Kysymys:
Otetaanko "aikasota" käyttöön vain "uudessa" Doctor Who -ohjelmassa?
Tony Meyer
2011-01-21 09:17:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Uuden" Doctor Who -sarjan keskeinen juonielementti on Dalekien ja aikaherrojen välinen aikasota.

En ole koskaan katsonut kuudetta tai seitsemättä lääkäriä enkä ole kahdeksas lääkärielokuva. Mainitaanko "Aikasota" "klassisessa" Kenessä vai otetaanko se käyttöön vain yhdeksännen tohtorin kanssa? (eli oletettavasti tapahtuu kahdeksan ja yhdeksännen lääkärin välillä).

Katso kysymykseni https://scifi.stackexchange.com/questions/225510/genesis-of-the-daleks-and-the-link-with-the-dalek-invasion-of-earth, jossa kysyn joitain kommentteja GenesikseltäDaleksista?Jos se saa vastauksia, siitä voi olla hyötyä?
Kuusi vastused:
#1
+38
Tony Meyer
2011-01-22 12:02:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Time War" (huomaa, että tapahtuma on tarkemmin "The Last Great Time War", koska on ollut ainakin kaksi muuta) esiteltiin ensimmäisessä jaksossa, Rose, Doctor Who -kauden 2005 kausi, jossa esiintyi yhdeksäs tohtori, mutta itse sodan tapahtumiin liittyy tohtorin aikaisempia inkarnaatioita.

Toisin sanoen sen esitteli "uusi" Doctor Who, mutta mukana alkuperäisen sarjan ja elokuvan lääkärit.

Doctor Who (vuoden 1996 elokuva, mukana 8. tohtori) ei viittaa siihen "Ajasotaan"; tämä ei kuitenkaan ole ainoa tarina, jossa esiintyy kahdeksas tohtori: siellä on myös sarja kirjoja nimeltä Kahdeksas lääkäri -seikkailut.

"Ajasodaan" ei viitata suoraan näissä, joko, mutta on olemassa samanlainen (mutta erillinen) juoni-laite (vie yksityiskohdat osoittamalla).

Näissä kirjoissa lääkäri pyyhkii Gallifreyn ja kaikki paitsi neljä Time Lordia historiasta, jotta ne voidaan säästää Faction Paradoxilta . Tällä hetkellä ei ole yhtään romaania, joka selittäisi, kuinka Gallifrey ja Time Lords palautetaan ennen "Viimeisen suuren sodan" tapahtumia jonkin aikaa ennen Rose -tapahtumia, vaikka romaanit sisältävätkin selityksen miten tämä voitaisiin saavuttaa. Davies on nimenomaisesti sanonut ( Doctor Who -lehdessä # 356), että nämä ovat kaksi erillistä onnettomuutta, jotka vaikuttavat Gallifreyyn ja Time Lordsiin.

Äänidraamassa Apokalypsielementti 6. lääkäri on taas ristiriidassa Dalekien kanssa. Russell T. Davies on sanonut, että tämä on voinut olla aikansodan "alkupuolisko" (julkaisussa Doctor Who Annual 2006 : epäilyttävän laillisuuden transkriptio). Tämä tarina on osa Dalek Empire -kaarta, joka sisältää tarinoita 5. , 7. ja 8. lääkäreistä hyvin. Tämä tuotanto alun perin esitettiin vuonna 2000, monta vuotta sen jälkeen, kun 5., 6. ja 7. lääkäri lakkasivat esiintymästä TV-jaksoissa, mutta ennen yhdeksännen jaksojen alkua. Ei tiedetä, pitäisikö Davies näitä tapahtumia mielessä, kun hän alun perin kehitti Ajasodan, vai onko linkki eräänlainen retcon .

10. tohtorin jaksossa Tuomiopäivä, Lääkäri toteaa, että sekä 8. että 9. regeneraatio taistelivat ajasodassa. Syy kahdeksannen tohtorin uusiutumiseen on kuvattu Lääkäriyössä, jossa lääkäri päättää osallistua aktiivisesti aikasotaan.

Lisätietoja aika-sodista ja niiden paikasta Doctor Who -kanonissa löytyy sekä Wikipediasta että Tardis-hakemistotiedostosta.

Mainitsemisen arvoinen on se, että 50. vuosipäivän erikoispäivästä lähtien kahdeksannen tohtorin uudistumisen ja lääkärin uudistumisen yhdeksänteen tohtoriin tarkka luonne paljastetaan.
#2
+8
Paolo
2012-02-10 21:49:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Russell Davis mainitsi kerran, että Timelords aloitti aika-sodan juoni Daleksin Genesis -kirjassa - He lähettivät neljännen tohtorin takaisin Daleksin olemassaolon alkuun yrittääkseen estää heidän luomisensa. Siitä lähtien Daleksin ylösnousemus mainitsi Daleksin luoman kopion lääkäristä ja hänen seuralaisistaan ​​lähetettäväksi Gallifreyyn murhastaakseen korkeaa neuvostoa. Viimeinkin Daleksin muistoksi Davros ylpeilee seitsemännelle tohtorille, että dalekit pyyhkivät Gallifreyn pois .... ja heistä tulee ajan uusia lordeja.

Se rakennettiin varmasti klassisen sarjan aikana.

#3
+6
Chris Tybur
2011-01-21 10:05:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ennen uutta Dr. Who -sarjaa Dalekit eivät koskaan käyneet sotaa itse aikaherroja vastaan. He yrittivät hyökätä maapallolle muutaman kerran, mutta heidän yleisenä tavoitteena oli saavuttaa ylivalta kaikkeen elävään, ei pelkästään aikaherraan. Melko yksimielisiä heistä.

Onko "uusi" 8. tai 9. päivästä lähtien?
Mielestäni "uusi" tarkoittaa sarjan elpymistä vuodesta 2005 lähtien.
Olemmeko nyt yhdeksännen lääkärin luona?
Ei, olemme 11. sijalla.
Ja nyt 12. päivä
#4
+4
David Roberts
2011-01-21 10:37:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Samanlainen juoni on 8. tohtorin romaanissa The Gallifrey chronicles, jossa tohtori tuhoaa Gallifreyn, mutta se ei johdu ristiriidasta Dalekien kanssa.

Muokkaa: Mutta Time War wikipedia -sivulla todetaan, että Russell T. Davies on sanonut, että nämä ovat kaksi erilaista asiaa, mutta Lance Parkin on sanonut, että ne voivat olla saman tapahtuman, tohtorin ollessa siellä kahdesti (korvaa somesuchin historian, samalla tuloksella).

#5
  0
RL6245
2014-10-06 22:39:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskon, että se oli kahden sarjan välillä. Vaikka sitä ei mainittu 96-elokuvassa, muut aikaherrat lakkasivat näkymästä jaksoissa uudessa inkarnaatiossa (päälliköä lukuun ottamatta). Tämä tarkoittaa, että heidän on täytynyt kuolla jonkin aikaa 7. lääkärin ajan päättymisen ja yhdeksännen luvun alun välillä. Sotalääkäri käyttää myös samanlaisia ​​vaatteita kuin kahdeksas ja yhdeksäs lääkäri, joten aikasota oli todennäköisesti tuohon aikaan. Myös Time Lords ja Daleks olivat aiemmin päässeet moniin taisteluihin, mikä olisi voinut olla syy sotien alkamiselle. Toivottavasti tästä oli hyötyä.

#6
  0
user66716
2017-07-14 02:31:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sikäli kuin voin kertoa, ensimmäistä kertaa aika-sota mainitaan Dr Who Monthly -lehdessä noin vuonna 1980, tutustu täältä. Se oli varsin mielenkiintoinen tarina, mutta se asetettiin ennen kuin ensimmäinen lääkäri lähti Gallifreystä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...