmitetty). Tapahtui myös, että yksi huoltohenkilöstö hyppäsi korilta ja laskuvarjolla alas sen jännitystä varten. Toivottavasti joku muu tietää mistä sen löytää.
Joo, se on ehdottomasti sama tarina. Toivottavasti yksi meistä selvittää sen.
Rakastan, että lisäsit palkkion tähän, mutta näyttää siltä, ​​että "auta minua muistamaan" -kysymykset eivät ole sallittuja ja ne pitäisi sulkea.
Onko sinulla viite? Näin äskettäin suljetun, jota ei ollut muotoiltu kysymykseksi .. Luulen, että se oli hieman yli laidan, mutta minulla on joka tapauksessa se.
Löysin keskustelun metasta. Pariton, ja toivon, että voimme jotenkin sallia tämän tyyppisen kysymyksen täällä.
Olen samaa mieltä. Se näyttää todella sopivan tieteiskirjallisuuden Q & A-sivustolle.
Seitsemän vastused:
#1
+19
Saiboogu
2011-01-27 02:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Silta avaruuteen, kirjoittanut Mike Combs. Vietetty noin puoli tuntia Googlen kanssa tänään, kun sivusto alkoi muistuttaa minua siitä, että palkkio oli loppumassa. Samassa päähenkilössä on myös muutama tarina, kuten Matthew Nichols muisteli.

Kiitos, että löysin sen ... Olin katsonut menneisyydessä, mutta en löytänyt mitään.
@MatthewNichols Olen päivittänyt tämän vastauksen, koska linkit osoittivat kuolleelle sivustolle. Olen lisännyt linkin tarinaan, mutta voitko varmistaa, että tarina on uhmakkaasti?
Se on oikea tarina. Kiitos vastauksen päivittämisestä.
#2
+8
David Thornley
2011-01-15 21:59:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on enemmän kuin novellin pituus, mutta lineaariset kiihdyttimet olivat tärkeitä Heinleinin romaanissa "Kuu on kova rakastajatar", ja yksi päähenkilö ammuttiin Maan päälle.

Myönnä hyvä vastaus, mutta en ajattele sitä. Luulen, että se on kirjoitettu suhteellisen äskettäin (noin 5 vuotta sitten).
#3
+6
Stewbob
2011-01-19 00:54:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on ollut ikuisesti siitä lähtien, kun olen lukenut sen, mutta olen 95% varma, että DD Harriman rakensi lineaarisen kiihdyttimen Pike's Peakin sivulle Heinleinin elokuvassa The Man Who Sold the Moon. > En muista mitään ilmapallojen pitämisestä tai kantamisesta, mutta se on ollut yli 25 vuotta. :)

Ja siellä on useita muita novelleja, joissa on myös DD Harriman.
Joo, DD Harrimanilla on jonkin verran crossoveria Lazarus Longin kanssa, etenkin Longin äidin kanssa.
Todellakin.
#4
+2
Stewbob
2011-01-21 02:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aurinkolämmitys ja ilmapallot saavat minut ajattelemaan, että tämä saattaa olla seuraava tarina:

Space Heater, kirjoittanut JJ Coupling (oikea nimi John R. Pierce)

Tämä tarina julkaistiin Astounding Science Fiction -lehdessä helmikuussa 1954. En löydä yhtään online-yhteenvetoa tai tarinan tekstiä tämän vahvistamiseksi. Toivottavasti tämä vie jonkun muistin.

Mielenkiintoista. Olen taipuvainen kohti - aurinkoenergialla kuumennetut ilmapallot eivät olleet tärkein juonittelupiste ja olen melkein 100% varma, että luin tarinan verkossa, joten vaikeasti löydettävä tarina 50-luvulta peräisin olevasta hämmästyttävästä ei todennäköisesti olkoon se. :) Kiitos löydöstä - vietän jonkin aikaa Googlen kanssa nähdäksesi, löydänkö Space Heaterin tekstiä tai synopsia.
#5
+1
geoffc
2011-01-19 03:37:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Todellisessa maailmassa Torontossa sijaitsevan CN-tornin juurella on liikesimulaattori (sellainen kuin lentokoneen lentosimulaattorit), jonka teorian mukaan he käyttivät tornin onttoa ydintä lineaarisena kiihdyttimenä avaruusmatkailussa. . :) Kiertue maailmankaikkeudessa uskon, että he kutsuvat sitä.

Pitkässä kirjasarjassa on Michael Flynnin FireStar, jossa päähenkilö kehittää yhden vaiheen kiertoradan kiertoradalle, mutta huijaa kilpailijansa kilpaillen hänen kanssaan, ja yksi rakentaa Boomer-polttoaine-ramjet-aseen, joka laukaisee vuoren sivulle (ja pommittaa ne kiertoradalle).

#6
+1
2bev
2011-01-22 08:00:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen melko varma, että Heinlein oli "perjantai".

Arvostan vastausta, mutta perjantai ei todellakaan ole kovin samanlainen kuin edellä kuvattu juoni ...
Heinlein kirjoitti lineaariset kiihdyttimet useisiin tarinoihin. Esimerkiksi * Starman Jones * kuvaili vanteiden järjestelmää, jota käytettiin auttaakseen aluksia kiihdyttämään paeta nopeudesta. Se ei yllättäisi minua, jos jonnekin * perjantaina * mainitaan tangentiaalisesti lineaarinen kiihdyttimen laukaisujärjestelmä, mutta se ei todellakaan ollut keskeinen juoni.
#7
+1
Zeiss Ikon
2018-08-23 17:38:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ihmettelen, voisiko tämä olla Dean Ing. "The Heavy Lifters". Päähenkilö joutuu kammottavaan valtatapaturmaan, johon liittyy ylikuormitettu ja aliturva puolikuorma-auto teini-ikäisenä, ja hän kehittää elinikäisen pakkomielle tavaraliikenteen poistamiseksi maanteiltä. Ajan myötä tämä ilmenee insinöörinä aloittamisena ja yrityksen perustamisena, joka kuljettaa raskasta tavaraa "deltoissa" - hybridi-nostorungossa ja aerostaatin ohjaamossa - ja suurnopeuksisella maglev-kiskolla, ja lopulta lähtee kiertoradalle vaakasuoralla lineaarisella kiihdyttimellä, joka perustuu maglev-kiskojärjestelmä.

Kysymykseen vastattiin, ja kysyjä hyväksyi vastauksen yli 7 vuotta sitten
Ja ilmeisesti järjestelmä toisti kysymyksen automaattisesti noin viisi minuuttia ennen kuin vastasin.Anteeksi, en tarkistanut päivämäärää - mutta kannatan vastaustani toisena mahdollisuutena, joka vastaa annettuja juoni-elementtejä, joten mahdollisesti hyödyllinen ihmisille, jotka eivät todellakaan etsi * Siltaa avaruuteen *.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...