Kysymys:
Kuinka monta kertaa Dune-romaanissa on Duncan Idaho ghola'd?
user512
2011-01-25 05:08:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin tietää Dune-romaanien aikana, kuinka monta kertaa Duncan Idaho on gholattu (kloonattu) ennen kuin hän saavuttaa Kwisatz Haderach -aseman?

Haluatko lisätä asiayhteyttä miksi tämä on mielenkiintoista?
Tämä kysymys on vastaamaton: Duncan tuodaan takaisin gholana useita kertoja koko Leto II: n 3500 vuoden hallituskaudella, ja kuinka monta kertaa hän on tuonut takaisin, ei koskaan määritellä.
Jos muistan oikein ei-Frank Hebert Sandworms of Dune -sarjasta, mainitaan luku, mutta tämä voi myös olla vain karkea arvio uusien tekijöiden tekemästä arviosta. Anteeksi, että yritin unohtaa lukea uusia kirjoja, siksi se on niin epätarkka.
Se voi olla vain mielikuvitukseni, mutta luulen, että yhdessä kirjassa yksi gholoista kysyy nimenomaan jumalakeisarilta, kuinka monta gholaa oli ennen, mutta hän kieltää nimenomaisesti vastauksen.
Kaksi vastused:
#1
+26
R. Martinho Fernandes
2011-01-25 06:01:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dune-wikin mukaan:

Ainakin yksi Duncan Idaho ghola esiintyy jokaisessa romaanissa Dune Messiasista Dune Sandworms -sarjaan asti.

Koska harvat gholat selviävät romaanista toiseen ( Dyyni Messias : sta Duunin lapset : iin, Dyynin heretiikka : sta Kappeli: Dyyni ja Dunein metsästäjistä aina Dunesin Sandworms : iin), tämä tarkoittaa, että neljä Duncan-gholaa esiintyy hahmoina romaaneissa. Mutta ei-esillä olevien gholojen määrä on huomattavasti suurempi kuin neljä.

En muista, että olisi nähnyt lopullista lukumäärää missään romaanissa, mutta olen pidättäytynyt lukemasta mitään, mitä Frank ei ole itse kirjoittanut, joten en voi taata sitä. Ellei Brian ja KJA toimittaneet lopullista numeroa, epäilen, että voit tehdä paremmin kuin arvailla.

Koska Leto II jatkoi gholojen tilaamista Bene Tleilaxilta 3500-vuotisen hallituskautensa aikana, eikä tietenkään jokainen yksi näistä mainitaan, sinulla ei voi olla tarkkaa ja tarkkaa laskentaa. Leton hallituskauden jälkeen Bene Gesserit jatkoi Tleilaxun toimittamien Duncan-gholojen käyttöä vielä viisisataa vuotta, ja jälleen kerran, tuntematon määrä niitä tarjottiin. Se on yhteensä viisituhatta vuotta Duncan gholoja.

Dyynien Jumalan keisari mainitaan, että vain yhdeksäntoista keisarin jumalan käyttämästä gholasta kuoli luonnollisessa kuolemassa. Suurin osa heistä kapinoi ja päätyi Jumalan keisarin tappamaan. Tämä ei kuitenkaan auta paljoa absoluuttisen kokonaismäärän saamisessa.

Jos minun pitäisi antaa arvio, sanoisin mitä tahansa sadan ja viidenkymmenen välillä (melko optimistinen keskiarvo, noin 30 vuotta gholaa kohti). tuhanteen Duncan-gholaan (viiden vuoden pessimistisempi keskiarvo gholaa kohti). Ei kovin tiukka väli, mutta voin työskennellä käytettävissä olevien tietojen perusteella.

Kiitos vastauksesta "piilotettuun" kysymykseen gholoista, joista * olemme tietoisia.
@Mark Trapp: Luulen, että epäonnistuin siinä osassa: eikö Messiaan ghola ole sama ghola esillä Dyyni-lapsissa? Hups! Kerettiläisten yksi on myös Lukuhuoneen, ja Huntersin näyttävät olevan Sandwormsissa. :(
@Mark, @Martinho, Paljon korkeampi. Kun luet kirjoja, on selvää, että ne ovat satoja, ellei tuhansia. On yksi kohta, jonka muistan lukeneeni, ghola ilmestyy, uusi axoltl-säiliöstä, ja se muistuttaa Leto II: ta alkuperäisestä Duncanista, ja hän tappaa sen heti, sekuntien kuluttua sen saapumisesta ja murhaa moniin tapettuihinsa tästä yhdestä syystä.
@scope_creep oikeassa, mutta "koko joukko" ei ole erityisen tyydyttävä vastaus kysymykseen "kuinka monta?" Martinhon vastaus on loistava tapa muuttaa vastaamaton, mutta muuten hyvää tarkoittava kysymys vastattavaksi.
@Mark, koko Gholan piste, niiden kirjojen ulkopuolella, jotka ovat ihmisiä, voidaan tappaa, kun taas Leto II ei voi olla, joten se tarjoaa juoni-laitteen havainnollistamaan ihmisen ja jumalan kahtiajakoa. Ei ole välttämätöntä tietää, kuinka monta Gholaa on olemassa, juoni edellyttää vain, että ne ovat olemassa.
@scope_creep kaikki tämä on hienoa, mutta se ei ole kysymys.
@Mark, on keskeinen syy miksi gholan määrää ei oikeastaan ​​määritellä.
#2
+7
JdeBP
2014-02-17 06:39:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dyyni-tietosanakirja tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehtoisen näkökulman tähän.

Maailman ulkopuolinen (suunnilleen joka tapauksessa), varsinainen tietosanakirja itse on 21 Idaho, Duncan -merkintää. Yksi niistä ei tietenkään ole ghola. Toinen ja kolmas merkintä kattavat saman henkilön. Joten se on 19 gholaa Encyclopaedia -merkinnöillä. (Ei, he eivät ole yhdeksäntoista, jotka kuolivat luonnollisessa kuolemassa.)

Maailmankaikkeudessa, itse Encyclopaedia : n mukaan:

"Welbeck Fragment" osoittaa, että ennen vuotta 13663 yhdeksän duncania oli kärsinyt väkivaltaisista kuolemista ja yhdeksäntoista oli kuollut luonnollisista syistä. Näiden lukujen tiedetään nyt olevan erittäin epätarkkoja. Leto II: n Dar-es-Balat-lehden päiväkirjat ovat jo osoittaneet, että yli kaksikymmentä Duncan-golaa ei selviytynyt ensimmäisessä yhteydenpidossa kalapuhujien kanssa, ja päiväkirjojen ensimmäinen tutkimus paljastaa, että Duncan oli toimittanut reilusti yli seitsemänkymmentä. Bene Tleilax.

Samassa merkinnässä todetaan, että Duncan Idahon ghola vuodelta 13663 on toiseksi pisin asunut ennätyksessä, asunut kuusikymmentä vuotta. 70 gholaa yli 3500 vuoden ajan on luonnollisesti 50 vuoden keskimääräinen elinikä. Yli 70, ja keskiarvo on matalampi.

Encyclopaedian universumissa universumin sisäinen vastaus on näin: "Emme tiedä, koska olemme löytäneet että siellä oli paljon enemmän kuin mitä annettiin olla. " Vaikka Encyclopaedia eroaa virallisesti myöhemmistä romaaneista, joissa Encyclopaedia : n Duncan-The-Lastin jälkeen on tietysti vielä enemmän gholoja, on reilua spekulaatiota, että "numero, jonka vain Bene Tleilax tietää", on yleinen universumissa oleva vastaus.

Mielenkiintoinen katsaus: Encyclopaedia : n maailmankaikkeudessa Duncan Idaho ghola vuodelta 12301 on myös Kwisatz Haderach, jonka kalapuhujat tappavat melkein välittömästi. Mutta luultavasti et sallinut sitä kysymyksessäsi. ☺

Keskimääräinen luku olettaa, että uusi ghola syntyy vasta edellisen kuolemasta ja että se luodaan välittömästi tuohon aikaan. On todennäköisempää, että joko Tleilaxilla oli "varaosia" istumassa tai että he aloittivat yhden luomisprosessin vasta tilauksen saapuessa. Gholan kasvattaminen tarkoittaa, että sen toteuttaminen vie jonkin aikaa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...