Kysymys:
Miksi Lucas aloitti jaksojen numeroinnin IV: ssä?
MPelletier
2011-01-19 05:21:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi George Lucas aloitti numeron 4: llä tämän kysymyksen lisäksi? Tiedän (nyt), että hänellä oli epämääräinen käsitys siitä, mikä olisi luvuissa 1, 2 ja 3. Mutta miksi ei aloittaisi kutsumalla ensimmäistä elokuvaa 1 ja tulemaan aika tehdä esiosat, kutsua heitä millä tahansa?

Ja miten jakelija jopa hyväksyi käsitteen, että elokuvasarja (tuolloin!) voisi aloittaa jonkun pisteen riviltä alaspäin ja sitten sen odotetaan mahdollisesti jäljitettävän tulevaisuudessa?

Lukiossa opin, että se oli esimerkki tarinan aloittamisen klassisesta laitteesta. Median res: http://fi.wikipedia.org/wiki/In_medias_res. Luulen, että opettajani teki tämän!
Minulla ei ole vahvistavia todisteita, mutta muistan haastattelun (mielestäni GL: n kanssa), jossa todettiin, että aina oli 3 trilogiaa. Uudella toivolla oli kuitenkin parhaat mahdollisuudet tulla ja menestyä itsenäisenä elokuvana kaikista yhdeksästä, joten se tehtiin ensin.
K: Miksi elokuvat ilmestyivät 4 5 6 1 2 3 -järjestyksessä?V: Vastuussa aikataulutuksesta Yoda oli.
Minusta tuntuu siltä, että kommentoin loputtomasti "Tähtien sota -historian" kysymyksiä vain sanoaakseni, että Team Negative Onen ansiosta voit nyt katsella tulosteen alkuperäisestä * Tähtien sota * -teatterijulkaisusta vuonna 1977 ja nähdä jaksonumeron puuttumisen jaGreedo-ammunnan jne. puute itsellesi.
Viisi vastused:
#1
+147
Daniel Bingham
2011-01-19 05:22:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hän ei. Numerointi lisättiin myöhemmin.

Tähtien sota Wikipediassa

Tämä linkki selittää, että numerointi ilmestyi vasta Imperiumin vastaisku ja lisättiin sitten taannehtivasti ryhmään Uusi toivo (tekstityksen kanssa).

Täältä Imperiumi hyökkää takaisin -sivulta löydät tiiviin kuvauksen Imperiumin kirjoittamisprosessista. Lucas merkitsi alun perin Imperiumiksi "Tähtien sota II". Hän teki käsihoidon, josta kokenut kirjailija Leigh Bracket teki ensimmäisen luonnoksen. Ensimmäisessä luonnoksessa Vader ei ole Luukkaan isä - sillä Obi Wan tappaa Luken isän. Vasta uudelleenkirjoittamalla luonnoksen Bracketin kuoleman jälkeen Lucas keksi ajatuksen, että Anakin oli Luken isä. Silloin keksittiin suuri osa Vaderin taustatarinasta ja IV -> V -numerointi ilmestyi.

Lucas haluaa vaatia koko asian ennakkotietoisuutta. Mutta jos katsot asiakirjoja, jotka on tuotettu noin Uusi Hope : n ja Imperiumi -tuotteiden aikaan, ne ehdottavat, että hän keksi sen mennessään . Totuus on, että hänellä oli paljon apua kahden ensimmäisen elokuvan kirjoittamisessa. Pohjimmiltaan hän juoni heidät ja jätti suuren osan kirjoituksesta muille ihmisille. Ja jotkut tärkeimmistä tonttielementeistä Empire ja RotJ eivät itse asiassa tulleet häneltä, vaan työtovereilta, jotka eivät koskaan saaneet siitä kunniaa.

Tämä on yksi mahdollinen syy siihen, miksi alkuperäinen sarja oli niin hyvä ja esiosat olivat niin huonoja. Lucasilla ei ollut samanlaista apua esiosissa, ja hänen legendansa oli siinä vaiheessa sellainen, ettei kukaan seisonut häntä vastaan ​​ja sanoi "George, tämä on perseestä".

Missä sanotaan, että numerointi lisättiin myöhemmin? Tiedän, että alaotsikko "Uusi toivo" lisättiin myöhemmin, mutta ensimmäinen trilogia on ollut IV, V ja VI niin kauan kuin muistan.
Tuo artikkeli ei oikeastaan ​​ollut. Mutta kun se alun perin julkaistiin, se oli vain "Tähtien sota". Luulen, että lainaan äitiäni tästä, joka näki sen teattereissa noin 9 kertaa, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran.
Johdannon vieritystekstissä mielestäni se oli kuitenkin aina jakso IV.
Lisätty uusi linkki. Numerointi ilmestyi vasta Empire.
Kiitos. Siksi muistan sen lapsuudesta. Minulla ei ole toimivaa videonauhuria tai voisin tarkistaa. :)
Mahtava vastaus. Kiitos!
@Daniel Bingham Hyvä vastaus, haluaisin antaa sinulle toisen +1 mahtavan äidin saamisesta :)
-1
Oikeastaan, eikö Harrison Ford sanonut melkein niin: "George, voit kirjoittaa tämän paskan, mutta et voi helvetissä sanoa sitä."
@Daniel Roseman En ollut kuullut tuota tarinaa, mutta haluaisin kuulla sen! : D
Joten todellinen kysymys on, miksi Imperiumille annettiin numero 5?
@daniel Roseman Joten, olen nyt kuullut tuon tarinan. Se tapahtui ensimmäisen elokuvan kuvaamisen aikana. Ei esiosia. Näyttelijät ilmeisesti vihasivat vuoropuheluaan paljon aikaa. Melko hauska.
+1 Joku tee kuvamakro "George, tämä on perseestä".
Vaikka tämä on mielenkiintoinen vastaus, en usko, että wikipedia on ensisijainen lähde ...
@Liath, ei, mutta Wikipedialla on useita siteerattuja lähteitä alkuperäisen nimen suhteen (jos väitteen tarkkuus on kyseenalainen)
Haluan huomauttaa, että sekä Brackettille että Kasdanille hyvitetään _Empire_ (ja Lucas ei ole) ja Kasdan myös _Return_. Se, että hänen kirjoittajansa eivät saaneet luottoa, ei ole reilua tai totta.
Wikipedian / IMDB: n hyvittäminen ei tarkoita mitään, jos kaikki unohtavat olemassaolonsa. Mitä tavallinen Star Warsin kanssa varttunut henkilö tekee.
Minulla on kiusaus muokata viimeistä kappaletta, koska esiosat eivät imene.Se on täysin subjektiivinen, eikä myöskään välttämättä totta, [AV-klubin mukaan] (http://www.avclub.com/article/star-wars-prequels-dont-deserve-your-hatred-226732) ja [RottenTomaatit] (http://www.telegraph.co.uk/film/star-wars-the-force-awakens/best-worst-movies-poll/)
Tässä vastauksessa ei yritetä selittää, miksi Lucas aloitti numerolla 4 numeroitaessa * ANH *, mikä on toimenpideohjelman tärkein huolenaihe.Olen yllättynyt siitä, että tämä sai jopa niin paljon ääniä.
@Charles, tekee, hän ei.Hän numeroi sen sen jälkeen, kun Empire oli tuotannossa, jolloin hän oli päättänyt 9 elokuvamuodosta.
_Empirea_ ohjannut Irv Kershner ei saa ansaitsemansa ansiota.Hän työskenteli pirun kovasti näyttelijöiden kanssa parantaakseen suuresti vuoropuhelua ja sen kautta tarinaa._Empire_, joka on itse asiassa parempi elokuva kuin _Star Wars_, suuri menestys johtuu suurelta osin ohjaajan tekemistä käsikirjoitusten muutoksista kuvaamisen aikana._Empire_n tekemisestä on kaksi tärkeää kirjaa, erityisesti yksikön julkaisijan vuonna 1980 kirjoittama kirja, joka kertoo, mitä todella tapahtui.Ja kyllä, näin kaikki elokuvat julkaisun yhteydessä, eikä _Star Wars_ -tekniikkaa ollut tekstitetty jaksoksi 4 missään vaiheessa ennen vuotta 1980.
@DaveJohnson Olen samaa mieltä siitä, että se on täysin subjektiivinen.Se on myös täysin merkityksetön käsillä olevalle kysymykselle, ja * pitäisi * muokata
#2
+5
user266
2011-01-19 09:01:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen lukenut Lucasin kirjoittamat Tähtien sota -luonnokset monta vuotta sitten, joten muistini aiheesta on epämääräinen. Uskon, että on 3 versiota ennen sitä, mitä hän lopulta kuvasi versiolla 4. Muistan, että ensimmäisellä luonnoksella oli juoni, joka sisälsi kauppaliiton.

Minusta näyttää siltä, ​​että jotkut noiden luonnosten ideoista päätyivät Tähtien sota IV: n takaiseksi tarinaksi.

#3
+4
Andy
2012-01-20 10:39:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on, mitä todella tapahtui: Alun perin sitä ei kutsuttu nimellä Jakso IV tai Uusi toivo. Alun perin elokuvia oli vain yksi, mutta pian sen julkaisemisen jälkeen se oli todella onnistunut, ja Lucas aikoi tehdä enemmän.
Elokuva julkaistiin uudelleen vuonna 1978 (noin vuosi alkuperäisen ensi-iltansa jälkeen). ). Alkuperäinen indeksointi tehtiin uudelleen sisältäen jakson IV: Uusi toivo. Musiikkia muutettiin myös hieman (siihen, mitä nyt tiedät ja rakastat) ja tähtien tausta muuttui (jälleen siihen, mitä tiedät ja rakastat).

Elokuvaa tarkistettiin noin kuukauden, ei vuoden kuluttua. muuten, joo.
#4
+3
Charles
2018-05-14 18:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tl; dr.

 1. Anakin on Tähtien sodan todellinen päähenkilö.

 2. Lucas valitsi kolminäyttökertomuksen luodessaan Tähti Sodat sekä taustan että pääkäsikirjoituksen osalta.

 3. Lucas halusi aloittaa tarinankerronnan Anakinin tarinan keskellä.

 4. Kaikki tämä yhdessä - Lucas päätti käyttää IV: tä edustamaan tarinan keskikohdan alkua (ts. Uusi toivo ) ja ANH on tarinan keskellä, koska tarina on todella Anakinista / Vaderista.


  miksi George Lucas aloitti numeroinnin 4: llä? Tiedän (nyt), että hänellä oli epämääräinen käsitys siitä, mikä olisi luvuissa 1, 2 ja 3. Mutta miksi ei aloittaisi kutsumalla ensimmäistä elokuvaa 1 ja tulemaan aika tehdä esiosat, kutsua heitä millä tahansa?

  Tähän vastaamiseksi on mainittava kolme asiaa -

  1. George Lucasin mukaan Tähtien sota koskee nimenomaan Anakin Skywalkerin tragediaa.

  2008 MTV News -haastattelusta, jossa Lucas puhuu Tähtien sota: Kloonisodat ja miten se eroaa elokuvissa esitetystä eeppisestä tragediasta:

  " Eepos itsessään on periaatteessa yksi mies. Ohitat monia asioita, mutta et koskaan pääse katsomaan sitä. [Kloonisotien kanssa] mytologiset perustelut eivät ole meidät rasittaneet. Meidän on mentävä enemmän paikkoihin ", Lucas sanoi. " Tarina Anakin Skywalkerista ja hänen pudotuksestaan ​​pimeälle puolelle ja poikansa lunastuksesta, se on valmis. Se aloitettiin, kun hän oli 10, se päättyy, kun hän kuoli. Tarinoita ei ole enää kerrottavaa. ei todellakaan ole osa tätä. "

  Ja sitten Total Film Magazine -lehden toukokuun 2008 painoksesta:

  K: Oletko iloinen siitä, että uudet Tähtien sota -sarjat kerrotaan, kun olet poissa?

  LUCAS: "Olen jättänyt melko selkeät ohjeet, jotta ominaisuuksia ei enää olisi. Jaksoja VII-IX ei varmasti tule. Se johtuu siitä, ettei tarinoita ole. Tarkoitan, etten ole koskaan ajatellut mitään! Ja nyt on ollut romaaneja Jakso IV: n jälkeisistä tapahtumista, mikä ei ole lainkaan sitä, mitä olisin tehnyt sen kanssa. Tähtien sota -tarina on todella Darth Vaderin tragedia. Tämä on tarina. Kun Vader kuolee , hän ei palaa elämään, keisari ei kloonaa eikä Luke mene naimisiin ... "

  Joten, selvästi George Lucas loi Tähtien sota kertomaan Anakin / Vaderin tarina, ei välttämättä Luken tarina (Luukella on kuitenkin tietysti erittäin tärkeä ja intiimi rooli Vaderin tarinassa).


  2. Lucasin alkuperäinen tarkoitus oli tuottaa vain kolme ensimmäistä elokuvaa, ja hän halusi aloittaa tarinankerronnan tarinan keskellä.

  Kun Lucas kirjoitti ensimmäisen kerran Tähtien sota -elokuvan, hänen tarkoitus oli aloittaa Anakinin tarinan keskellä. Tässä mielessä hän loi ensin "koko taustan" (jaksojen I-III tapahtumat) ja sitten kirjoitti käsikirjoituksen jaksoille IV-VI.

  Alkaen 1993 haastattelu Lucasin kanssa (video alkaa klo 1:41):

  "Aloitin siitä, että aion kirjoittaa käsikirjoituksen ja jotta voisin kirjoittaa käsikirjoituksen , Tiesin, että aloitan jonkinlaisen keskellä jotain - en halunnut vain [epäselvää, mitä Lucas sanoo] - joten minun piti luoda maailma, ja jotta voisin luoda tämän maailman hahmoilla ja kaikilla muilla tavaroilla, minun piti tehdä koko tämä taustakerta. Sieltä, mistä he tulivat, keitä he olivat ja mitä tapahtui ja miten he pääsivät sinne, missä he ovat. Ja Joten sitten aloitin tämän elokuvan ja kirjoitin elokuvan, vain se oli aivan liian iso ja se oli kolme näytettä, joten tarkoitan ..

  Joten tein ensimmäisen näytöksen ja sanoin hyvin, että voin tehdä elokuvan tästä, koska voin ajatella, että saan tämän aikaan; se oli tavallaan sen alueen sisällä, mitä voisin tehdä. Joten tein elokuvan ensimmäisestä näytöksestä, ja se oli niin hitti, että pystyin tekemään kaksi toista näytettä. "

  Ja tässä kohta, siirtyessään Imperiumin vastaiskuun , että Lucas soveltaa taannehtivasti [ja eteenpäin] numerointi- ja tekstitysjärjestelmää näihin elokuviin.

  Tässä on toinen haastattelu, jossa Lucas puhuu esiosat ja kuinka vain kolme ensimmäistä elokuvaa olivat erillään alkuperäisestä suunnitelmasta -

  Joten, miksi Lucas käytti IV: tä I: n sijaan kohteelle Uusi toivo ?


  3. Koska Tähtien sota noudattaa kolmivaiheista rakennetta ja vielä kerran, koska tarina on todellinen päähenkilö on Anakin / Vader.

  Koska Lucas halusi nimenomaan aloittaa tarinan keskellä (kertomustekniikka, joka tunnetaan nimellä In Medias Res ), ja, Tarinan todellisen päähenkilön ollessa Anakin, Lucasin oli valittava numero Uusi toivo , joka välitti "keskimmäisen".

  enter image description here Tähtien sota vastaa In Medias Resin toista tyyliä.

  Tästä huolimatta taustahistorian ja pääkäsikirjoituksen juoni sopivat täydellisesti kolmivaiheiseen rakenteeseen . Edellisessä osassa Lucas lainataan suoraan tätä muotoa käytettäessä pääkatseluohjelmaa, ja todennäköisesti hän käytti tätä muotoa myös luodessaan taustahistorian (kolminäyttökertomus on erittäin yleinen).

  Kun yhdistät tämän kaiken yhteen, se selittää täydellisesti, miksi Lucas antoi otsikon Jakso IV nimeksi Uusi toivo .

_Median res_ -teoria on sisäisesti johdonmukainen, mutta minulla on vaikeuksia uskoa, että tämä oli Lucasin tarkoitus _ alkuperäisen kuvaamisen aikana.Pikemminkin näyttää siltä, että Tähtien sota-franchising-ohjelman laajentaminen on yhdistetty (Lucas Artsin toimesta).Voitko kiistää retconin, voisitko hankkia todisteita muutaman vuoden sisällä _original_ 1977 -julkaisusta?
#5
+1
yeah
2014-08-29 17:53:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäinen jakso ja numero oli Empire, he eivät muuttaneet Tähtien sota vasta vuonna 1981. Näyttää siltä, ​​että tästä on jonkin verran keskustelua, mutta vaikka Lucas sai ajatuksen siitä, että jokainen elokuva olisi episodi jo varhaisessa vaiheessa Imperiumin kirjoituksen aikana, hän kutsui heitä 1,2,3: ksi 4,5,6: n sijaan. Minulla ei ole aavistustakaan, mistä Daniel Bingham puhuu, kun hän sanoo, ettei yksikään työtekijä saanut luottoa ensimmäisistä kolmesta. Lucasilla on ainoa käsikirjoituksen luotto Hope, Empiressä hänellä ei ole edes käsikirjoituksen ainutkertomusta ja paluuna hänet hyvitettiin työtoveri. Esipuheissa ei ole mikään salaisuus, että Tom Stoppard suoritti käsikirjoituksen ainakin jaksossa 3, elleivät kaikki heistä ja muut William Goldmanin kaltaiset huhuja tekevän omat passinsa.

Uskon, että tämä olisi ollut parempi kommenttina, kuten Putor on tehnyt. Se haastaa epäolennaisen osan hänen vastauksestaan, mikä ei estä vastausta vastaamasta kysymykseen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...