Kysymys:
Mikä on yhteys Snow Crashin ja Timanttikauden välillä?
thelsdj
2011-01-16 04:48:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut, että nämä kaksi Neal Stephensonin romaania tapahtuvat samassa universumissa.

Millainen yhteys näiden kahden romaanin välillä on ja millainen aikajana on?

üks vastaus:
#1
+35
Dori
2011-01-16 05:21:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikipediasta:

Timanttikausi voidaan nähdä asetettuna samaan universumiin kuin Snow Crash monta vuotta myöhemmin. Tämä lukeminen perustuu YT: n, Snow Crash in päähenkilön, ja ikääntyneen uusviktoriaanisen Miss Mathesonin väliseen yhteyteen The Diamond Age : ssä, joka pudottaa vinosti viittauksia häneen aikaisemmin kovateräisenä rullalautailijana. Tämä asettaa timanttikauden noin 80–100 vuotta Snow Crash in jälkeen.

Näiden kahden romaanin yhdistämistä tukevaa näyttöä ovat muun muassa:

  • Stephensonin novelli "The Great Simoleon Caper" viittaa sekä metaverssiin, joka nähtiin Snow Crash issa, että ensimmäiseen Distributed Republiciin, joka nähtiin The Diamond Age ( toinen novelli, joka sopii timanttikauden miljöön ja jolla on jopa hahmo, on "Ote Tyynenmeren rannikon heimojen kolmannesta ja viimeisestä osasta".

  • viittaukset franchising-järjestäytyneisiin lähes kansallisiin kokonaisuuksiin (FOQNE) molemmissa romaaneissa.

Kun ne otetaan osaksi Snow Crashin aikajanaa, The Diamond Age tarjoaa käsityksen edeltäjänsä tilanteesta. Keskustelussa Mirandan kanssa yksi hahmo kertoo hänelle, että maailman kansallisvaltiot romahtivat, kun sähköinen viestintä alkoi käyttää jäljittämätöntä välitysjärjestelmää, joka teki mahdottomaksi panna täytäntöön verkkokaupan verot (jota käytettiin myöhemmin juonielementtinä toisessa Stephensonin teokset, Cryptonomicon ). Rahoitukseltaan puuttuneet suuret hallitukset romahtivat, ja heidän tilalleen syntyivät pienet, vapaaehtoiset hallitukset, kuten Snow Crash : ssä kuvatut burbclaves.

Molemmat romaanit käsittelevät melkein "primitiivistä tekniikkaa", joka korvaa nykyisen, maailmanlaajuisen käyttötekniikan, mielen uudelleenohjelmoinnin merkityksessä muinaisessa sumerilaisessa laulussa Snow Crash -ohjelmassa (jossa käytetään myös viitteitä Babylonian prostituoituja, jotka kuljettavat tietovirusta kuten sukupuoliteitse tarttuvaa tautia), ja ajatus nanoteknologian leviämisestä ja kommunikoinnista yhdynnän kautta, joka kulkee kehosta toiseen kuin virus. Molemmat romaanit käyttävät muinaista, melkein primitiivistä uhkaa nykyaikaiselle, "länsimaiselle" tekniikalle ja ideologialle (Lautta Lumetilanteessa ja Vanhurskaan harmonian nyrkit Timanttikaudella ). Stephenson tutkii ajatusta teknologiajaosta ja sen sosiaalisista ja taloudellisista seurauksista äärimmilleen käyttämällä näitä väkivaltaisia, mutta ei kaikki yhdessä yllättäviä sosiaalisia vallankumouksia.

+1 Viittaus _trasheriksi_ antoi minulle naurun (vanha hyvä YT on kasvanut!).Mietin sitä niin paljon, että ajattelin kysyä täältä;joku voitti minut siihen.Yksi Cryptonomiconista, vaikka kaipasin, ja se on erityisen mielenkiintoinen.Luulen, että siteet barokkipiirissä yhdistys.Poika, josta haluaisin nähdä elokuvan tuossa maailmankaikkeudessa, joka ulottuu ikään!


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...