Kysymys:
Photon torpedo vs. vaihtajat - mikä on molempien universumin hyötyä
Maciej Piechotka
2011-01-20 00:55:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katsellessani Star Trek -tapahtumaa olen havainnut, että faasereita ja fotonitorpedoja käytetään keskenään, usein näennäisesti satunnaisesti. Tiedän, että kirjoittajat eivät luultavasti ajatelleet / välittäneet, mutta etsin selityksiä universumista.

Kahden aseen läsnäolo yhdessä ajoneuvossa on yleensä perusteltua erilaisilla kohteilla ja käyttötarkoituksilla, esimerkiksi konekivääri pehmeille kohteet (jalkaväki) ja pääase, koville (muut säiliöt). Muuten se vain lisää ongelmia (yhteensopimattomat ampumatarvikkeet, korotetut ylläpitokustannukset jne.).

Mitä eroja näiden kahden välillä on?

Kolmetoista vastused:
#1
+33
Rodger Cooley
2011-01-20 01:04:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi on energiapohjainen (vaiheittajat) ja toinen ainepohjainen (torpedot), jolla on räjähtävä tuotto. Muistan lukeneeni kerran, että vastakkainasettelussa phasereita käytettiin tyypillisesti heikentämään toisen aluksen kilpiä ja sitten torpedot lopettaisivat kohteen.
Myös phasereita käytettiin enemmän alusten käytöstä poistamiseen kuin niiden tuhoamiseen, kuten he voisivat kohdistaa tarkemmin.

Joo. Älä unohda ohjaussuojan päätarkoitusta - ohjata esineet pois aluksen tieltä matkan aikana. (et halua, että pikkukivi osuu runkoon loimessa 7, se menisi suoraan aluksen läpi) Torpedo pysäyttäisi varmasti kilven, jos phaserit eivät heikentäisi sitä ensin.
@Jonny Blaze: Tämä on totta vain osittain. Torpedot ovat tuhlaavia, mutta niitä voidaan käyttää kilpien kaatamiseen. Oletettavasti räjähtämällä ennen törmäystä kilpeen. Torpedon tuhoava voima on myös energiaa.
Tämä oli luultavasti kirjoittajien alkuperäinen tarkoitus, mutta kirjailijat, jotka eivät pitäneet sitä mielessä tai joutuivat muuttamaan tarinansa mukaan, ovat todennäköisesti heikentäneet sitä.
On myös huomattava, että faaserit ovat hiukkassäde-aseita, ja sellaisenaan "energia-sädettä" voidaan pitää esineenä. Vaikka, kuten monissa jaksoissa on osoitettu, nadion-hiukkaset eivät ole vain hiukkasia, joilla on korkea kineettinen energia, koska niillä on eräänlainen "sisäänrakennettu älykkyys". On esimerkiksi täysin mahdollista asettaa phaser "haihtumaan" ja saada nadionit nielemään esine tai runko hajoten sen kokonaan vahingoittamatta ympäristöä niin paljon kuin jättämään palamisjäljen (vaikka tuhoaisi Riker-kokoisen kloonin tiukassa sisällä) lasipullo).
Hyvä yksinkertainen yhteenveto eroista.
Phasers = tarkkuus, tuhoaa tietyn sijainnin tai tyhjentää karvat / tuhoaa pienen kohteen Torpedot = Hyvin hajotettu tuho, tuhoaa suuri osa kohteesta / häviää kokonaan ilman tarkkuutta.
Sovittu.Phaserit tuhoavat pohjimmiltaan kilvet ja tekevät tarkkoja iskuja vihollisen aluksen osia vastaan (sanovat, että haluat poistaa aseet käytöstä, mutta säästää loput aluksesta, jotta voit kohdistaa vihollisen phaser-pankit tai torpedoputket).Torpedot tekevät pohjimmiltaan suuria vahinkoja fyysistä aluksen panssaroitua runkoa vastaan tuhota.Phasers = tarkkuusase, torpedot = hiomapistooli.
#2
+24
Matthew Nichols
2011-01-20 08:55:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teknisen käsikirjan mukaan vaihtajia rajoitetaan valon nopeuteen, joten niistä on vähemmän hyötyä loimi-ajossa tapahtuvissa kohtaamisissa. Photon-torpedoilla on loimikyky (tosin ei täydet loimi-asemat), joten ne voivat kulkea nopeammin kuin valon nopeus ja sitouttavat myös alukset.

Myös fotonitorpedoja voidaan käyttää miinoina, joita phaserit eivät voi.

Selvyyden vuoksi he voivat ylläpitää loimikuplaa, mutta eivät voi luoda sitä. Kun he putoavat loimesta, he voivat vain sitten syöttää sen uudelleen ampumalla.
Julkaisussa ST: TMP tilattiin faserien käyttö asteroidin tuhoamiseksi Entrerprisen väärin toimivan loimiaseman aiheuttaman madonreiän polulla, minkä jälkeen se rappeutui vain siksi, että phaserit vetivät virtaa loimisydämestä, ei siksi, että heitä rajoitettiin valon nopeuteen .
@DampeS8N: Tämä loimikupla muistuttaa minua todellisesta tekniikasta, jota kutsutaan "kavitaatioksi", joka teoriassa sallii torpedot, mutta mielestäni voimakas kuplavirta saavuttaa 200 km / h veden alla.
@releseabe Ymmärrys superkavitaatiosta ei ole oikea.Sillä ei ole merkitystä tässä kysymyksessä / vastauksessa, joten jätän sen siihen.
#3
+14
Omega Centauri
2011-01-21 10:56:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Epäilen, että kirjoittajat haluavat olla analogia lentokoneiden kantajien taistelutoimien valmistelemiseksi. Phaserit ovat kuin kansiaseita, ja torpedot ovat kuin heidän nimensä. Yhdellä on pidempi kantama, ja se on nopeampi kohdistaa, ja toinen on hitaampi, mutta vahingoittaa enemmän. Suurin osa avaruussota-aineista haluaa toteuttaa sotamaailman kaksi taistelua, joko merivoimien tai pommikoneiden taistelulentokoneiden kanssa.

Roddenberry oli toisen maailmansodan eläinlääkäri, joka oli lentänyt paljon tehtäviä Tyynellämerellä. Jakso "Terrorin tasapaino" perustui vakaasti toisen maailmansodan sukellusveneiden vastaiseen sodankäyntiin.
#4
+7
Robert Brim
2011-02-23 20:47:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen hyvä syy käyttää niitä eri tavalla on, että torpedot voivat seurata kohdetta, jossa phaserina ammutaan suoraan. Jos se kaipaa, se kaipaa. Jos muistat, eräästä elokuvasta, Klingon-alus on peitetty, mutta vuotavia hiukkasia (fotoneja se oli?) Ja he muokkaivat torpedoa juoksemaan hiukkaset alas lähteeseen tappamaan laivan.

Se oli Undiscovered Country.
Useimmat torpedot Star Trek -universumissa eivät kuitenkaan ole "etsijöitä"; ne toimivat enemmän kuin ohjaamattomat torpedot (toisen maailmansodan aikakaudelta), joissa voit asettaa torpedon evien "leikkauksen" niin, että se seuraa kaarevaa polkua kohteeseen. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse osoittaa suoraan kohteeseen, mutta se tarkoittaa myös sitä, että nopeasti muuttava kurssi tai nopeus voi aiheuttaa torpedon ohittamisen, koska se on asetettu sieppaamaan vakio-kurssilla ja nopeudella liikkuvan kohteen.
#5
+7
KeithS
2011-11-01 21:07:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Phaserit ja torpedot ovat, kuten mainittiin, aivan kuten kansiaseet ja torpedot toisen maailmansodan aikaisessa merisodassa. Ajatus siitä, että Klingonin ja Romulanin lintulinnut kykenisivät peittämään ja siten piiloutumaan, oli suora analoginen saksalaisten U-veneiden kanssa.

Taktisesti sanottuna haluat niin monen tyyppisiä aseita kuin saat, kun saat olemme taistelussa. Tämä pätee käytännössä kaikkialla, kaikissa tilanteissa. Jos yksi ase ei sovi tilanteeseen, tuot toisen. Siksi poliisilla ei ole vain aseita, mutta myös tikkuja, tasereita ja pippurisumutetta.

Taaksepäin universumissa phaserit ovat avainase. Phaserit ovat energiapohjaisia, mikä tarkoittaa, että niin kauan kuin sinulla on riittävästi voimaa, voit jatkaa niiden ampumista. Ne ovat erittäin voimakkaita useimpia suojaamattomia kohteita vastaan, ja ne voidaan kantaa lähes 360 astetta (edellyttäen, että kaikki phaser-pankit toimivat nimellisesti). Lopuksi, koska ne ovat palkki, ne voidaan yleensä kohdistaa ja ampua melko nopeasti kohteeseen melkein missä tahansa reunassa, jossa ase on tehokas (jopa läheltä). Kilpailun teknisen kehityksen tasosta riippuen phasereilla on kuitenkin vain vähäinen vaikutus kilpiin tai jopa laivojen runkoihin. Niitä rajoittaa myös valon nopeus, joten niitä ei voida käyttää loimella matkustettaessa.

Torpedot ovat Star Trek, joka vastaa samoja aseita meritaistelussa tai laivojen vastaisia ​​ohjuksia, kuten Harpuun tai Exocet. Löydä yksi näistä kilvet alaspäin ja aluksessasi on iso aukko. Räjähdys vaatii myös paljon suojavoimaa torjumiseksi ja voi vahingoittaa jopa kilvet ylöspäin. Ne vaativat myös minimaalisen voiman ampumiseen, mikä tekee niistä tärkeimmän viitta-aluksen aseen, kuten Klingonin petolintu, ja niitä voidaan käyttää, kun alus kulkee loimessa, koska ne ylläpitävät ampuvan aluksen tuottamaa "loimikuplaa". Ne ovat kuitenkin kuluva ase; oletetaan, että torpedot ovat liian monimutkaisia ​​koneita toistamaan, jopa ilman niiden antimateriaalista hyötykuormaa. Ne ovat myös suurimmaksi osaksi ei-etsiviä; heille on annettava alkuopastus ampuvalta alukselta, ja jos "näkökuva" muuttuu (alus muuttaa radikaalisti radan tai nopeuden), torpedo voi ohittaa. Torpien kierrosnopeus on suurin ja ne tulevat kantoraketista useimpien maailmankaikkeuden alusten etu-taka-akselia pitkin (on olemassa muutamia torneistettuja kantoraketteja, kuten DS9: lle asennettuja), mikä tarkoittaa niiden tehokkuutta "leveällä laidalla". "vastakkainasettelu vähenee. Tämä tekee torpedoista aseen, jota käytät taistelussa, kun olet melko varma, että lyöt tavoitettasi, mikä tarkoittaa yleensä suhteellisen lähietäisyyttä.

#6
+5
Timwi
2011-02-27 05:35:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voyager : ssa mainitaan useita kertoja, että fotonitorpedot ovat korvaamattomia. Vaikka fanit ovat laskeneet koko sarjassa ampuneiden fotonitorpettojen määrän ja huomanneet sen olevan paljon suurempi kuin yhdessä ensimmäisissä jaksoissa nimenomaisesti annettu määrä, se tarjoaa kuitenkin universumin sisäisen syyn olla haluttomaksi tuhlata niitä. p>

ST: Nemesis -yrityksessä yritys kuluttaa koko täydennyksensä yhteen (vaikka pitkään) taisteluun.
Torpedot ovat yleensä vaihdettavissa. Voyagerilla ei ollut tiloja rakentaa korvaavia torpedoja alukselle. Dreadnought-jaksossa he puhuivat superohjusten torpedojen mukauttamisesta korvaamaan käyttämänsä. Alfa-kvadrantissa Starfleet-alus pystyi täydentämään torpedo-kohteliaisuuttaan milloin tahansa.
Tähtialukset eivät yleensä rakenna torpedoja aluksella - ei vain Voyageriin.
#7
+3
scope_creep
2011-01-20 09:37:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän tämän teknisen keskustelun eri ominaisuuksista, mutta vaihtajista on tullut vähitellen vähemmän voimakkaita, kun sarja eteni Star Trekistä Voyageriin. Alkuperäisessä sarjassa, jossa juonet ovat kirjoittaneet klassiset sf-kirjoittajat sf: n kulta-ajasta lähtien, ja sellaisenaan olivat tiheitä uusilla sf-käsitteillä, keskustellaan siitä, kuinka valtavasti ne ovat. En tiedä jaksoa, mutta kyse on kahdesta ihmisestä, jotka kaatui laskeutuneena ja olivat vahingoittuneet pahoin, ja ulkomaalaisten avulla heitä voidaan pitää täydellisinä ja ehjinä.

Tuossa jaksossa heidän täytyy murtautua maanalaiseen linnoitukseen (se oli jakso, jossa hissi oli maan alla); he käyttävät jalustanvaihtajaa, joka on todella tehokas. He sanovat, että sen olisi pitänyt puhaltaa mäkeä sekunneissa, vaikka telepaatiset ulkomaalaiset luovat miehistön mielessä kuvan katkeamattomasta mäestä siinä vaiheessa. avaruudesta, mutta he ovat huolissaan (jos luet käsikirjoituksen) siitä, että faaserit tuhoavat kaiken, leikkaavat planeetan ytimeen asti ja jopa tuhoavat sen, leikkaamalla sen kahtia. Ne olivat suuritehoisia leikkauspalkkeja, jotka ovat erittäin voimakkaita ja joita antimatter-moottorit syöttävät käsittämättömästi.

Kontrasti sitä Voyagerin aikaan. Phaserit eivät voi edes tunkeutua suojattuihin runkoihin tai borgiin. Tiedän harppaavan, mutta verrattain, jos Enteprise tapaisi Borgin, he viipaisivat kuution paloiksi.

Sarjan koko eteneminen on pehmentänyt sen sf-sarjasta komentojonoksi, jossa on välilyöntejä sf-sanoille. Valitse sana.

Rehellisesti, he luultavasti tajusivat "Hups, se on naurettavasti ja epärealistisesti ylivoimaa. Ehkä meidän pitäisi uudistaa tämä ..." Se ei olisi ensimmäinen kerta.
Ainoa, mikä tuli mieleeni tällaisella juonella (en ole katsonut kokonaisia ​​TNG: tä ja DS9: tä enkä ole nähnyt yhtään VOY: n ja ENT: n jaksoa), on Cage.
@MaciejPiechotka Olen nähnyt kaikki sarjat, ja The Cage / The Menagerie on kaikki mitä mieleeni tulee. Cage oli TOS: n alkuperäinen, käyttämätön ohjaaja, jota käytettiin uudelleen The Menagerie -ohjelmassa, ja se sisältää - tonnia epäjohdonmukaisuuksia muun TOS: n kanssa.
#8
+3
PCSgtL
2016-06-29 19:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen yllättynyt siitä, ettei kukaan ole keskustellut tästä "Tähtilaivataisteluiden" näkökulmasta. Tämä on lautapeli- / miniatyyrijärjestelmä, joka on suunniteltu käsittelemään juuri nämä asiat.

Phaserit ovat ihanteellisia lyhyen ja keskipitkän kantaman aseina (kaikki paitsi raskaimmat eivät aiheuta merkittäviä vahinkoja etäisyydellä).

 1. Niillä on maailmankaikkeuden kaikkien asejärjestelmien paras tarkkuus.

 2. Heillä on vähän energiankulutusta, joten he voivat jatkaa ampumista silloinkin, kun alus ja sen virtalähteet (moottorit ja akut) ovat vahingoittuneet merkittävästi.

 3. Niiden alhainen energiankulutus ja pieni koko mahdollistavat useiden phaser-pankkien kulkemisen laivalla.

  a. Tämä antaa mahdollisuuden saada suurempi tehokas ampumakaari (Gorn, jos poikkeuksellinen rakentaa aluksia, jotka ovat tappavia jokaisesta kulmasta)

  b. ja tarkoittaa myös sitä, että vihollisen on kohdennettava useita sijainteja poistaakseen useita sijainteja, joissa ne sijaitsevat.

 4. Niillä on myös suhteellisen nopea lataus- / latausaika.
  a. Tämä antaa mahdollisuuden ampua muutama vaihtaja ilman, että se vähentää merkittävästi Alpha Strike -ominaisuutta.

 5. Niitä voidaan käyttää puolustuksellisesti.

  a. Phasereita käytetään usein ohjusten vastaisina aseina.

  b. Phaserit ovat ihanteellisia lakkoalusten / sukkulalaivojen / hävittäjien ja miinojen poistamiseen. (Jotkut phaser-pankit [Phaser G: t, jos muisti ei palvele], jos ne on erityisesti suunniteltu tätä roolia varten).

Hyvin suunniteltu ja ohjattava alus, jota hallitsee taitava kapteeni ja miehistö, voisi päästää Phaserien jatkuva tulipalo kiertämällä alusta ja korkkiruuvitusta vastustajien polun ympärillä samalla kun pyörivät jatkuvasti kilvet.

Photon-torpedot on suunniteltu pitkän kantaman aseiksi, vaikka ne käyttävätkin energiaa.

 1. Heillä on yksi maailmankaikkeuden pisimmistä alueista.

 2. He lyövät voimakkaasti ja aiheuttavat merkittäviä vahinkoja millä tahansa alueella.

 3. Ne voidaan muokata ampumaan vielä pidemmillä etäisyyksillä läheisyysaseena. Vähentyneet vauriot, mutta se lisää tarkkuutta ja kantamaa)

 4. Ne eivät ole alttiita vaiheittajien ohjustentorjunnalle (eikä niitä voida myöskään vetää pois tavoitteesta).

 5. Kun ne osuvat, ne vahingoittavat usein useita järjestelmiä kerralla aiheuttaen laivanlaajuisia vikoja.

 6. Ne toimivat aluksen jatkeena lukuisilla tavoilla niitä voidaan muokata mihinkään taistelukäyttöön.

Hyvin suunniteltu ja nopea alus voi pysyä vihollisen ulottumattomissa ja päästää hitaan, mutta tasaisen tulipalon. fotonitorpedoista. Vihollisalusten pakottaminen pakenemaan tai tuhoutumaan tekemättä palautusvahinkoja.

Federaation filosofia oli monikäyttöiset alukset. Niin harva alus, joka on perustettu keskittymään jompaankumpaan toimintaan, on kuitenkin mahdollistanut melkein jokaisen aluksen vaihtoehtojen antamisen kaikissa tilanteissa.

Alfa-lakko

Alfa-lakko on käsite lataamalla kaikki aluksen aseet ja sitten odottamalla pisteen tyhjää aluetta ja vapauttamalla ne kaikki kerralla tai nopeasti peräkkäin. Jotta federaation alus voisi hallita tätä täyteen latausta, he tarvitsivat usein nopeudensa pienentämistä tai moottoreiden vaurioitumisen vaaraa. Hyvin toteutettu Alpha Strike saattoi irrottaa kilpasektorin käyttämällä kaikkia phasereita ja purkaa sitten ylikuormitetut fotonitorpedot (säädetty lisää vaurioita mutta vähennä tarkkuutta) tuon pudotetun kilven avulla ja tuhoaa tai lamauttaa useimmat saman luokan alukset.

Lyijytä fotonitorpedoilla poistaaksesi melkein kaikki kilvet ja vapauta sitten kohdennetut phaserit, ja voit lamauttaa aluksen tarkkuus, loimi-asemien tai aseiden leikkaaminen, mutta aluksen, miehistön ja sisällön pitäminen ehjinä.

Virrankulutus

Kaikki, mitä näyttelystä on tilattu, vie energiaa. Aluksella ei ole energiaa tehdä kaikkea kerralla. Joten näiden on oltava tasapainossa taktisen tilanteen mukaan.

Nopeus : Nopeampi nopeus tarkoittaa vähemmän virtaa muille järjestelmille.

Kilvien nostaminen : Valmis keltaisella hälytyksellä

Vahvista kilvet : Usein näytöksissä nähden tämä ohjaa ylimääräisen energian tiettyyn kilpien osaan. . Voit upottaa kaiken energian tähän. Se tekee suojasta hieman vahvemman.

Syvät avaruusskannaukset / Skannaavat vihollisalukset : Saat lisätietoa energian hinnalla.

Aseiden lataaminen: Perusmaksu. (kilpien ja nopeuden välissä kolme suurinta virtalähdettä)

Erikoisaseet: Tämä on tavallisesti ylikuormitus aseilla suuremman kantaman tai tehon saavuttamiseksi.

Lataaminen Kuljettajat: Maajoukot, poimintahenkilöstö tai kaivosmiinat jne.,

Shuttlecraftin valmistelu: Käynnistyksen jälkeen he juoksevat yksin, mutta heidän saamiseensa tarvitaan energiaa .

Anturien lataaminen / laukaisu: Voidaan käyttää vihollisen etsimiseen tai muunnettuna ylimääräisten asevahinkojen tekemiseksi.

Loimi: Haluatko paeta / paeta? Vaikka loimisydän toimittaa energiaa alukselle, se vaatii silti jonkin verran energiaa päästäkseen sinäkin ulos.

Traktorin palkki: Hyödyllinen kaikenlaisissa sotilaallisissa liikkeissä.

Elektroninen sodankäynti: Käytetään lisäämään mahdollisuuksiasi lyödä tai vähentää vihollisten mahdollisuutta lyödä sinua, jos sinulla on energiaa.

Ei alusta universumilla on valta tehdä kaikki kerralla. Toivon, että tämä tarjoaa hyödyllisen oppaan sekä faasereiden että fotonitorpedoiden taktisiin käyttötarkoituksiin.

SFB: n ongelma on, että se on olemassa kaiken Star Trekin ulkopuolella TOS: n jälkeen.Siinä ei oteta huomioon mitään elokuvaa tai ohjelmaa siitä lähtien, ja nämä kaksi universumia ovat eronneet merkittävästi.Toki on hauskaa!(No, mieluummin Starmada- tai Fed Commander -versiot).
Historiallisesti kyllä, mutta asejärjestelmien vuorovaikutuksen mekaaniset perusteet ovat samat.
#9
+2
jtb
2013-06-24 11:14:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Photon-torpedot tulivat mukaan Trekin ensimmäisen kauden loppupuolella. Jos muistat kauhun TASAPAINON, phaserit ammuttiin "läheisyyden räjähdyksillä"; nämä johtivat luultavasti siihen, että kirjoittajat keksivät toisen kuulostavan aseen, joka lainasi näyttelyyn uskottavuutta. Torpedot näyttivät vaikeammilta osua kohteeseen, mutta ilmeisesti kykenivät diabeettimaan / tuhoamaan toisen aluksen vain muutamalla osumalla. Vaikuttaa myös siltä, ​​että monet kirjoittajat eivät ilmeisesti tienneet fotonitorpedoista - DOOMSDAY-KONEESSA faasereita käytettiin yksinomaan siellä, missä torpedot olisivat voineet osoittautua tehokkaammiksi ilman, että Decker & Constellation olisi uhrattu. Molemmilla aseilla oli tyylikkäimmät äänitehosteet, jotka kuultiin sillalta ampumisen aikana.

re "myöhään ensimmäisellä kaudella" - etenkin chakoteya.net/StarTrekin haku "fotonitorpedoilla" osoitti, että [tuotantotilauksen] kannalta (http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Star_Trek:_The_Original_Series), ["Arena"] (http://www.chakoteya.net/StarTrek/19.htm) oli ensimmäinen jakso, jossa heidät mainittiin, käytettiin yrittäen lyödä hyökkäävää alusta phaserien kanssa, mutta phaserit olivat "negatiivisia vastaan".sen ohjaimen näyttö. "
#10
+1
sporkstar
2014-04-29 01:19:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Phaserit ovat paljon tehokkaampia kilpiä vastaan ​​kuin torpedot. Jos aluksen kilpiä vasten phaser-osuma ja torpedo-osuma aiheuttavat samat vahingot, eikö sinun mieluummin käytä sitä, jonka voit edelleen roskapostata?

Ensimmäisessä Star Trek -käynnistyksessä (2009) kobayashi-maru-simulointi Kirk kohdisti vihollisen alukset torpedoilla tietäen, että niiden kilvet olivat alas ohjelmassa tekemänsä hakkeroinnin takia.

Kilpi absorboi, estää ja heijastaa suurimman osan energiasta ja jakaa sen uudelleen. koko sen alueella. Jos jokin energia pääsee läpi, kilpi ei normaalisti estäisi sitä (esim. Tietyntyyppinen säteily ja laukaukset, jotka moduloidaan ohittamaan ja sovittamaan kilven taajuus). Mahdolliset vahingot, jotka laiva aiheuttaa osumasta kilpiin, todennäköisesti rikkoutuu Kilpi työntämällä Kilven säteilijöitä, jotka sitten siirtävät osan energiasta aluksen päällirakenteeseen (sorta kuten tylsä ​​voimatrauma aluksen tasolla).

Suojaamattomalle alukselle Phaserit tekevät itse kunnollista vahinkoa alukselle, mutta Torpedo osuu niin voimakkaasti, että se voi vakavasti lamauttaa tai tuhota aluksen yhdellä laukauksella. Tietysti tämä riippuu aluksen koosta - Borg Assimilation Cube on 6000 metriä koko sivua kohden, ja se uusiutuu, mutta ainakaan siinä ei ole kilpiä.

(vaikka se saa minut miettimään, miksi ei vain saada loimiominaisuuksilla varustettuja torpedoja osumaan borg-alukseen loiminopeudella tai jotain lähellä C: tä ... silloin sen räjähtävyys heikkenee verrattuna kineettiseen iskuvoimaan. Mutta no niin.

Torpedot voi olla hyödyllinen myös, jos sinulla on vaikeuksia lyödä kohdetta, mutta mielestäni torpedojen käyttäminen tällä tavalla on epärealistista ja sitä käytettiin teatteriesitykseen näyttelyssä. Ajatus torpedojen leviämisestä olisi saada ainakin yksi torpedoista riittävän lähelle rikoksentekijää niin, että se osuu energia-aallolla.

Mutta ... jos suojatun aluksen räjäyttäminen Suoraan osumaan (tai joissakin tapauksissa jopa sisäisellä räjähdyksellä) voi viedä useamman kuin yhden laukauksen, emme puhu tässä tarkalleen YDINKORKEISTA, päinvastoin kuin jotkut tähtimatkailun teoreetikot väittävät.

Jos torpedolla on 25 Isoton-tuotto, sanon sen todennäköisesti enemmän kuin 25 tonnia moderneja räjähteitä. Se on kuin 10 nykypäivän risteilyohjusta yhdessä osumassa, ja itse torpedo on murto-osa sen koosta. Ihailtavan vahva ase taistelupäähän, jota luultavasti voit kantaa matkalaukussa. Mutta se ei ole missään mittakaavassa salkku. Se on jossain siinä harmaalla alueella tavanomaisten räjähteiden ja ydinvälien välillä.

Kyllä, se saattaa käyttää antiainetta, mutta sen määrä on pieni tai jopa molekyylinen, ja se sisältyy useisiin pieniin magneettipulloihin "soluihin". lopulta reagoi (aineen hajoaminen suhteessa 1: 1) aina, kun ne rikkoutuvat. Henkilökohtaisesti luulisin, että mukana olevat määrät olisivat turvallisuussyistä erittäin pieniä, jotta suojarakennemoduulit voidaan rakentaa yli, jotta varmistetaan, että ne eivät menetä suojarakennusta tai päätyä torpedoon, joka räjähtää, kun kiihdytät sitä laukaisemalla torpedo-laukaisimen .

Tällöin myöhemmin kehitetyt valtavan voimakkaat kvanttitorpedot osuvat kumpikin voimaan, joka on verrattavissa taktiseen nukkeen (300 isotonia = 300 tonnia TNT = vastapainossa 1/3 kilotonnista).

Toinen syy, jonka mukaan torpedot eivät räjäytä ydinalueella, johtuu siitä, että niitä on käytetty planeettakohteissa useita kertoja ja ne aiheuttavat vain paikallisia vahinkoja, ei valtavaa kaupunkien tappamista. Jos torpedo voi lyödä jonnekin läheltä eikä tappaa vierasjoukkueita, se ei todellakaan ole ydinase, edes kiloton-alueella, vielä vähemmän megaton-alueella.

Onko sinulla kaanoniviittauksia kaikkiin täällä esitettyihin väitteisiin? Kiitos!
Alasäänestys johtuu kaanonista.Kilven leviäminen on väärin.Se on asejärjestelmä, joka määrittää sään, kun tietty kilven etuosa on heikentynyt tai kaikki heistä.Ei itse kilpi.
#11
+1
Deks
2015-09-12 05:21:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten todettiin, Phaserit näyttävät olevan suunnattuja energia-aseita. Tekninen käsikirja antaa erittäin alhaisen saantoarvion Galaxy-luokan tähtialuksen faasereille ... mutta tällä luvulla ei ole mitään järkeä, kun sitä verrataan fotonitorpedoihin, jotka niiden oletetaan kuljettavan 1,5 kg ainetta ja 1,5 kg antimateriaalia - mikä johtaisi 100 megatavun energianmuunnokseen 64 megatonia - vaikka nämä luvut ilmoitettiin ilmeisesti TOS / TMP: lle, ei TNG: lle.

Mutta arvioidaan nämä luvut OVAT TNG: lle ... jolloin phaserien maksimiteholla 1,2 GW ei ole mitään järkeä, koska ne ovat lopulta tuhansia kertoja vähemmän tehokkaita kuin torpedot. Toinen arvio osoittaa, että Phaserit galaksiluokassa ( tyyppi X) arvioitiin olevan 100 000 TW: n maksimipaloteho - mikä on noin 23,9 megatonnia (joka sekunti).

100 000 TW tyypin X faasereille (kaudesta 1 kaudelle 3 esimerkiksi TNG) on paljon järkevämpää ja jättää tilaa tulivoiman parantamiselle n ole monipuolisempi, koska voit muokata niitä lennossa taajuuksien suhteen ja tehdä kaikenlaisia ​​muita hyödyllisiä asioita. torpedoja voidaan myös ilmeisesti manipuloida lennossa ja ne ovat monipuolisia työkaluina, mutta phasereilla on suurempi resurssijoukko piirtää alkaen fotonitorpedoilla, eikä niiden määrää ole rajoitettu.

Lisäksi fotonitorpedoilla on järkevämpää olla enemmän kuin muotoisia varauksia (mikä saattaa selittää epäjohdonmukaisuudet FX-osaston päätöksessä näyttää heille - muuten, useimpien 2400-luvun näyttelyiden alkukaudet näyttivät näyttävän räjähtävän leviämiskuvion planeetoilla johdonmukaisemmin torpedoilla verrattuna joihinkin muihin - joten FX: ää ei pidä ottaa koko ajan nimellisarvoon - sitä on vastattava järkevälle näyttävälle. Torppeoita voidaan käyttää vihollisen alusten kilpien nopeaan kaatamiseen ja faasereiden käyttämiseen tarkkuuden / kirurgisen iskun aikaansaamiseksi. Vaikka torpedoja voidaan käyttää myös niille, mutta kuvittelen, että heillä on riski tuhota aluksia, jos ne törmäävät erityisen heikkoihin järjestelmiin).

Kuvittelisin, että phaser-teho kasvoi ajan myötä. Torpedot lisäisivät myös räjähtäviä saantoja, joten on mahdollista, että ne onnistuivat pakkaamaan paljon enemmän ainetta ja anti-ainetta esimerkiksi torpedoon, ja ovat alkaneet siirtyä kvanttitorpedoihin, koska niiden keskimääräinen tuplamäärä on fotonien saanto ... mutta energiantoimituksen ja tarkkuuden suhteen ne saattavat olla paljon parempia kuin fotonit (plus, ne eivät ehkä käytä lainkaan anti-ainetta - jotkut lähteet viittaavat 0 pisteen energiaan, mutta tämä ei ole tykki - kvanttitorpedoilla voi olla vain muita ominaisuuksia - ehkä enemmän qunatum-mekaniikalle ominainen epävarmuusperiaate, joka tuottaa myös parempia tuloksia kuin perinteiset fotonitorpedot?).

On kuitenkin mainittu, että 54-isotoninen räjähdys modifioidusta gr avimetrinen torpedo (joka perustuu fotonitorpedon suunnitteluun) pystyy tuhoamaan pienen planeetan, ja tämä tuotos kasvoi 80 isotoniin). Borg mainitsi matkan fotonitorpedot (jotka olivat tuolloin tyyppiä VI). 200 isotonin räjähtävä tuotto.

Tällä on kuitenkin järkevää, mutta SF käyttäisi näitä kykyjä harvoin, jos koskaan, tuhoamaan planeetat suoraan. jopa romulalaiset ja kardassialaiset, kun he perustivat liittouman ja hyökkäsivät Dominionin oletetun kotimaailman kimppuun. ... ensimmäinen pato onnistui tuhoamaan 30% planeetan kuoresta sekunneissa (muuten Enterprise-D pystyi aiheuttamaan vastaavanlaisia ​​planeettavaurioita yksin), mutta tämä olisi voinut olla paremmin sopusoinnussa planeetan mahdollisesti käyttämien resurssien hyödyntämisen kanssa Cardassialaiset ja romulalaiset eivät ehkä ole niin 'huolimattomia' 'siihen pisteeseen asti, että he haluavat yksinkertaisesti tuhota koko planeetan. Niin väkivaltaisia ​​kuin ne olisivat voineet olla, kumpikaan ei ollut tyhmä. Voisi loistaa arvokasta tietoa vastustavan voiman planeetalta tai tarttua mielenkiintoisiin lähteisiin ... tai useisiin eri asioihin.

#12
  0
John Wright
2016-08-18 23:58:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun mielestäni vaihtajat tarvitsevat paljon voimaa, mutta niillä on rajoittamaton "ammuksia" niin kauan kuin virtaa on käytettävissä. Torpedojen lukumäärä on rajallinen, mutta niiden laukaisu vaatii vähän virtaa.

Näen myös, että torpedot ottavat kilven ja vaihtajat ovat uhka, joka pakottaa antautumaan.

Tässä SFF.se-sivustossa suosimme ei-mielipidepohjaisia vastauksia, jotka perustuvat kaanoniin.Muokkaa tätä antamaan esimerkkejä tai todisteita siitä, mistä puhut.
#13
  0
Jeff Pierce
2016-11-26 07:12:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alkuperäinen sarjan jakso "maku Armageddonista" valaisi toista eroa fotonitorpedojen ja faasereiden välillä. Photon-torpedot voidaan ampua, kun ohjainruudut ovat täysin ylöspäin, kun taas phaserit eivät voi olla. Insinööri Scott mainitsee, että hän ei pysty ampumaan täysin aktivoituja phaser-pankkejaan johtuen siitä, että näytöt ovat ylöspäin, jotka suojaavat niitä planeetalta häiritseviltä pankeilta, joita yritykselle ammutaan. Hän sanoo vastauksessaan Mccoyn kysymykseen mahdollisesta loukkaavasta toiminnasta melkein sanatarkasti Tha, että hän voisi "vielä ampua puoli tusinaa fotonitorpedoa ..." Aminiarin alla. Koska he pitävät kapteeni Kirkia ja muita lennolle saapuneita osapuolia panttivankeina yrittäessään pakottaa yrityksen miehistön joko tuhoutumaan planeetan laukauksella tai huijaamaan kuljettamaan koko miehistö alas Ainiarille tuhottavaksi. "Harmagedonin maku", jossa kaksi planeettaa taistelee käytännössä tietokoneiden välityksellä - ja sitten alueella satunnaisesti kirjatut kuolemat osoitetaan ihmisille, ja näiden ihmisten on päästävä hajoamiskoneeseen ja tapettava itsensä. Se on itse asiassa yksi tyylikkäimmistä jaksoista sarjassa. Laitoin kyseisen jakson luultavasti 10-15 suosituimman jakson kanssa. Vaikka on ehdottomasti paljon hienoja valita. Sitten jaksossa tuodaan esiin myös toinen kysymys ... on olemassa koko hajottajaidea (sekä kädessä pidettävät aseet, kuten kädessä pidettävät phaserit, että planeettojen häiritsevät aseet, jotka ovat riittävän vahvoja tuhotakseen yrityksen, ellei sitä näytetä. Satunnainen punainen paita kertoo jotain "Sir, ruudut eivät olleet ylöspäin, olisimme täysin häiriintyneitä!" Lol meillä on nyt kysymys vaiheista ja häiriöistä. Käytän iPadin puhetta tekstiin, joten pyydän anteeksi etukäteen virheistä kieliopissa, sanoissa asiayhteydestä tai oikeinkirjoituksesta.

Tervetuloa sivustolle Jeff Pierce.Tämä vastaus on melko pörröinen, ehkä se auttaisi, jos sinulla olisi nopea huippu [kiertueella] (http://scifi.stackexchange.com/tour).Teemme asioita hieman eri tavalla täällä, emme ole oikeastaan foorumi tai ilmoitustaulu.Olemme Q & A-sivusto, juuri sitä teemme.Joten on tärkeää varmistaa, että vastaat kysymykseen ja annat niin monta viitteitä kuin mahdollista.Oma mielipiteesi eri jaksoista - vaikka se onkin täysin voimassa - on sellainen asia, jonka todella haluat vaihtaa lainauksiin ja viitteisiin tällä sivustolla.Otamme sci-fimme melko vakavasti täällä, näet: s
No, olisin ehdottomasti voinut tehdä viestistä lyhyemmän.Muokkasin korjaamaan muutaman kirjoitusvirheen puheestani tekstiksi.Uskon kuitenkin, että lisäsin suoran lainauksen, joka osoittaa selkeän eron faasereiden ja fotonitorpedojen välillä.Lisäsin lainauksen suoraan Armageddon-jaksosta, joka sanoo, että fotonitorpedot voidaan ampua, kun ohjainsuojat ovat ylöspäin.Phasereita ei voida erottaa ja samassa tilanteessa.Se mainitaan selvästi jaksossa.Jätän pois tietoja siitä, miten se on yksi suosikkini jaksoistani.Jos se on ehdottomasti lähetettävää tietoa.
Kiitos, en todellakaan tiedä paljon Star Trekistä, joten en kommentoi enempää, mutta tämä näyttää ehdottomasti paljon enemmän kuin oikeanlainen sävy tälle sivustolle.Stackexchangen ripustaminen voi olla vaikeaa, mikä on hieman erilainen kuin se toimii.Siksi he saavat meidät vanhemmat jäsenet katsomaan nopeasti uusien jäsenten postauksia ja katsomaan, emmekö voi auttaa heitä ulos :) Silti on tärkeää välttää chit-keskustelua.Ajattele vakavampia kysymyksiä ja vastauksia tai tietosanakirjaa, sellaista - ja vähemmän Internet-foorumia :)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...