Kysymys:
Kuinka midikloorien pitäisi toimia Tähtien sota -universumissa?
John
2011-01-19 05:36:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ottaen huomioon, onko mystisen energian yhdistäminen biologiseen perustaan ​​hyvä idea vai ei, miten sen pitäisi toimia? Tiedän, että mitä enemmän keskikloorilaisia, sitä enemmän voimapotentiaalia. Selitetäänkö se yhdessä laajennetun maailmankaikkeuden kirjoista?

Heidän oletetaan olevan typeriä, heiluvia töitä varten. Mitä odotat jotain ennakkoesineiltä järkevältä?
Nopeasti, tarvitsemme lääkäriä!
Onko vastaus "midikloorilaisia"? Hei odota. Kyllä, kerran, kerran :-)
@DanielBingham Joo, kaikkien elävien olentojen luoma energiakenttä, joka sitoo galaksin yhteen, voi saada asiat liikkumaan ja antaa mahdollisuuden nähdä tulevaisuuden, on paljon järkevämpää kuin jotkut oudot keskikloorilaiset.
Erona on, että voiman alkuperäinen versio on istutettu täysin mystiikkaan. Sen ei pitäisi olla järkevää eikä sen tarvitse. Biologisen perustan antaminen, kuten kysymys viittaa, herättää kaikenlaisia ​​kysymyksiä. Se pani voiman fyysiseen maailmaan, ei pelkästään mystiseen.
@DanielBingham Joten jos sanot, että voimalla ei ole myöskään järkeä, miksi valitat midiklooreista? En saa "ei pitäisi olla järkeä muutenkin" -osaa, miksi päätit tällä tavalla? Siellä on paljon muuta fyysistä tavaraa, joka tuntuu epärealistiselta myös meille.
Se on hieno viiva, jolla epäuskoisuus toimii. Tee siitä tarpeeksi mystinen, riittävän "maaginen", ja voit keskeyttää epäuskoisuuden ja mennä siihen. Tee liian fyysisestä, liian tieteellisestä ja sen on oltava tietyn mielekäs ja selitettävä tietylle syvyydelle. Midichlorialaiset ylittivät tämän linjan minulle, ja epäilen myös monia muita ihmisiä. Se on yksi vaaroista, joita pelataan scifi / fantasiarajan kanssa. Sci-fi: n on oltava tieteellistä ja sillä on mahdollisesti tieteellisiä selityksiä ideoidensa tueksi. Fantasia ei. Pelaa liian lähellä linjaa ja murtat epäuskoisen jännityksen.
@DanielBingham Star Wars ei tuskin ole fantasia, voima oli täsmälleen ainoa asia, joka ei ollut paikalla muuten puhtaasti scifi-elokuvassa. On hyvä asia, jonka ymmärrät, että tämä etusija sille, mitä pitäisi selittää, on hyvin henkilökohtainen. Kuten muutkin ihmiset, yleisö ei yleensä pidä jatkoista tietyistä psykologisista syistä. Joten se ei todellakaan yllätä minua, kun ihmiset tottuivat joihinkin asioihin eikä heillä ole enää avoimia mieliä uusille. P.S. Lisää nimeni vastauksiin, jotta minun ei tarvitse tarkistaa asiaa uudelleen.
@Malcolm EU: n kaanonien suuri määrä, joka perustui voiman mystiseen määritelmään, todennäköisesti pahentaa turhautumistani esiosiin. EU yleensä vältti kloonisotia, mutta oli silti melko vakiinnuttanut voimansa ja miten se toimi mystisenä voimana. Lucas oli aiemmin siunannut EU: ta tässä ja sitä pidettiin kaanonina. Ennakkojen kanssa hän heitti kaiken. Tämä ongelma ruokkii monia turhautuneisuuteni esiosista.
@DanielBingham Joten se on syy, ymmärrän. Minun on myönnettävä, että en itse lähtenyt C-kanoniteoksiin, joten sillä on järkeä. Ei kuitenkaan voi tuomita Lucasia, se on hänen loppujen lopuksi.
@Malcolm En sanoisi, että se on * syy. Mutta se varmasti myötävaikuttaa.
Ne ovat kuin mitokondrioita, paitsi että ne välittävät voimakasta gravito-electroweak-tähtitaisteluvoimaa.
Viisi vastused:
#1
+15
DampeS8N
2011-01-19 05:46:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne ovat taikuutta. Kaikki on vain taikuutta. Tähtien sota on fantasia. En ole varma, mitä etsit? Fantasiaselitys?

Midikloorilaiset ovat selitys voimalle. Se ei todellakaan tee sitä syvemmälle. Olen pahoillani.

Jos haluat todella matkustaa tätä epäloogisten paradoksien umpikujaa pitkin, ohjaan sinut wookieepediaan

Vau wow. Kiitos linkistä, ainakin. Darth Plagueis?
@John Se tulee niin. Paljon. Huonompi. Olen melkein dekononisoinut kaikki Star Wars -julisteet Prequelsin jälkeen. Sisältää uusien jedien tilauskirjat ja kaiken, mitä näkyy EU: ssa. Kaikki on melko ruma.
Kysymystä ei todellakaan tarvitse kunnioittaa.
En ymmärrä. Mikään tässä Wookieepedia-merkinnässä ei ole pahempaa kuin hölynpölyselitykset Kessel Runista. Ja vaikka on totta, että Tähtien sota on ehdottomasti Sci-Fi-Fantasia eikä Sci-Fi, maailmankaikkeudessa on paljon selityksiä jopa fantasia-franchising-kysymyksiä koskeviin kysymyksiin. Wookieepedian tarjoamassa kysymyksessä tai edes vastauksessa ei ole mitään vikaa. Henkilökohtaisesti minun mielestä midoklorianit ovat todella kiehtovia. Se tekee Voimasta näyttävän paljon vähemmän new-agey ja enemmän scifi.
@Lèsemajesté Se auttaa jopa houkuttelemaan sinut maailmaan, kun huomaat, että tasavalta korvataan kokonaan imperiumilla, jotkut tekniikat varmasti häviävät. Kuten keskiklooriskannerit. Ja ilman niitä todisteena yritys yrittää selittää midikloorilaisia ​​Lukelle olisi ollut hänelle vain hämmentävää.
#2
+13
Adam
2011-02-05 03:33:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mietitään tätä hetken. Oletetaan, että meillä on mikro-organismi, jolla sattuu olemaan luonnollinen sähkömagneettinen ominaisuus, jonka avulla sähkömagneettiset kentät voivat vaikuttaa niihin hyvin pienellä tavalla.

Oletetaan, että ihmiseen tarttuu paljon näitä mikro-organismeja, mutta ne vain sattuvat olemaan haitattomia meille ...

Nyt joka kerta on sähkömagneettinen kenttä (maa, magneetti, kone, plasmapallo) ... mikro-organismi liikkuu vastauksena ja siten liikuttaa kehoamme tai jopa aiheuttaa jonkinlaisen reaktion.

Tämä ei ole kohtuutonta ja varmaa tietä eräänlaisen voimaherkkyyden kuvaamiseksi.

Joten, niin paljon kuin mieluummin Zenin kaltaista selitystä voimalle ja jedeille ... tämä voi olla uskottavaa teoreettisessa mielessä.

Jos "teoreettisessa mielessä uskottavalla" tarkoitat "fyysisesti täysin järjetöntä, mutta saatat kuulostaa tarpeeksi kohtuulliselta vakuuttamaan jonkun, joka ei tiedä paljon sähkömagnetismista", olen samaa mieltä. Muuten ei, aika järjetön. Joku, joka on peitetty raudan viiloilla, on hyvin altis magneettikenttien vaikutuksille, mutta silti melkein mitään ei tapahdu mielenkiintoista tai edes mitattavaa (lukuun ottamatta viilojen hengittämisen tai silmiin saamisen aiheuttamia vammoja).
Olen kunnioittavasti eri mieltä. Koko elämä tuottaa bio-sähkömagneettisia kenttiä solutasolla. Joten se ei ole niin järjetöntä kuin väität. Http://en.wikipedia.org/wiki/Bioelectromagnetism
Jos et tiedä paljoakaan sähkömagneettisuudesta tai membraanipotentiaalin käytöstä biologisissa järjestelmissä, et huomaa, että iho on hyvä eristin tai että EM-kenttien asiaankuuluvat pituusasteet mittaavat yleensä kymmeniä mikronia (katso (esim. solunulkoisten elektrodien havaitsemisalueet), tai että kaikki nämä pienet paikalliset muutokset näyttävät parhaiten dipoleilta, mikä tarkoittaa, että niiden vaikutukset pienenevät kuutioina tai millä tahansa muulla tavalla tai että ilman johtavuus on hyvin alhainen ( niin että esimerkiksi kaloilla on hyödyllisiä sähköreseptoreita, mutta meillä ei ole) jne. Absurdi on runsaasti.
Yhdessä sen kanssa, että "sähkömagneettiset organismit", jotka tuottavat riittävän voimakkaan sähkömagneettisen kentän auttaakseen 90 kiloa painavaa 6 "miestä hyppäämään viisi kertaa korkeammalle kuin normaalisti pystyy, on mahdotonta.
@Rex Kerr: Ehkä sinun on kerrottava tästä kaikesta eläinbiologiselle yhteisölle, koska nykyinen tieteellinen yksimielisyys näyttää hyväksyvän, että monet eläimet, mukaan lukien muuttolinnut ja monet sammakkoeläimet, pystyvät orientoitumaan ympäristönsä magneettikentän perusteella.
@Lèsemajesté - Jos pudotat "elektro" osan, kyllä, magnetismi voidaan havaita pidemmillä alueilla. Mutta silti et voi tehdä mitään hyödyllistä lukuun ottamatta sen käyttöä kompassina.
@Lèsemajesté - Et tarvitse hajautettua organismia, ellet aio lähettää paikkatietoja; jos käytät magentismia (tai erittäin matalataajuista radiotaajuutta), et voi. Ei ole tunnettua uskottavaa mekanismia, jolla biologiset organismit voisivat tuottaa säteilyä aallonpituuksilla, jotka olisivat hyödyllisiä siirtoon ilman lähellä, jotka ovat lyhyempiä kuin lähellä IR: ää (joita jo käytetään); joko päästöt ovat fyysisesti epätodennäköisiä tai niitä ympäröi ympäristön lämpö. Tämä jättää sinulle sähkö- ja magneettikenttämodulaatiot, jotka ovat vastaavasti lyhyen kantaman ja aspaatiaalisia.
Olen myöhässä juhliin, mutta jos aiomme tehdä pseudotieteitä, "kvantti" on paljon parempi kuin EM.Jos midikloorilaiset toimivat tarkkailijoina kvanttitasolla ja niitä on bajillioneja Voima-herkässä organismissa, on järkevää, että ne voivat syrjäyttää minkä tahansa kohteen vaikuttamalla kvanttitodennäköisyyskenttään, joka määrittää, mihin objektin hiukkaset menevätolla avaruudessa hetkestä toiseen.Minusta tuntuu olevan paljon järkevämpää (pseudotieteellisten selitysten mukaan) kuin EM, varsinkin kun jos jedit voisivat manipuloida EM: ää, he voisivat muuttua näkymättömiksi halunsa mukaan.
#3
+3
Joshua Burton
2011-01-19 09:00:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Midikloorialaiset ovat kehon bakteereja tai organismeja, jotka tarjoavat yhteyden "voimaan". Nämä bakteerit kertovat usein, kuinka paljon ympäröivää maailmaa hallitaan. Otetaan esimerkiksi tämä:

Anakin Skywalkerilla ei ollut isää. Darth Plagueis loi hänet käyttämällä midikloorilaisia. Siksi hän oli niin altis putoamaan sekä valoisalle että pimeälle puolelle. Midichlorialaiset kaatoivat hänet tasapainosta.

Korjaus: Darth Plagueis ei * luonut * Anakinia. Anakin luotiin midikloorilaisten * toimesta vastauksena * Plagueisin yrityksiin luoda elämää
Koska midiklooria esiintyy ilmeisesti kaikissa elävissä soluissa, epäilen, että ne ovat sinänsä bakteereja.Jonkinlainen loisorganismi (bzw. symbioottinen) organismi, joka on parhaillaan tulossa organelliksi?Vaikka on olemassa bakteerien alkuperän teoria organelleissa.
#4
+1
spoid
2011-07-30 04:26:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Midikloorilaiset ovat eräänlainen organismi, jolla on läheisempi yhteys maailmankaikkeuden peruselementteihin. Kaikissa elävissä olennoissa on tietty määrä näitä organismeja. Olennolla, jolla on enemmän keskikloorimääriä, on läheisempi yhteys universumiin, joten hänellä on paremmat valmiudet manipuloida maailmankaikkeutta. Kyky vastustaa painovoimaa ja nähdä tietty etäisyys tulevaisuuteen ovat tyypillisiä.

#5
+1
Stephen
2017-06-19 09:21:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toivon, että voisin löytää viitteen, joten muokkaa tätä vastausta ja puhdista se vapaasti, mutta midikloorien piti olla mikro-organismeja, jotka houkuttelevat voimassa voimakkaita ihmisiä. He eivät tuota voimaa, he yksinkertaisesti tunnistavat voimakkuuden. Ja koska on mahdollista havaita midikloorialaiset, on mahdollista käyttää niitä vahvojen voimapotentiaalien tunnistamiseen.

Miksi Qui-gon ei voinut yksinkertaisesti käyttää voimaansa havaitsemaan, että voima oli vahva Anakinin kanssa, sama tapaa, jolla Yoda ja Obi Wan tekivät Luken kanssa, ei kuitenkaan koskaan selitetä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...