Kysymys:
Kuka hallitsee universumia Dyyni-saagan lopussa?
Mark Rogers
2011-01-18 23:41:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tuolloin luin ensimmäiset 2 1/2 noin Dyyni -kirjaa ja mietin, kuka lopulta hallitsee maailmankaikkeutta sarjan lopussa. Tiedän, että siellä oli Sandworm Atreidesin keisari, joka hallitsi muutaman vuosituhannen ja sitten hän teki itsemurhan galaktisen pysähtyneisyyden takia. Dyyni-saagan loppu?

** Voi, tämä tarvitsee `[SPOILER-ALERT]` -tunnisteen **!
Tämä ei vaadi otsikossa [spoileri-hälytystä]. Otsikko riittää osoittamaan, että joku, joka ei halua tietää mitä tapahtuu, ei napsauta sitä.
Neljä vastused:
#1
+32
SandChigger
2011-01-30 13:27:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Frank Herbertin viimeisen REAL Dune -kirjan Chapterhouse: Dune lopussa kukaan ei "hallitse maailmankaikkeutta" eikä edes galaksia.

The Honored Matre -Burn Gesserit Murbellasta on tullut molempien naisryhmien päällikkö, ja Duncan Idaho ghola on paennut Sheeanan ja muiden kanssa Kappalehuone-planeetalla pidetyllä laivalla. Onko Vanhan imperiumin valtaama mitä tahansa vihollista, jota kunnioitetut matrat pakenevat, on avoin kysymys.

Leto II: n kultaisen polun koko tarkoitus oli vapauttaa ihmiskunta mahdollisuudesta, että yksi henkilö voi koskaan enää hallita sitä tai yhdestä organisaatiosta ja vaarasta, että yksi luonnon- tai keinotekoinen katastrofi tuhoaa sen.

Kukaan ei hallitse Duniversea lopussa.

Voitteko tukea tätä väitettä kultaisen polun pisteestä, vai onko se puhdasta tulkintaa? Koska sain vaikutelman (kauan ennen Brian Herbertin tuloa paikalle), että kultaisen polun tarkoituksena oli tehdä siitä niin, että ihmiskunta selviytyisi palanneista koneista.
Tämä on hyvä vastaus; oikein kaikin tavoin sikäli kuin tiedän.
@chaos: SandChigger on oikea. Herbert selittää kultaisen polun varsin selkeästi romaaneissaan, vaikkakin vain kerran.
@Noldorin Ymmärrän kultaista polkua myös enemmän kaaoksen tulkinnan suuntaan. Kultainen polku tehtiin hajottamisen käynnistämiseksi niin, että ihmiskunta on niin laajalle levinnyt kaikkialla maailmankaikkeudessa, että koneet eivät löydä niitä kaikkia. Ihmiskunnan ehdollistaminen kaikenlaiselle sortolle ja hallitukselle oli vain keino.
@OliverS: Molemmat ovat tavallaan oikeassa. Sitä ei ole koskaan nimenomaisesti mainittu * Frank Herbertin * alkuperäisessä Dyyni-saagassa, mitä tuhoisia tulevaisuuden tapahtumia Leto II The God Keisari näki, ja vain hänen poikansa tekee niistä konkreettisia tuomalla Ajattelukoneet lopullisen kirjan tarinaan.
`` ... viimeinen REAL Dune -kirja ... '' Nuff sanoi!
Minusta tuntuu muistavan Leton sanomaa, jonka tarkoituksena oli estää ihmiskuntaa hallitsemasta, mutta erityisesti estää sitä, ettei kukaan, jolla on prescience, koskaan hallitse niitä.
Jos jonkun henkilön voidaan sanoa hallitsevan maailmankaikkeutta, se olisi Duncan Idaho.Hän on pohjimmiltaan koko sarjan huipentuma - täydellinen sekoitus ihmisen, mentatin, jalostuksen ja tekoälyn - lopullisena korkeimpana olentona.
#2
+3
scope_creep
2011-01-19 03:35:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miekkamestari Duncan Idaho, Ghola, on suunniteltu ylivoimaiseksi mentatiksi, ja se on suunniteltu suorittamaan koko galaksin laajuista super-pitkän kantaman suunnittelua ihmiskunnalle. Muistan hämärästi gholan säännön 40 tai 60k vuoden ajan.

En muista 40k välein. Mitä tapahtuu jälkeenpäin?
Leto II: sta tulee hiekkamato. Ennen sitä osittain luodun kirjolohen tilassa luulen, että hän hallitsee 3000 vuotta, sitten hänet kiled. Tuona aikana hän on kouluttanut Gholaa mentatiksi toistuvan tappamisen ja uusien kloonien avulla Axolotlin säiliöistä. Koko sarja on ohi 100k vuotta. Ensimmäiset 4 kirjaa ovat levinneet 3–4 tuhannelle vuodelle, mutta gholaa luodaan ja tappetaan jatkuvasti vuosituhannen ajan useiden rodun, ixialaisten, kasvotanssijoiden ja kunnianosoitettujen matrojen kautta. Kultaista polkua hallitseva gholojen ylivoimainen mentat tai sironta varmistaa, että se onnistuu.
@Elzo Valugi, olen lukenut alkuperäisen sarjan noin 6 kertaa, aina kun saat siitä uutta.
Se ei ole "gholan sääntö". Duncan saa olla galaksin hallitsija vasta viimeisessä kirjassa, emmekä tiedä kuinka kauan .. vielä.
On mielenkiintoista, kuinka Duncan pääsee "lopulliseen Kwisatz Haderachiin". Onko mitään tietoa Herbertin muistiinpanoista vai onko se puhtaasti Brianin ja Kevinin (DUNEn perimmäisten harhaoppisten) luomus?
#3
+1
M. A. Golding
2015-12-23 11:37:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksikään nimetty merkki ei hallitse universumia Dyyni-saagan lopussa. Dyynissä on valtava tähtienvälinen imperiumi, joka hallitsee tuhansia tai miljoonia tähtijärjestelmiä.

Mutta galaksissamme on satoja miljardeja tähtiä ja maailmankaikkeuden havaitussa osassa satoja miljardeja galakseja. Täten Dyynien avaruusimperium hallitsee pientä pisaraa avaruuden meressä.

Ja hahmoille ja lukijoille tuntematon mahtavin avaruusolioiden keisari, joka saattaa esiintyä Dyyni-universumissa, ei hallitse maailmankaikkeutta, koska hän ei hallitse ihmisimperiumia. Dyynien imperiumi hallitsi maailmankaikkeutta, Duneen korkeimmat aateliset eivät olisi herttuat. Olisi kuninkaita hallitsevia kuninkaita, jotka olisivat kuninkaiden kuninkaiden alaisia ​​(kuninkaat toiselle voimalle), jotka olisivat alaisia ​​kuninkaiden kuninkaiden kuninkaille (kuninkaat kolmannelle voimalle) ja jopa kuninkaille 47. valtaan, kuninkaat 99. valta, kuninkaat 457. voimaan, kuninkaat 1826. valtaan ja edelleen KEMPERIIN asti.

#4
  0
akaioi
2017-09-10 07:25:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastaa - ei kukaan!

Se on iso osa Leto II: ta, joka provosoi sironnan. Hän halusi, että ihmissuku levisi niin pitkälle ja laajalle, ettei kukaan kansakunta, kukaan valta - edes prescience - voisi vangita heitä kaikkia samaan tulevaisuuteen. Luvutalossa uskon, että joku arvioi sironnan väestön olevan "megatrillioneja".

Siitä huolimatta paikallisella naapurustolla on selvästi iso koira, kasvotanssijat. Saamme vihjeitä siitä, että siellä on useita ryhmittymiä, joiden asenne arvostettuihin matreihin oli "Hanki heidät!" Mutta entiset Tleilaxu-kasvotanssijat potkivat perässään ja takavarikoivat melkein kaikki salaisen aseensa. Nämä tosiasiat viittaavat siihen, että ainakin paikallisella alueella FD: t ovat huiput.

Hmm ... minulle tuli juuri ongelma ... Okei, huomataan, että BG: t ovat olennaisesti ottaneet HM: t haltuunsa. antautumalla heille. Hieno peli, mutta siinä on ongelma. Muistatko kaikki nuo "Hanki heidät" kaverit siellä sironnassa? He vihaavat HM: iä polttavalla intohimolla. He eivät ehkä osta käsitystä "Voi, olemme paljon mukavampia nyt, kun meillä oli yritysfuusio Bene Gesseritin kanssa". Mielestäni BG / HM-yhdistelmä on perinyt paljon voimakkaita vihollisia!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...